visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip pasirinkti kokybišką vonios kambario santechniką ir baldus, kad jie tarnautų ne vieną dešimtį metų?

Kaip pasirinkti kokybišką vonios kambario santechniką ir baldus, kad jie tarnautų ne vieną dešimtį metų? Kaip pasirinkti kokybišką vonios kambario santechniką ir baldus, kad jie tarnautų ne vieną dešimtį metų?

Vonių meistras, MB

Įmonė „Vonių meistras“ siūlo kokybišką santechnikos įrangą, radiatorius bei vonios kambariui reikalingus baldus ir kitus prietaisus. Renkantis vonios kambario baldus bendrovės specialistai pirmiausia rekomenduojama atsižvelgti į santechninę keramiką, nes nuo to priklauso, kaip racionaliai bus išnaudota vonios kambario erdvė.

Renkantis vonios kambario baldus ir santechniką vertėtų netaupyti, o daugiau dėmesio skirti kokybei, nes santechnikos gedimų pasekmės gali būti itin skaudžios, o rimtesnis remontas vonios kambaryje paprastai daromas maždaug kas 10 metų.

Apie tinkamą ir kokybišką santechnikos įrangą verta pradėti galvoti jau prieš pradedant vonios kambario remontą. Daugiausia problemų renkantis santechnikos prietaisus kyla todėl, kad žmonės tai daro pavėluotai, praleidžia planavimo ir pasitarimo su specialistais etapą. Dažnas darydamas remontą nori savo vonią padaryti gražesnę kuo mažesnėmis išlaidomis. Todėl pirkdamas santechninę keramiką klientas dažniausiai pirma žiūri į kainą, po to į dizainą, o apie gamintoją ar eksploatacijos laiką nepaklausia. Dėl šių priežasčių galima įsigijus pigius, bet nekokybiškus gaminius.

Vonios kambario baldų ir santechnikos montavimas – VONIŲ MEISTRAS

Lietuvoje mėgstami universalūs daiktai. Pavyzdžiui, Vokietijoje vandens maišytuvas dažniausiai yra trumpas. Vokiečiai stengiasi, kad įrenginys būtų ilgaamžis, patikimas ir sudarytų kuo mažiau problemų. 
Pas mus dažniausiai renkasi maišytuvus ilgu čiaupu, manydami, kad ir kibiras tilps, ir kriauklei atskiro maišytuvo nebereikės. Tai iš principo neteisingas sprendimas. Perkamas daiktas, kuris padarytas, kad tiktų viskam, ir taip prarandami patikimumas ir ilgaamžiškumas. 
Ten, kur yra judančios detalės, visada atsiranda galimybė, kad varvės – teks dažnai keisti susidėvėjusias gumeles.

Praustuvo maišytuvai sukonstruoti taip, kad taupytų vandenį, nes paprastai visas leidžiamas vanduo išbėga ir mažai jo panaudoji. Vonios maišytuvuose taupymo nereikia, nes per trumpą laiką turi pribėgti didelis vandens kiekis. Dažnai žmonės išmeta praustuvą ir palieka tik vonią. Tai ne tik nepatogu, nes reikia lenktis, tenka dažnai plauti, bet ir sunaudojama daugiau vandens.

Taigi universalių daiktų gerų tikrai nebūna. Pirkdami maišytuvą, atkreipkite dėmesį ir į jo konstrukciją. Ar nenulūš įsitvėrus? Jei yra plonų detalių, prilituotų elementų, pasirėmus į snapą, jis gali ir nulūžti.

Labai svarbus ir virtuvės maišytuvas. Dažnai žmonės nusiperka brangią virtuvės įrangą, o maišytuvą renkasi tik pagal dizainą. Labai svarbi maišytuvo konstrukcija. Joje gali būti specialių ventilių, uždarymas indaplovei, specialios ištraukiamos galvutės, leidžiančios patogiau pripilti indą. Yra maišytuvų su dušeliu, kuriuo patogiau nuplauti daržoves ir darbas atliekamas greičiau.

Normali dušo kabina turi būti „metras ant metro“. Kai ji mažesnė – jautiesi suspaustas tarp sienų. Jei galvojate apie nestandartinę dušo kabiną – ją taip pat rinkitės iš anksto.

Lietuvoje daug kas dušo kabinas stato tiesiog ant grindų, išklijuotų plytelėmis. Toks būdas ypač paplitęs ir Skandinavijoje. Vokiečiai dušo kabinas visada stato ant padėklų. Tokiame duše nepaslysite, nes padėklas padengtas specialia danga, be to, tai sumažina tikimybę užpilti kaimynus.

Vonios kambario baldų ir santechnikos montavimas – VONIŲ MEISTRAS



Šiuo metu gana populiarios masažinės vonios. 
Žmonės nusiperka masažinę vonią ir naudoja ją kaip masažinę ir kaip paprastą. Retas žino, kad, masažinėje vonioje naudojant muilą, šampūną, ją reikia dažnai dezinfekuoti. Vadinasi, teks pripilti pilną vonią vandens ir su dezinfekavimo priemone ją plauti, po to dar kartą pripilti vandens praskalavimui. Tai reikia atlikti du kartus per mėnesį. Jei tai normali masažinė vonia, sunaudosite 200–300 litrų vandens. Statant masažinę vonią šalia būtina turėti dušo kabiną.

Daugelio rinkoje parduodamų unitazų bakelių talpa yra maždaug 6 litrai, o dviejų sistemų vandens nuleidimo mechanizmai leidžia nuplovimui panaudoti 3 arba 6 litrus vandens. Tačiau tai nereiškia, kad visi unitazai su 6 litrais vandens nuplaunami vienodai švariai. Ypač skeptiškai reikėtų vertinti iš Azijos atkeliaujančią produkciją, kuri labai dažnai neišlaiko nuplovimo 6 litrais vandens testų – kokybiškam nuplovimui ir vandens sifone pakeitimui kartais prireikia net keliolikos litrų.

Apie unitazų, bidė aukštį dažnai net nesusimąstome. Istoriškai Europoje buvo nusistovėjęs 40 cm (su dangčiu) sėdimasis aukštis. Vidutinis žmogaus ūgis per tą laiką stipriai šoktelėjo, o santechnika „užstrigo“ tame pačiame aukštyje. Pažangesni gamintojai jau gamina santechnikos prietaisus, kurių sėdimasis aukštis – 45–48 cm. Tai labai svarbu ir aukštesniems, ir vyresnio amžiaus žmonėms (dėl kelių ir klubų sąnarių apkrovimo), ir neįgaliesiems. O kai kurie iš Kinijos atkeliaujantys prietaisai yra netgi žemesni nei 40 cm.

Svarbu atkreipti dėmesį į santechninės keramikos gaminių dengimą glazūra. Nepatingėkite parduotuvėje kritiškai pabraukyti ranka ir tų keramikos gaminių vietų, kurios nematomos išoriškai, tačiau turi nuolatinį sąlytį su vandeniu – unitazo puodo vandens nubėgimo lanką, sifoninę puodo dalį. Jei ta dalis neturi glazūros, ten gali veistis bakterijos, sklisti nemalonus kvapas.

Tikrai sutaupysite įsigiję keramikos gaminius, kurių paviršius padengtas ypač lygia glazūra. Šis pasirinkimas padeda mažinti aplinkos taršą, o svarbiausia – danga pagaminta iš nekenksmingų medžiagų ir ją nesudėtinga prižiūrėti, ant tokio paviršiaus nelimpa joks purvas. Dėl šios puikios savybės purvas nuo paviršiaus nuvalomas lengvai. Nereikia naudoti specialių, dažnai lėtai veikiančių cheminių valymo priemonių, ir tai, be abejonės, taupo Jūsų laiką ir pinigus.

„Vonių meistras“ padės rasti tinkamų idėjų Jūsų vonios kambario svajonėms įgyvendinti. Įmonė padeda savo klientams suprojektuoti vonios kambarį, pateikia praktiškų patarimų ir pasiūlymų. Paruošia vonios kambario projekto planą, priderina vonios kambario baldus, keraminę santechniką, maišytuvus ir aksesuarus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus