visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Intriguojantis burtų pasaulis su psichoanalitike-tarologe Gerda Red

Intriguojantis burtų pasaulis su psichoanalitike-tarologe Gerda Red Intriguojantis burtų pasaulis su psichoanalitike-tarologe Gerda Red

KARALIŠKOJI PRANAŠAUTOJŲ GILDIJA

Paslaptingi, magiški dalykai žmones visada traukė, tačiau tiek burtininkų, pranašautojų, kiek pastaruoju metu yra, vargu, ar kada buvo. Kaip atskirti profesionalų pranašautoją nuo apsišaukėlio?

Tiesa, šarlatanų yra, o profesionalių pranašautojų, baigusių studijas – mažai. Mokytis būrimo amato neužtenka viso gyvenimo - tai kaip vandenynas iš kurio kuo daugiau geri tuo labiau jautiesi ištroškęs. Kortos, ypač Taro, - tai neišsenkamas šaltinis patarėjas draugas pagalbininkas gydytojas. Jos padeda atsiskleisti asmenybei, atsikratyti kompleksu ir mylėti save, nusimesti seniai spaudžiusias grandines. Atėję studijuoti į mano vadovaujamą Karališkąją Pranašautojų Gildiją, žmonės tarsi pasikeičia - pradeda susivokti savyje, bei sudėti taškus ant "i". Manau, kad geras specialistas turėtų išmanyti žmogaus anatomiją, psichologiją, filosofiją. Paprastai pas profesionalą žmonės plaukte plaukia. Jei teisingai žmogui išpranašauji, jis atsiveda dar kelis draugus, prašydamas ir jiems suteikti šią paslaugą.

O kokie žmonės ateina mokytis į jūsų Karališkąją Pranašautojų Gildiją?

D. Britanijos mokslininkai ištyrę du milijonus žmonių iš 80 pasaulio šalių, priėjo išvados, kad ezoterika rimčiau pradeda domėtis moterys nuo 35 iki 45 metų. Ne išimtis ir vyrai - jie puikus tarologai. Turiu studentų iš visos Lietuvos, aktyviausi - žemaičiai. Taro kortų energetika be galo stipri - ji tarsi išbando atėjusį mokytis, stato jam kliūtis, labai svarbus ir šeimos palaikymas. Tai specialybe, kuri “neišvaro į o pensiją” - kuo garbesnis amžius, didesnė gyvenimiška patirtis, tuo lengviau bendraujama su klientu, kortos lengviau įsileidžia į savo egregorą. Kiekvienas studentas - tai atskira, unikali asmenybe, tai tarsi elitas (pagal žymų Maskvos tarologą E.Kolesova (Het Monster). Juk tiek mažai žmonių pasirenka šias studijas.

Tai pagrinde turinčios išvystytą loginį mastymą, besidomintys okultika asmenybes, sakyčiau vieniši žmonės, juk yra vienatve ir dviese. Taro pasaulis bet ko neįsileidžia, tarsi išbando. Palūši, suklupsi, išplauksi? Kortos padeda atsikratyti žmogui balasto, kuris jį smaugė, neleido tobulėti ar varžė.

Noras mokytis burti ateina žmonės, kuriuos vadinu “išėjusiais gyvenimo universitetą”. Jie supranta gyvenimą, turi įgiję nemažai patirties. O mūsų įstaiga – vienintelė profesionali Lietuvoje, rengianti būrėjus profesionalus, kur absolventai įšventinami į būrėjų egregorą ritualo pagalba. Šią unikalią metodiką atsivežiau iš Izraelio. Pas mus dažnai ateina ir tokie žmonės, kurie šio mokslo mokėsi pas kitus mokytojus, tačiau profesionalaus išsilavinimo neįgijo.

O kur pati mokėtės būrimo paslapčių? Ar aiškiaregystė yra įgimta?

Turiu įgimtą aiškiaregystę, augau akademinėje aplinkoje, kurioje dvasiniai dalykai yra labai vertinami. Išsilavinusių tėvelių, dabar jau pensininkų dėka, turėjau galimybę daug skaityti, šviestis, čia vertybė - knyga. Su laiku pradėjau justi jau skaičiusių knygą žmonių energetiką, o ypatingai buvo populiaru pastabos ir komentarai bei pabraukymai knygos paraštėse. Pasakydavau ar seniai knyga skaityta, kas ir kokios būsenos tai darė. Be to, mano sapnai išsipildo visi ir visada. Mokausi ir dabar, dalyvauju forumuose, susirašinėju su kitų šalių tarologais, dalinamės patirtimi, dėlionėmis, medžiaga. Teko mokytis ir Maskvoje ir Ukrainoje, Izraelyje bei, aišku, Lietuvoje. Sapnais tikiu, jie visada perspėja, tik reikia mokėti įsiklausyti į juos. Kiekvienas esame aiškiaregiai, tik tai reik mokytis atverti.

Kuo šių metų stovykla ypatinga?

Stovyklauti siekiu sukviesti besidominčius ezoterika žmones, ypatingai su šeimomis. Rytais visus pakels nuotaikinga muzika kviečianti į mankštą, vėliau pusryčiai ir paskaitos. Jas skaityti sukviečiu žymius, ypatingus žmones, turinčius gebėjimus - ekstrasensus, parapsichologus, būrėjus, minerologus, numerologus, dendrologus (medžių energetikus). Planuojami vaikščiojimai per stiklus, žarijas, energetinių zonų ieškojimas virgule, darbas su svareliu, būrimai, sveikos gyvensenos, sveikatinimo užsiemimai, žvakių magijos, būrimo kavos tirščių pradžiamokslis. Stovyklos metu vyksta rungtynės, konkursai, čia įteikiami mano studentams - absolventams Tarologų sertifikatai. Stovyklos vinis - vaikščiojimas per stiklus ir žarijas.

Dalyvavimas stovykloje - unikali nemokama galimybė (mokestis tik už namelių nuomą) būti koncentruotoje aukštos klasės specialistų - ezoterikų vietoje, gauti konsultacijas, diagnostiką, išklausyti įdomių paskaitų,atlikti praktiką, maloniai praleisti laiką, susidraugauti. Sužinoti apie save daug naujo, bei išsitirti.

O tiesa, kad magiškais dalykais daugiausiai domisi moterys? Ar egzistuoja amžiaus cenzas?

Tiesa, bet daugėja ir vyriškių besidominčių devinacija. Jie puikiai veliau žinias pritaiko praktikoje. Turiu beveik 80-ties metų studentę, jos energijos, meilės gyvenimui, optimizmo, žinių troškimo gali pavydėti bet kuris jaunas žmogus. Įvairių specialybių žmonės ateina studijuoti tarologijos - ir išpaikintos namų šeimininkės, kad išmoktų burtis sau, ir teleskopinio krano kranistės, ir troleibuso vairuotojos ar ekonomistai, mokytojai. Ne tie laikai kai kortos buvo tarsi gėda.

Taro kortos - tai psichoanalitika, jos padeda išaiškinti situaciją, nušviesti esamą padėtį, ateities įvykius, duoti patarimą. Priimu visus norinčius, mokslo metai prasidės didžiuosiuose Lietuvos miestuose nuo rugsėjo mėnesio. Dėstau pati, nors planuoju priimti pagalbininką sekančiais metais, nes susidomėjimas Tarologija stiprėja. Šis mokslas stipriai žengia pirmyn, esu įsitikinusi, kad kažkada tai bus studijuojama universitete. Cenzo nėra - turiu studentę aštuoniolikmetę moksleivę ir beveik aštuoniasdešimtmetę moterį. Vidutinis amžius - penkiasdešimt metų.

Kokių dalykų juos mokote?

Baigusieji Gildiją, dirba savarankiškai, žino Taro kortų istoriją, išmano bendravimo kultūrą, kabalą. Rengiame profesionalius tarologus. Mūsų įstaigoje mokslas vyksta keliais lygiais. Iš pradžių dėstomi Taro pagrindai, vėliau ritualinė magija, žvakių magija, būrimas būrimo rutuliu, dar vėliau socionika, mokiniai supažindinami su Kostiuminėmis kortomis, įgauna psichologijos žinių, būrėjų darbo organizavimo pagrindų ir t.t. Tai labai platus, visaapimantis mokslas. Studijuojame ir Mėnulio kalendorių, mokome ritualinės magijos su Taro kortomis. Ritualais galima pagreitinti įvykius, harmonizuoti atmosfera patalpoje, sutaikyti susipykusias poras, pagerinti materialine padėtį, padėti grąžinti skolas ir daug kitų stebuklingų dalykų.

O ką apie žmogų galima pasakyti, pavyzdžiui, iš kavos tirščių?

Iš tiesų labai nemažai. Prisipažinsiu, pasižiūrėti į kavą išgėrusio žmogaus puodelio dugną man jau tapo įpročiu. Kavos gėrimas – labai šarmingas procesas. Iš kavos tirščių galime sužinoti net dominančių žmonių vardus, daug naudingų faktų, įžvelgti augintinius, gamtą, žmogaus aplinką…Tiesiog perskaityti vardus žmonių kurie ateis į gyvenimą ir bus reikšmingi.

Ar profesionaliu pranašautoju gali tapti kiekvienas?

Norint tokiu tapti, pirmiausia, turi būti didelis noras burti, kortų traukos jutimas, taip pat kruopštumas, loginis mąstymas. Taip pat reikia žinoti, kad laukia ilgos, tačiau įdomios studijos. Deja, jas baigia ne visi. Bet nesistebiu, nes Taro pasaulis – tik išrinktiesiems. Jei žengi šiuo keliu, turi labai to norėti, tam atsiduoti. O ir gyvenimas pažeria tam tikrų išbandymų, tarsi jus provokuoja. Jos egoistes.

Esate Karališkosios Pranašautojų Gildijos įkūrėja, vadovė, lektorė, organizuojate seminarus, ložes susitikimus, ruošiate būsimus specialistus, bei vykstate į 5-is filialus, priimate konsultuoti, vykstate į konferencijas ir seminarus, organizuojamus kitose šalyse. Kaip viską suspėjate?

Mano misija yra paruošti gabių tarologų kartą. Nesu šabloniška moteris, kaip bebūtų gaila man bei artimiesiems. Negaliu sėdėti virtuvėje, kepti pyragus, išsėdėti 8 val. darbe, kažkam vadovaujant. Mano darbai, išliks ilgam. Esu sukūrusi unikalią mokymo programą, dėstau iš visos širdies, žmonės man dėkingi. Jie gauna patarimus kortų pagalba, o studentai  įgauna mano amato žinias, patys padeda klientams, tęsia mano darbą. Statantys tam kliūtis privalo atsitraukti. Deja, čia kompromisų nėra.

Gaunu daug dėkingumo laiškų, girdžiu žodžių. Didžiuojuosi savo studentais. Rašau knygą - vadovėlį apie savo unikalią metodiką, devinaciją, prognostiką. Tai liks ateities kartoms.

Esate populiari. Girdėjau kad gavote pasiūlymą rašyti Jūsų autobiografiją?

Tas tiesa, manau dar luktelsiu truputį. Mano biografijoje dar yra nepadėtų taškų ir neatsakytų klausimų. Nenoriu įtakoti likimo ir skubinti įvykių.

Kokiomis vidinėmis savybėmis turi pasižymėti profesionalus būrėjas?

Jis turi būti tvirto charakterio, laikytis būrėjos etikos kodekso, negali sutrikti, privalo mokėti išlaikyti paslaptis. Labai svarbu ir klausyti savo dvasinio mokytojo. Prieš žengiant šiuo keliu reikia žinoti, kad kortos egoistės. Studijas iki galo pabaigia tie, kurie yra labiausiai užsispyrę, aiškiai siekia savo tikslo, yra kruopštūs ir nekonfliktiški. Neužtenka vien išmokti pranašavimo meno – reikia ir mokėti tinkamai bendrauti su klientais. Kaip žinia, tarp jų yra visokių: ir įnoringų, ir kaprizingų. Turi žinoti, kad klientas – visada teisus ir jei jau prašo paslaugos, privalai profesionaliai ją suteikti. To mokinu savo studentus, būsimus Tarologus. Kaip ir atsistatyti po būrimo seanso, neprisiimti kliento problemų.

O apie nelaimes, blogus dalykus galima klientui sakyti?

Ne tik kad galima, bet ir reikia. Privalome įspėti apie tokius dalykus, gręsiančias negandas, ligas. Nemokau savo studentų kalbėti tik gerus dalykus, privalome pranešti ir ne pačias maloniausias žinias, tuo pačiu įtikinti, kad tai ne pasaulio pabaiga. Visada yra išeitis net iš blogiausios situacijos. Be to, po kiekvieno praradimo seka atradimas. Nebijokite sudeginti tiltų, galbūt ėjote pradėjusiu braškėti lieptu? Patikėkite, nutiesite naują, aukštą, gražų, jis bus apšviestas nuostabia vaivorykšte, ir dvi gulbes plauks upėje susiviję kaklais. O seno tilto lentas sudeginsite ir pelenus pažersite į upę - jos jums bus nebereikalingos.

Kuris būrimas jums pačiai mieliausias?

Man mielas kiekvienas naujai atėjęs klientas, buvęs ar kažkieno paskatintas. Laimingas ar nusiminęs. Nedrąsus, ar pasimetęs. Visiems buriu vienodai. Laikausi etikos kodekso ir būrimo ritualo. Turiu savo metodiką. Aišku, labiausiai pasitikiu Taro kortomis, jos unikalios, kalbančios, aiškinančios, po seanso ne vienas pasiprašė pas mane studijuoti. Mėgstu sveikatos, automobilio diagnostiką, čia smulkiai nurodomi gedimai ir ar apsimoka pirkimas ar pardavimas, automobilio energetika.

O kuo ypatingas būrimo rutulys?

Jis tikrai nepaprastas. Būrimo rutulys tinka ir dirbant su kliento atsineštomis nuotraukomis,ypatingai nustatyti ar žmogus dar gyvas. Rutulys įvykius paverčia tikrais. Jis struktūrizuoja erdvę, be to padeda klientui susikaupti,sugeria negatyvą. Ji po seanso aprūkau pelyno dūmais.

Tikriausiai neatsiginate ir pažįstamų, giminaičių, artimųjų, kurie prašosi išburiami?

Taip, dalyvauju mergvakariuose, vestuvėse. Tai tarsi atrakcija. Su virpesiu širdyje atveriu kortas jaunavedžiams. Juk meile tokia trapi, ji kartais ima ir subyra, kaip bebūtų gaila. Ir, deja, dažnai neamžina. Negaliu juk dėstyti, perduoti praktikos, pati netobulėdama. Tik dažnai neprireikia kortų, atsakymą žinau ir be jų.

O dėl ko žmonės dažniausiai pas jus užsuka?

Neretai žmonės teiraujasi kokios dienos palankiausios vienai ar kitai veiklai. Pavyzdžiui, prieš baigiamuosius egzaminus padaugėja abiturientų, - daugelis jų nori sužinoti, ar teisingu keliu eina, ar neklysta rinkdamiesi specialybę. Visiems be išimčių patariu ir dėl sveikatos. Pastebiu, kad ligų padaugėjo, ypač dėl nevaisingumo. Visada aktuali meilės tema. Įsimylėjėlius mėgstu labiausiai. Jiems nustatau sėkmingiausią dieną tuoktis. Pas mane užsuka įvairiausių žmonių: verslininkų, politikų, gydytojų, advokatų, juristų, ūkininkų, studentų, pensininkų…

O kodėl būrėjos taip pagarbiai elgiasi su savo kortomis, labai jas saugo?

Taip, ir panaudojus 5 metus, jas reikia sudeginti. Pakrautų  kortų negalima liesti kitiems, ypač su blogais ketinimais, o ypač jas išniekinti, suplėšyti, sudeginti. Čia jau kortos pačios pasirenka kaip atsilyginti skriaudikui, juk čia sukaupta informacija, jos pakrautos padėti ir tarnauti žmonėms. Savo studentus mokinu jas pakrauti, tik tuomet dirbti: sukalbėti prieš seansą tam tikrą maldą. Jos gyvos, fenomenalios. Negalima jų sušaldyti, o štai šilumą ir mėnulio šviesą mėgsta, kaip ir būrimo rutulys.

STEBUKLINGAS BŪRIMO RITUALAS...

Iš pradžių kliento prašau atsipalaiduoti ir nešnekėti – tegul kalba kortos. Jos nulemia pranašavimo sėkmę. Kortos gali paviešinti ir paslėptus dalykus. Pranašavimo seansas trunka apie 2 valandas. Naudoju keletą atributų: Taro, M. Lenormand kortas, svarelį, būrimo rutulį, virgules, kavos tirščius… Nemėgstu greitų būrimų, taip pat klientų, kurie skuba, nenustygsta vietoje ir prašo atsakyti tik į vieną klausimą. Betgi už jo slypi daugybė kitų klausimų, paslėptų dalykų, labai svarbios informacijos.

Gerda Red
  

KARALIŠKOJI PRANAŠAUTOJŲ GILDIJA

Daugiau informacijos:

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus