Spausdinti šį puslapį

Medžių inkaravimo ir vertikalaus augimo palaikymo sistemos

Medžių inkaravimo ir vertikalaus augimo palaikymo sistemos Medžių inkaravimo ir vertikalaus augimo palaikymo sistemos

Artėjant šiltajam sezonui, daugelis pradeda planuoti aplinkos tvarkymo darbus. Norint sutaupyti laiko ir įgyvendinti savo viziją bei projektą greičiau, teritorijų apželdinimui naudojami didesni medžiai. Kadangi medžiai persodinami į kitą vietą, turi praeiti gan ilgas laiko tarpas – iki 2 metų, kol šaknys išsikeroja į kietą gruntą ir medis tampa stabilūs.

Sodinant medį ir panaudojant UAB „RIXS“ inovatyvias „Gripple“ medžių inkaravimo ir vertikalaus augimo palaikymo sistemas, medis įtvirtinamas į gruntą ir kilus didesniems vėjams jis nebus išverstas iš savo pozicijos. Kamienų inkaravimas naudojamas ir norint, kad medis augtų lygiai vertikaliai.

Medžių inkaravimas

UAB „RIXS“ pristatomi medžių įtvirtinimo, inkaravimo elementai yra tvirti ir išlaiko net ir labai didelius medžius iki 12 m aukščio bei 75 cm kamieno storio. O didžiausias privalumas norintiems išlaikyti estetišką vaizdą yra tai, jog visa sistema nenaudoja elementų virš grunto paviršiaus, todėl yra nepastebima.

Medžių inkaravimas

 

Medžių kamieno inkarai

Medžių kamieno inkarai yra naudojami norint apsaugoti medį nuo vandalizmo, apsaugoti nuo nuvirtimo ir prilaikyti, kad jis augtų lygiai. Aplink medį įkalami trys inkarai nuo kurių eina trosai ir prisitvirtina prie medžio šakų, tuomet sistema yra įtempiama naudojant „Gripple“ jungtis, kad taip medis augtų vertikaliai. Trosai yra ploni ir nepastebimi.

Medžių inkaravimas

Medžių šaknų inkarai

Medžių šaknų inkarai saugo medį nuo vandalizmo ir nuvirtimo. Sistema dažniausiai naudojama naujai pasodintiems medžiams, kuomet šaknys dar nėra išsikerojusios į kietą gruntą. Inkaravimo sistema yra nepastebima, nes įrengiama po gruntu, jai nereikalingi papildomi paramstymo kuoliukai.

Medžių inkaravimas

Medžių inkarai, tvirtinami į betoninį padą arba su pritvirtinimo kilpomis

Abiejų tipų medžių inkarai yra naudojami norint apsaugoti medį nuo vandalizmo, nuvirtimo ir prilaikyti, kad jis augtų lygiai. Medžiui įtvirtinti nenaudojami jokie kalami inkarai, toks sprendimas ypač tinkamas įrenginėjant apželdintus pastatų stogus, kadangi konstrukcijos ir dangos nėra pažeidžiamos. Prie žemės paviršiaus medžio šaknys yra sutvirtinamos medžiaginiu trosu, kuris nepažeidžia medžio šaknų.

Medžių inkaravimas

Medžių inkaravimas

Į betoninį padą inkaravimo sistema yra įtvirtinama trimis betono sraigtais.

 

Medžių inkaravimas

 

Medžių inkaravimas

Medžių inkarų trosai, turintys galuose paliktas kilpas yra tinkami apjuosti suguldytus betoninius inkarus arba tvirtinti prie kitų elementų.

Medžių inkaravimas

UAB „RIXS“ siūlo inovatyvius ir kokybiškus produktus aplinkos tvarkymo sritims:

  • Medžių įtvirtinimo ir inkaravimo sistemos, produktai medelynams.
  • Šlaitų stabilizavimo ir sutvirtinimo sistemos.
  • Priedai vynuogynų įrengimui: atotampos stulpams, vielos įtempimo sistemos.
  • Trosinės pakabinimo, tvirtinimo sistemas pastatų inžineriniams elementams.
  • Tvorų montavimo priedai.
  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio