Spausdinti šį puslapį

Kaip išsirinkti tinkamą minkštasuolį?

Kaip išsirinkti tinkamą minkštasuolį? Kaip išsirinkti tinkamą minkštasuolį?

Minkštasuoliai ir jų pasirinkimas bei pirkimas yra viena iš svarbių investicijų, kurią greičiausiai padarysite savo namams. Tai svetainės baldas, kuriame mes poilsiaujame, skaitome, valgome ir geriame, linksminame šeimą ir draugus, žiūrime televizorių ir netgi miegame, todėl prasminga skirti laiko investuoti į tą, kuris tarnaus metų metus? Nuo baldo dydžio, stiliaus iki rėmo pasirinkimo – tai yra dalykai, kuriuos turėtumėte apsvarstyti prieš pirkdami naują minkštasuolį. Vadovaukitės šiais patarimais, ir pasirinkimas taps daug lengvesnis:

Išbandykite prieš pirkdami. Kai perkate naują čiužinį, ar patikrinate jį? Tokia pati teorija galioja ir minkštasuoliui. Baldo patogumas yra toks pat svarbus kaip ir išvaizda. Pirmiausia prieš pirkdami, išbandykite minkštasuolį  – ar ant jo malonu sėdėti, ar patogu ir kaip jaučiatės sėdėdami ant jo. Nereikėtų tokio daikto pirkti vien dėl to, kad jis kažkur stovės, nes kiekvienas namuose esantis baldas turi mums nešti naudą, o ne užimti laisvą vietą. Tad pirkdami tokį baldą, patikrinkite jo kokybę ir kaip jūs jaučiatės sėdėdami ant jo.

Investuokite į gerą baldo rėmą. Kokybiškas rėmas per ilgus tarnavimo metus, atpirks investiciją į jį. Tvirtas kietmedžio rėmas yra geras pasirinkimas, tačiau būkite atsargūs dėl medžio drožlių plokščių ar konstrukcijų. Atkreipkite dėmesį į garantiją – rinkitės gamintojus, kurie siūlo garantiją. Tada galėsite būti garantuoti už ilgametę kokybę. Tie, kas tikrai gamina kokybiškus baldus, atsako ir už jų ilgaamžiškumą. Tad rėmo pasirinkimą, turėtume rinktis atsakingai, kad netrukus nereikėtų gailėtis ir permokėti perkant iš naujo.  

Patikrinkite minkštasuolio minkštosios dalies užpildus. Tai, kas yra viduje, yra taip pat svarbu, kaip ir tai, kas naudojama išorėje. Kalbant apie minkštasuolio atlošą ir sėdynę, plunksnomis užpildytos pagalvėlės yra labai patogios, tačiau jas reikės reguliariai prižiūrėti, o putplasčio ar pluošto įdarai laikui bėgant gali išsilyginti ir prarasti savo formą. Dažniausiai baldininkai rekomenduoja pasirinkti plunksnų ir putplasčio derinį, nes plunksnos suteikia žvilgsnį, o putos suteikia struktūrą. Puikus pasirinkimas, kuomet nugaros minkštoji dalis yra užpildyta plunksnomis, o sėdynių pagalvėlės – putomis ar pluoštu.

Dėmesys audiniui. Ar pasirinksite ryškią spalvą, raštą ar neutralią, jūsų pasirinktas apmušalų audinys turės didžiulę įtaką kambario interjerui. Natūralios medžiagos gali išblukti esant stipriai saulės šviesai, todėl rinkitės sintetinį audinį, jei sofa bus šalia lango. Jei turite šunį ar katę, pasirinkite audinį, kurį būtų lengva prižiūrėti. Šiuo atveju verta rinktis audinius, kuriuos galite nuimti ir išvalyti, arba plaunamus audinius.

Išmatuokite. Nuoširdžiai sakant, nėra nieko blogiau, nei pirkti baldus, kurie netelpa į jūsų namus. Todėl – pamatuokite ir įsitikinkite, kad esate tikri dėl maksimalių baldo matmenų, kurie tiks  jūsų erdvei. Galite pasitikrinti, iškirpę jo formą iš laikraščio ir padėję ant grindų kambaryje. Taip patikrinsite, ar turite pakankamai vietos lengvai vaikščioti aplinkui, ar liko pakankamai vietos lentynoms, radiatoriams, kitiems baldams, taip pat spintelių, durų ir langų atidarymui.

Ir galiausiai, rinkitės patikimus gamintojus, kurie jums garantuoja kokybę ir garantiją, jog baldas nesulūš vos po kelių naudojimų. Geras daiktas – tarnauja ilgai ir patikimai. O tai svarbiausias punktas tinkamiausio minkštasuolio pasirinkimui!

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio