visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip veikia nėštumo testai

Kaip veikia nėštumo testai Kaip veikia nėštumo testai

Euromedika, MB

www.diagnostikostestai.lt

Manote, kad galite būti nėščia? Net naudojant efektyviausius kontracepcijos metodus, visada yra galimybė suklysti. Galų gale, norint apvaisinti kiaušinį, reikia tik vieno spermatozoido. Sužinoti, ar taip atsitiko, yra paprasta, tereikia atlikti nereceptinį nėštumo testą.

Standartiniai nėštumo testai paprastai nustato, ar jūsų šlapime nėra hormono, vadinamo žmogaus chorioniniu gonadotropinu (HCG). HCG yra tik tuo atveju, jei esate nėščia. Hormonas išsiskiria tik tuo atveju, jei apvaisintas kiaušinis patenka į gimdą arba į jūsų gimdos gleivinę.

Yra įvairių būdų, kaip surinkti šlapimą tyrimui. Atsižvelgiant į pasirinktą testą, gali tekti:

  • surinkti šlapimą į puodelį ir panardinti testo lazdelę į skystį;
  • surinkti šlapimą į puodelį ir su pipete paimti nedidelį kiekį skysčio ir perkelti į specialų konteinerį;
  • nukreipti testo lazdelę į numatomo šlapimo srauto vietą, kad jis patektų į jūsų šlapimą vidurį.

Anot Klivlando klinikos, dauguma tyrimų yra 99 procentų veiksmingi, jei jie atliekami praleidus menstruacijas. Geriausia yra tai, kad jūs galite tai padaryti privačiai savo namuose. Tiesiog atidarykite testą, vykdykite instrukcijas ir laukite rekomenduojamo laiko, kad galėtumėte peržiūrėti rezultatus.

Praėjus rekomenduojamam laukimo laikui, testai parodys jūsų rezultatus vienu iš šių būdų:

  • spalvos pasikeitimas;
  • linija;
  • simbolis, toks kaip pliusas ar minusas;
  • žodžiai „nėščia“ arba „ne nėščia“.

Kaip greitai galite atlikti nėštumo testą?

Norėdami gauti tiksliausią rezultatą, turėtumėte palaukti iki savaitės po praleistų mėnesinių.

Jei nenorite laukti, kol praleisite mėnesines, turėtumėte palaukti mažiausiai vieną ar dvi savaites po lytinių santykių. Jei esate nėščia, jūsų kūnui reikia laiko, kad išsivystytų aptinkamas HCG lygis. Paprastai tai užtrunka nuo 7 iki 12 dienų po sėkmingo kiaušinėlio implantacijos.

Čia yra keletas požymių, kad turėtumėte atlikti nėštumo testą.

1. Jūs praleidote mėnesines.

Kaip veikia nėštumo testai

Vienas iš pirmųjų ir patikimiausių nėštumo požymių yra praleistos mėnesinės.

Jei atidžiai nestebite savo ciklo, gali būti sunku nustatyti, ar vėluojate. Daugelis moterų turi 28 dienų menstruacinį ciklą. Apsvarstykite galimybę atlikti testą, jei nuo jūsų paskutinių mėnesinių praėjo daugiau nei mėnuo.

Atminkite, kad mėnesinės gali būti atidėtos ar praleistos dėl streso, dietos, mankštos ar tam tikrų sveikatos sutrikimų.

Taip pat atkreipkite dėmesį į savo kraujavimo kiekį, jei įtariate nėštumą. Įprasta, kad ankstyvomis savaitėmis kraujavimas ar demėtumas yra nedidelis, nes implantuojant kiaušinis giliau įsiterpia į gimdos gleivinę. Atkreipkite dėmesį į bet kokius kraujo spalvos, tekstūros ar kiekio skirtumus.

Kreipkitės į gydytoją, jei kraujuojate ir nėštumo testas yra teigiamas.

2. Jūs patiriate mėšlungį.

Kaip veikia nėštumo testai

Implantacija taip pat gali sukelti jausmą, panašų į mėnesinių mėšlungį. Ankstyvojo nėštumo metu galite jausti šį diskomfortą ir galvoti, kad jūsų periodas yra visai šalia, bet tada jis neateina.

Skamba pažįstamai? Atlik testą. Hormonų kiekis skiriasi priklausomai nuo moters ir nėštumo.

3. Jums skauda krūtis.

Kaip veikia nėštumo testai

Kai nėštumas gamina vis daugiau estrogeno ir progesterono, šie hormonai jūsų kūną pradeda keisti, kad palaikytų kūdikio augimą.

Dėl padidėjusios kraujotakos jūsų krūtinė gali jaustis jautresnė ir atrodyti didesnė. Gali skaudėti spenelius, o venos po oda gali atrodyti tamsesnės.

4. Jaučiatės kitaip.

Kaip veikia nėštumo testai

Ankstyvas nėštumas kartu su mėšlungiu ir skaudančia krūtine gali sukelti:

  • pykinimą;
  • maisto baimę;
  • išsekimą;
  • dažną šlapinimasi.

Savaitėms bėgant, šie simptomai gali sustiprėti, kol HCG lygis išsilygins vėliau per pirmąjį trimestrą. Jūs pažįstate save, todėl atkreipkite dėmesį į savo kūną. Bet kokie neįprasti fiziniai simptomai gali paskatinti jus atlikti nėštumo testą.

5. Jūsų kontracepcija neapsaugojo.

Kaip veikia nėštumo testai



Kontraceptinės tabletės, prezervatyvai ir kiti kontraceptikų tipai neužtikrina šimtaprocentinės apsaugos nuo nėštumo. Kitaip tariant, nėštumo galimybė visada yra nedidelė, nesvarbu, kokie atsargūs esate.

Nepaisant jūsų kontracepcijos veikimo, apsvarstykite galimybę atlikti testą, jei atsiranda kokių nors mūsų išvardytų požymių.

Žmogaus klaidos ar trūkumai taip pat gali sukelti neplanuotą nėštumą. Kontraceptines tabletes gali būti sunku atsiminti kiekvieną dieną. Pagal skaičiavimus 9 iš 100 moterų pastoja, jei jos nevartos taip kontraceptikų, kaip nurodyta.

Prezervatyvai gali trūkti, suplyšti ar kitaip būti naudojami netinkamai. Pagal statistinius duomenimis, beveik 18 iš 100 moterų, kurios naudojasi prezervatyvais dėl kontracepcijos, kiekvienais metais pastoja.

Jei nerimaujate dėl kontracepcijos nepakankamumo, pasitarkite su gydytoju dėl alternatyvių kontracepcijos metodų, tokių kaip intrauterinis prietaisas (IUD). Pagal turimus duomenis, mažiau nei viena iš 100 moterų, naudojančių IUS, kiekvienais metais pastoja.

Jei yra abejonių, atlikite testą!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus