visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip įsirengti jaukią virtuvę?

Kaip įsirengti jaukią virtuvę? Kaip įsirengti jaukią virtuvę?

Namų interjeras yra vienas iš svarbiausių elementų įrengiant savo erdvę. Geriausiai tai pajaučiama tada, kai kiekvienas turi laiko susidėlioti savo namų stilių bei gali prisidėti prie interjero kūrimo. Virtuvė yra viena iš namų erdvių, kurioje praleidžiame nemažai laiko, todėl ji turi būti sukurta itin patogi, bet žinoma ir derinti prie bendro namų vaizdo.

Pradėkite nuo sienų dekoro

Nors ir patalpų sienas galima nudažyti įvairiausiomis spalvomis, papuošti įmantriais tapetais, reikia pagalvoti ir apie tai, kad planuojant virtuvės erdvę čia yra svarbi ir švara. Net jeigu kalbame ir apie sienas, higiena ir švara čia privalo dominuoti. Taigi, geriausias sienų variantas būtų virtuvės plytelės, kurios yra pritaikytos nekaupti nešvarumų ir bakterijų, kurių su laiku bent šiek tiek atsiranda. Taip pat pagalvokite ir apie daiktus, kuriuos planuosite kabinti ant sienų - gal jų net visai ir nereikia? Įvairūs paveikslai virtuvės kambaryje gali kaupti nereikalingas dulkes, nešvarumus, riebalus ir drėgmę, todėl net pats meno kūrinys bus pažeistas.

Kaip ir visos namų patalpos, taip ir virtuvė - turi tarnauti jums, o ne kitiems. Tad, jeigu jums balta virtuvė kelia diskomfortą ir baime, kad viskas bus aptaškyta - šis virtuvės tipas nėra jums. Jeigu norite rinktis tamsesnę virtuvę – tai ir rinkitės (nepamirškite įdėti ir šviesių detalių, kad virtuvė nebūtų visiškai tamsus kambarys).

Pagalvoti ne apie tradicinius variantus  

Nors ir atviros lentynos yra vienas iš puikių būdų virtuvei suteikti erdvumo ir švaros, šis sprendimas nėra tinkamas visiems. Dauguma žmonių nervinasi, kad daiktai yra matomi, o ypač tada, kai jie būna netvarkingai sudėti. Taigi, jeigu nenorite kiekvieną kartą valyti dulkių nuo virtuvinių daiktų, klasikinės spintelės su durelėmis nėra vienas iš sprendimų. Galite rinktis stiklines virtuvinių spintelių dureles, kurios padės apsaugoti daiktus nuo dulkių bei bus unikalesnis sprendimas nei įprastos klasikinės spintelės. Žinoma, jums vis tiek reikės palaikyti tvarką spintelėse (nes viskas matysis), bet bent nesikaups dulkės. Taip pat stiklinės spintelių durelės suteikia prabangos ir elegantiškumo pojūtį namuose.

Geriausia, kas gali padėti taupyti erdvę virtuvėje - ant virtuvės baldų paviršių laikyti tik tuos daiktus, kuriuos naudojate kasdienybėje, o kitus – padėti į spinteles. Tiesa, ir daiktai, kurie yra laikomi spintelėse, turi turėti savo tvarką, kad būtų juos galima lengvai surasti. Į spintelės gilumą dėkite tokius daiktus, kuriuos naudojate retai, o tuos kuriuos dažniau - į spintelės priekį.

Labai svarbus yra apšvietimas ir stalviršio medžiaga

Galima sakyti, kad virtuvėje naudojame daiktus, kurie yra ganėtinai pavojingi. Tam, kad viskas būtų atliekama kruopščiai, privaloma turėti puikų apšvietimą.

Rekomenduojama apšviesti šias vietas: stalviršiai, kriauklė, vietos kurioje pjaustote maisto produktus. Tiesa, apšvietimas neturi bet koks, jis turi tinkamai apšviesti objektus. Taip pat yra svarbi ir šviestuvų išvaizda – jie turi derėti prie jūsų virtuvės dizaino ir bendro namų vaizdo. Galite ieškoti ir pakabinamų šviestuvų, kurie yra nukreipiami sau patinkančia puse.

Reikėtų akylai pagalvoti ir apie stalviršių pasirinkimą. Reikėtų pasižvalgyti į tuos, kurie yra lengvai nuvalomi bei patvarūs. Jeigu nusprendėte, kad norite stalviršio pagaminto iš plytelių, tuomet galvokite apie tamsesnes spalvas (įbrėžimai yra labai matomi ant plytelių, kurios yra stalviršinio pobūdžio). Tamsus paviršius yra patogus tuo, kad rūpintis jų švara yra žymiai lengviau nei šviesiais paviršiais. Taip pat tamsius paviršius yra žymiai sunkiau pažeisti nei šviesius.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus