visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Įtempto gelžbetonio konstrukcijų armavimo sprendimai verslo centre GREEN HALL 2

Įtempto gelžbetonio konstrukcijų armavimo sprendimai verslo centre GREEN HALL 2 Įtempto gelžbetonio konstrukcijų armavimo sprendimai verslo centre GREEN HALL 2

DELTA NOVA, UAB

www.deltanova.lt

Vilniaus centre šalia Neries – 7 aukštų verslo centras „Green Hall 2“. Unikali pastato idėja pareikalavo neeilinių konstrukcinių sprendimų.

Šį pastatą, kaip ir pirmąjį „Green Hall“, projektavo tarptautinį konkursą laimėjęs danų architektų biuras „Arrow“, jiems talkino lietuviai – UAB „Archinova“. Projektuojant šį, kaip ir pirmąjį, pastatą, pagrindinė sąlyga buvo – jokių kompromisų kalbant apie architektūrą, technologijas ir teikiamas paslaugas. Vienodas dėmesys skirtas tiek ekologijai, tiek ekonomiškumui. „Grenn Hall“ ir „Green Hall-2“ – tai vieni iš labiausiai energiją taupančių pastatų.

Konstrukcinę statinio dalį projektavo kauniečiai UAB „Ribinis būvis“. Kaip jau minėta, nebuvo jokių projektinių kompromisų, kurie galėtų pakeisti pirminę architektūrinę idėją. Tai sąlygojo iššūkių kupiną darbą su statinio konstrukcijomis. Pastato forma ir statybos principai reikalavo išskirtinių sprendimų. Vienas iš jų – įtemptai armuotos monolitinės pastato perdangos.

Neeiliniai konstrukciniai sprendimai verslo centre GREEN HALL 2

Atlikti įtempto armavimo darbus projekto genrangovai UAB „Veikmės statyba“ patikėjo UAB „Delta Nova“, kuri bendradarbiauja su šios technologijos pradininkais – vokiečių kompanija „DYWIDAG Systems International“. Buvo panaudota apie 47 tonos aukšto stiprumo plieno lynų / sumontuota virš 1300 pavienių, trijų ir keturių įtempiamųjų lynų pluoštų, dengtų PE apvalkalu. Didžiąją dalį darbų teko atlikti mažiausiai tokiems darbams tinkamu laiku – žiemą, tačiau tai nesutrukdė užbaigti perdangų betonavimo statybininkų pažadėtais ambicingais terminais.

Neeiliniai konstrukciniai sprendimai verslo centre GREEN HALL 2

UAB „Delta Nova“ siūlo įvairias statybines medžiagas, gaminius ir technologijas, naudojamas transporto statinių, pramoninių bei civilinių pastatų statyboje. Įmonės specialistai konsultuoja projektuotojus ir rangovus, taip pat atlieka specializuotus darbus. Pagrindinės veiklos sritys: įtemptas gelžbetonio konstrukcijų armavimas, anglies pluošto tekstilės ir laminatai konstrukcinių elementų stiprinimui, konstrukcijų atraminiai guoliai, vibracijos ir triukšmo slopinimo sprendimai ir kt.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus