visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Jauninamosios PRP kraujo plazmos injekcijos

Jauninamosios PRP kraujo plazmos injekcijos Jauninamosios PRP kraujo plazmos injekcijos

POŠIŪNO KLINIKA, UAB

Oda su amžiumi sensta, silpsta jos baltymų sintezė, oda netenka natūralaus hialurono, kuris turi savybę kaupti vandenį audiniuose. Oda natūraliai netenka drėgmės, o veikiant UV spinduliams, rūkant, stresuojant ir nuolat skubant - visai praranda savo grožį. Išeitis viena – pradėti laiku rūpintis oda ir suteikti galimybę odai regeneruoti nuosavais resursais.

Jauninamosios PRP kraujo plazmos injekcijosPošiūno klinikoje atliekamos PRP injekcijos odos jaunystei sugrąžinti bei išsaugoti. PRP - tai trombocitais praturtinta plazma, naudojama tradicinėje ir estetinėje medicinoje kaip gydymo priemonė ir kaip natūralios audinių regeneracijos prpbiostimuliantas. Tai unikalus, nuosavas Jūsų audinys, nesukeliantis jokios alergijos ir atmetimo reakcijos, sudarantis palankias sąlygas odai keistis.

Trombocitas – smulkiausia kraujo dalelė, atsakinga už kraujo krešėjimą, dalyvauja žaizdų gyjimo, visų audinių regeneracijos procese. Trombocitas neturi branduolio ir nėra ląstelė, bet yra labai svarbus kraujo komponentas, turintis įtakos visam žmogaus organizmui.

Trombocito membranoje yra tankieji kūneliai, kuriuose esantis ATP (Adenozin 5' trifosfatas) - junginys pagrindinis ląstelių energijos šaltinis. ATP lengvai virsta ADP (Adenozindifosfatu) nukleotidu – reguliuojančiu lastelių formavimąsi. Energiją, kuri atsipalaiduoja skylant ATP, ląstelės panaudoja baltymų sintezei. Tankieji kūneliai išskiria ir hormoną serotoniną – mitogeną, skatinantį ląstelių dalijimąsi, augimą ir atsinaujinimą, jonizuotą kalcį - sąlygojantį ląstelių membranos pralaidumą.

Trombocite esančios Alfa granulės - išskiria kraujavimą stabdančius baltymus, trombocitų sukibimui, kraujo krešėjimo sistemai reikalingas medžiagas, o taip pat ląstelių augimo faktorius ir peptidus.

Visi šie komponentai išsiskiria procedūros metu, injekuojant trombocitais praturtintą plazmą į odą. Trombocitus aktyvuoja tarpląstelinis odos baltymas – kolagenas, jie skleidžiasi, išskirdami visas biologiškai aktyvias medžiagas - odos ląstelė tarsi pažadinama iš gilaus miego. Stimuliuojama odos ląstelių regeneracija, tarpląstelinio audinio gamyba, kolageno ir elastino sintezė, natūralaus hialurono bei naujų kraujagyslių formavimąsis.

Plazma yra skystoji kraujo dalis (55% viso kraujo tūrio), kurioje cirkuliuoja kraujo baltymai, hormonai ir elektrolitai. Raudonieji kraujo kūneliai sudaro 44% viso kraujo tūrio. Baltųjų kraujo kūnelių yra tik 1%. Tačiau trombocitų 1 ml kraujo yra vidutiniškai 166 – 390 milijonų. Belieka juos atskirti nuo eritrocitų, koncentruoti ir injekuoti į problemines odos zonas.

Trombocitais praturtintoje plazmoje yra ir leukocitų - ląstelių, atsakingų už antimikrobinę kraujo funkciją.Todėl, teisingai atliekant PRP injekcijas, infekcijos tikimybė minimali. Ištirta, kad PRP veikia bakteriocidiškai, todėl tinka gydyti uždegimus, Acne spuogus, ilgai negyjančias opas ar žaizdas.

PRP terapija naudojama ne tik odai. Odontologijoje naudojama biomembrana - fibrino kamštelis, įdedamas į ištraukto danties vietą kaip gyjimą skatinanti, kraujavimą stabdanti priemonė, gleivinės žaizdos užgyja žymiai greičiau ir be antibiotikų kurso.

Dėl serotonino atpalaiduojančio, nuskausminančio ir hemostatinio poveikio PRP terapija naudojama ortopedijoje - raumenų, kaulų, kremzlių, sąnarių, sausgyslių ligų ir randų gydymui, traumatologijoje - traumų, nudegimų ir uždegimų atvejais, sporto medicinoje.

Tai natūrali, saugi ir analogų neturinti sistema, užvedanti regeneracinius audinių procesus ląsteliniame lygmenyje.

Jauninamosios PRP kraujo plazmos injekcijos

Pošiūno klinikos specialistai yra pasiruošę Jums padėti nuo tada, kai Jūsų mažylis kenčia dėl įgimto defekto ar ligos, iki tada, kai žmogus ruošiasi oriai senatvei ir nori išlikti gražus sau ir savo artimiesiems. Mūsų misija - suderinti daugiametę patirtį ir jaunystės entuziazmą, klasikines medicinos žinias ir naujausias technologijas ir padėti Jums ar Jūsų mažyliui pasveikti nuo įgimto defekto, gąsdinančios ligos ar atsirandančių senatvinių pakitimų. Gydytojas Gintas Pošiūnas

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus