Spausdinti šį puslapį

Kokią markizę pasirinkti?

Kokią markizę pasirinkti? Kokią markizę pasirinkti?

Kaip pasirinkti markizę savo namams?

Markizės kaina tikrai gali jus nustebinti, o vaizdas bus malonus akiai ištisus metus. Suteikdamos pavėsį lauko pramogų ar valgomojo erdvėse, tokiose kaip vidiniai kiemai ir deniai, markizės gali būti naudojamos bet kokiu oru. Nesvarbu, ar vasarą terasoje kepate kepsnius, ir norite, kad jūsų svečiai būtų apsaugoti nuo UV spindulių, ar norite lietingą rytą mėgautis kavos puodeliu nepermirkę, markizės jus apsaugos.

Verslo savininkams, ypač tiems, kurie valdo kavines ir restoranus, taip pat gali būti labai naudinga įrengti markizes. Markizės leidžia klientams mėgautis vakariene lauke, kad ir koks būtų oras. Markizės taip pat apsaugo langų rėmus ir lauko baldus nuo klimato sąlygų ir skirtingai nei žaliuzės, leidžia mėgautis kiemo vaizdu iš vidaus.

Taigi, jei nusprendėte namuose įsirengti markizes, pateikiame keletą patarimų, kurie padės Jums išsirinkti tinkamiausias:

Medžiaga. Skirtingos medžiagos ne tik atrodo skirtingai, joms reikalinga ir skirtinga priežiūra. Dvi dažniausiai naudojamos medžiagos yra lauko audinys ir aliuminis. Lauko audiniai yra įvairių spalvų, tačiau reikalauja daugiau priežiūros nei aliuminio žaliuzės. Aliuminio žaliuzės yra tvirtos, tačiau apskritai neleidžia tiek pritaikyti, kiek reikia dizaino ir spalvų.

Kampas. Langams, nukreiptiems į rytus ar vakarus, rekomenduojamas 65-75%  kampo dydis. Lango, nukreipto į pietus, kampas gali būti net 45-60%, nes dėl saulės kampo reikia mažiau aprėpties.

Šoninės panelės. Kai kurie žmonės gali norėti markizių su papildomomis šoninėmis panelėmis, kurios suteikia  dar daugiau apsaugos.

Stacionarios, neįtraukiamos ar laisvai stovinčios markizės. Markizės tento tipas taip pat yra labai svarbus dalykas, į kurį reikia atsižvelgti. Susuktas ir ištraukiamas markizių tentų mechanizmas yra lengvai valdomas, kurio pagalba net ir žiemą galite gauti maksimalią natūralią saulės šviesą. Ištraukiamos markizės yra ypač tinkamos terasoms ar deniams. Ypač pažangūs markizių modeliai yra su automatiniais saulės ir vėjo jutikliais, o tai reiškia, kad nereikia jų keisti kaskart, kai keičiasi oras. Tačiau nepamirškite, kad ištraukiamos markizės paprastai nėra skirtos atlaikyti stiprių liūčių, stipraus vėjo ar sniego. Blogu oru, tiesiog atitraukite tentus, kad jie nebūtų pažeisti. Laisvai pastatomos markizės taip pat dažniausiai yra naudojamos terasoms. Jos efektyviai segmentuoja erdvę, o tai puikus sprendimas, jei, pavyzdžiui, norėtumėte skirti atskirą zoną prie kepsninės. Verslas taip pat mėgsta laisvai stovinčias markizes, nes jas galima naudoti kaip reklamą.

Dydis. Rinkitės markizės dydį pagal jos numatomą paskirtį ir bendrą jūsų erdvę. Mažas tentas atrodo gražiai kaip dekoratyvinis eksterjero elementas, o didesnis tentas suteikia didesnę apsaugą.

Stilius. Galima rinktis iš įvairių markizių stilių, kurie atitiktų bendrą jūsų namų ar verslo išvaizdą. Populiariausios yra tradicinės su uždaromis ar atviromis pusėmis, kupolo stiliaus, dvigubo baro standarto, krioklio, ketvirtadalio statinės, dvišlaičio tako ir pusapvalio įėjimo, stiliaus markizės. Kad pasirinktumėte geriausiai Jūsų stilių ir poreikius atitinkantį gaminį, geriausia yra pasikonsultuoti su architektu įmonės, prekiaujančiomis markizėmis, specialistais.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio