Spausdinti šį puslapį

Kas yra SEO? Principas, nauda, galimybės

Kas yra SEO? Principas, nauda, galimybės Kas yra SEO? Principas, nauda, galimybės

Apie SEO daugiau arba mažiau šiais laikais yra girdėjęs daugelis, kadangi Search Engine Optimization labai dažnai įvardijama kaip pati geriausia reklamos galimybė, kuri pasiteisina tiek seniai funkcionuojančiam, tiek jaunam verslui. Tiesa, kartu su faktais, kurie padeda pamatyti SEO naudą – dažniausiai taip pat sklando ir mitai, kurie atgraso nuo SEO konsultacijos. Kad Jums taip nenutiktų – pateiksime svarbiausią informaciją apie SEO privalumus ir galimybes.

SEO nauda

SEO specialistas yra tas asmuo, kuris teikia reklamos paslaugas. Tačiau dažniausiai jis dirba kartu su kitais savo sferos profesionalais, kurie atlieka konkrečius darbus reikalingus internetinės svetainės populiarinimo gerinimui.

Už reklamą atsakingo asmens darbas yra užtikrinti, kad kliento internetinis puslapis atsidurs vienose iš aukščiausių Google paieškos sistemos pozicijų. Svarbiausia – organiškai (priešingai nei naudojantis Google ADS). Kam to reikia? Konkretus puslapis atrodo solidžiau, dažniausiai juo labiau pasitikima, tad ir naršytojai (gavę jo pasiūlymą pagal tam tikrus raktinius žodžius) – apsilanko jame.

Kuo didesnis klientų traukos potencialas – tuo dažniausiai didesni ir pardavimai, galiausiai, sukuriama geresnė reputacija apie verslo vardą.

Kaip veikia SEO?

Pirmiausia, žinoma, verslininkui reikalingos SEO konsultacijos, kurios padeda suprasti – kas ir kaip. Kadangi jos dažniausiai nemokamos – pasinaudoti būtina. Atlikus nemokamą puslapio analizę – SEO specialistas dažniausiai nusako ne tik būsimus žingsnius, trūkumus, tačiau taip pat ir preliminariai reikalingą biudžetą puslapio prikėlimui antram gyvenimui.

SEO konsultacijos apima:

  • Vidinis SEO.
  • Išorinis SEO.

Daugiausia dėmesio yra skiriama internetinės svetainės turiniui. Tai yra vidinis SEO. Turinys – karalius, tad jis turi būti vedantis: originalus, aktualus, patraukiantis dėmesį, žinoma, tvarkingas. Taip pat svetainė turi būti techniškai patraukli, navigacijos medis aiškus ir tuo pačiu klientas neturi gaišti laiko, kad rastų jam reikalingą informaciją.

Ką reiškia techninis tvarkingumas?

  • Greitas svetainės krovimo greitis.
  • Tvarkingai parašyti ir informatyvūs tekstai.
  • Tinkamai sužymėtos nuotraukos ir video.
  • Patogiai suprogramuota svetainės aplinka.
  • Ir t.t.

Sutvarkius internetinės svetainės „vidų“ – būtinas išorinis SEO. Jo tikslas yra plačiai paskleisti žinią apie tam tikrą internetinę svetainę ir tuo pačiu sukurti apie ją kuo geresnę reputaciją. Tam pasitelkiami išoriniai tekstai (blog‘uose, žiniasklaidos portaluose...), socialiniai tinklai, forumai ir t.t.

SEO – nauda ilgam laiko tarpui

Galiausiai, SEO vertinamas dėl ilgalaikio efekto, kuris sėkmingai pasiekiamas derinant abu anksčiau aptartus metodus, tipus ir tuo pačiu kiekvieno jo komponentus. Kiekvienas atsakingas SEO specialistas dažniausiai pasako, kad reklamai reikės laiko. Taip pat negali garantuoti, kad puslapis atsidurs TOP3 Google rezultatuose. Juk tai lemia labai daug veiksnių. Visgi, bet koks indėlis dažniausiai padeda pranokti konkurentus ir tuo pačiu pasiekti aukštesnes pozicijas ilgam laiko tarpui. O didžiausias privalumas, kad net ir nustojus investuoti į SEO – nauda bus ilgam.

Daugiau apie SEO https://edvinaspaliskis.lt/

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio