Spausdinti šį puslapį

Liejama betono grindų sistema viešbutyje Neringa – unikali ir estetika dvelkianti atmosfera nuo pirmo žingsnio

Liejama betono grindų sistema viešbutyje Neringa – unikali ir estetika dvelkianti atmosfera nuo pirmo žingsnio Liejama betono grindų sistema viešbutyje Neringa – unikali ir estetika dvelkianti atmosfera nuo pirmo žingsnio

Grindys plius, UAB

www.grindysplius.lt

Vilniaus Gedimino prospekte esančio viešbučio „Neringa“ pastato rekonstrukcija truko daugiau nei dvejus metus. Atnaujintame viešbutyje – restorane „Neringa“ įvyko didžiuliai pokyčiai – vidiniame penkių aukštų pastato kieme, kur anksčiau buvo automobilių stovėjimo aikštelė, dabar pastatytas naujas viešbučio korpusas, iškilęs virš restorano salės.

Viešbučio plotas po rekonstrukcijos smarkiai padidėjo – iki uždarymo jame buvo 60 kambarių, dabar jų yra 124. Įrengtos dvi konferencijų salės, restauruotas 150 vietų restoranas, dvi pobūvių salės (20 ir 10 vietų), 80 vietų baras rūsyje, o viršutiniame pastato aukšte šiltojo sezono metu duris atvers stogo baras. Po pastatu įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Išmanūs inžineriniai sprendimai diegiami tiek restorane, tiek viešbutyje.

2017 m. rugsėjį rekonstrukcijai buvo uždaryti ir restoranas „Neringa“, ir viešbutis. Rekonstruoti prieš 60 metų statytą istorinį viešbutį „Neringa“ buvo pasirinktas patyręs, patikimas ir profesionalus generalinis rangovas – Estijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Merko statyba“. Modernią viešbučio „Neringa“ interjero stilistiką diktavo ne tik architektūrinis paveldas, bet ir nematomas, bet ryškus pastato charakteris. Kambariuose nemažai medžio faneruotės, kuri pasirinkta įvertinus funkcionalumą ir praktiškumą. Interjere yra ir kitų natūralių medžiagų – metalo ir betono.

Liejama betono grindų sistema

Liejamųjų grindų sistema kuria unikalią ir estetika dvelkiančia atmosferą nuo pirmo žingsnio

Kiekvienas išskirtinės architektūros pastatas vertas turėti unikalią atmosferą, kurią sukuria estetinių bei kompozicinių sprendinių visuma, pabrėžianti vietos individualumą ir charakterį. Skoninga viešbučio svečių poilsiui skirta aplinka teikia jiems vizualinį malonumą, o interjero erdvėse juos gaubiantys jaukūs tonai, tekstūros ir spalvos reprezentuoja aplinkos išskirtinumą.

Vos pastačius koją ant grindų, apgaubia skoninga estetika ir švaros pojūtis. Architektų ir interjero dizainerių pasirinkta dekoratyvinių liejamų grindų danga atveria po kojomis įspūdingą spalvų variaciją. Papildomas pranašumas – patikimi, saugūs, švara tviskantys dekoratyviniai grindų paviršiai ir geras jų atsparumas nusidėvėjimui bei trinčiai. Būtent tai slypi už dekoratyvios ir inovatyvios „Mapei“ idėjos, kuri tampa esminiu modernaus interjero dizaino sprendimų šaltiniu.

Liejama betono grindų sistema

Vienas iš interjero akcentų – visuose viešbučio „Neringa“ kambariuose architektų sprendimu panaudota „Mapei“ liejamųjų grindų sistema su didelio stiprio pagrindu – „Mapei Topcem“ ir „Ultratop Natural Effect“, kurią tiekė UAB „Velve M.S.T.“, išskirtinis „Mapei“ statybinės chemijos atstovas Lietuvoje, o įrengė
UAB „Grindys plius meistrai“. Naudojant „Ultratop Natural Effect“ dangos sistemą, gaunami reprezentatyvūs, atsparūs, besiūliai grindų paviršiai, tinkami naudoti visų tipų gyvenamosios, komercinės, visuomeninės ir kitos paskirties patalpose.

Pirmiausia, prieš liejant dekoratyviojo betono dangą „Ultratop“, tvirtam pagrindui sukurti išbetonuotas pagrindas, naudojant greitojo betonavimo rišiklį „Topcem“. Vienas iš šios greitojo betonavimo sistemos pranašumų – naudojimo paprastumas.

Liejama betono grindų sistema

„Įrengiant „Ultratop“ cementines arba kitų tipų polimerines liejamas dangas, ypač svarbu nepamiršti, kad galutinė tokio tipo grindų kokybė labai priklauso nuo tvirto pagrindo. Pagrindams prieš galutines dangas iš esmės netinka smėlbetonio sistema, kuri plačiai naudojama prieš kito tipo apdailos dangas. Paprastai, dirbant su smėlbetonio pagrindais, susiduriama su tokiais apribojimais bei trūkumais: ilgas įrengto smėlbetonio pagrindo džiūvimo laikas, mažas mechaninis stipris, dozavimo klaidos mišinio gamybos metu, trūkiai ir t.t. Susidūrus su minėtaisiais iššūkiais, puiki alternatyva – greitojo betonavimo sistema „Topcem“. Būtent šio tipo sistema viešbučio „Neringa“ objekte leido ne tik gauti mechaniškai tvirtą pagrindą, bet dėl įrengimo paprastumo šiuos darbus rangovas galėjo atlikti be jokių papildomų mokymų, nes įrengimo procesas – analogiškas smėlbetonio grindų įrengimui.

Be to, sistema „Topcem“ leido sutaupyti nemažai laiko. Dėl greito džiūvimo ant šio tipo pagrindo „Ultratop“ ar kitų tipų liejamas grindis įrengti galima vos po keleto dienų. Įrengiant smėlbetonio pagrindą, tektų laukti ne mažiau kaip 2–3 savaites.

Liejama betono grindų sistema

Ant paruošto su „Topcem“ pagrindo įrengtas vienas iš projekto interjero akcentų – įspūdingos grindys su liejamo dekoratyviojo betono sistema „Ultratop Natural Effect“. Ši betono grindų sistema įrengta apie 2,5 tūkst. kv. m plote.

Projekto įgyvendinimui pasirinkta sistema „Ultratop Natural Effect“ pasižymi aukštais techniniais parametrais ir estetiniu vaizdu. Tai gniuždymui, nusidėvėjimui ir trinčiai atspari 5–6 mm storio grindų danga. Naudojant šią grindų sistemą, sudaromas vientiso, lygaus paviršiaus efektas, kuris yra maksimaliai artimas pramoninio betono vaizdui. Dengiant specialiais apsauginiais sluoksniais, pasiekiamas puikus atsparumas vandeniui, nešvarumams ar dėmėms, kas itin supaprastina tokių grindų valymą ir kasdienę priežiūrą.

Viešbučio „Neringa“ patalpoms architektai pasirinko šiltą spalvą „Standard“ iš šešių „Mapei Ultratop“ spalvų paletės. Besiūlių grindų efektui išgauti, įrengiant šią grindų sistemą, naudotas artimos dangai spalvos sandariklis.

Liejama betono grindų sistema

Viešbučio laiptinėse, vonios kambariuose bei kitose bendrosiose erdvėse keraminių mozaikinio betono ir akmens masės plytelių hidroizoliacijai užtikrinti, apie 1–1,5 tūkst. kv. m plote, kompleksiškai panaudotos „Mapei“ hidroizoliacijos bei plytelių klijavimo ir glaistymo sistemos (klijai „Keraflex Maxi S1“ ir „Adesilex P9“, glaistai „Ultracolor Plus“ ir silikonai „Mapesil AC“).

Plytelių tarpams glaistyti puikiai tiko cementinis glaistas „Ultracolor Plus“. Tai ne tik plačiausią rinkoje – net 37 spalvų – paletę turintis cementinis plytelių siūlių glaistas, bet jis taip pat išsiskiria keliomis patentuotomis technologijomis: pelėsių kaupimąsi ir formavimąsi ant paviršių, naudojamų drėgnose aplinkose, sumažina technologija „BioBlock®“; o sukurti ilgalaikius, mažiau besipurvinančius, vandeniui atsparius paviršius leidžia technologija „Drop Effect“, paremta specialių hidrofobinių priedų naudojimu.

Itin svarbu tai, kad visi viešbučio projekte gausiai naudojami „Mapei“ produktai yra sertifikuoti, ekologiški ir nekenksmingi aplinkai („žalieji“ produktai). Pagrindiniai sistemos produktai turi ypač vertingą standartizuotą tarptautinį dokumentą – EPD (angl. Environmental Product Declarations) sertifikatą. Ši gaminių aplinkos apsaugos deklaracija pagrįsta produktų gyvavimo ciklo įvertinimu, apimančiu informaciją apie produkto ar paslaugos poveikį aplinkai ir žmogaus sveikatai. Šis sertifikavimas ypač aktualus šiuolaikiniu tvarios statybos laikotarpiu, kai pastatams keliamas reikalavimas atitikti LEED ir BREEAM reikalavimus.

„Mapei Ultratop“ toli gražu ne naujovė Lietuvoje. Per pastaruosius dešimt metų su šia sistema Lietuvoje įgyvendintas ne vienas unikalus projektas. Vis daugiau architektų, projektuotojų, interjero dizainerių ir klientų renkasi šią sistemą dėl jos universalumo, reprezentatyvumo, detalios techninės dokumentacijos ir kokybiško konsultavimo projektavimo bei įrengimo procese.

Objekto pavadinimas: Viešbutis „Neringa“.
Paskirtis: viešbutis ir restoranas
Adresas: Gedimino pr. 23, Vilnius.
Vystytojas: UAB „Neringos Viešbutis“.
Architektai: architektas Alvidas Songaila.
Interjero dizaineriai: studija „Yes.design.architecture“.
Generalinis rangovas: UAB „Merko statyba“.
Projekto vystytojas: UAB „Contestus“.

Straipsnis parengtas pagal: „Structum“. Legendinė „Neringa“ atgimsta moderni ir išpuoselėta. Nuotr.: Jevgenija Žukova-Černova

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio