visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kartoninės dėžės: Gofruoto kartono pakuotė - tradicinė ir nepakeičiama pakavimo priemonė

Kartoninės dėžės: Gofruoto kartono pakuotė - tradicinė ir nepakeičiama pakavimo priemonė Kartoninės dėžės: Gofruoto kartono pakuotė - tradicinė ir nepakeičiama pakavimo priemonė

LIPAKA, UAB

www.lipaka.lt

UAB "Lipaka" prekių ar siuntų pakavimui siūlo rinktis gofruotojo kartono dėžes. Transportuojant produkciją įprastomis sąlygomis - paprastai renkamasi trijų sluoksnių gofruoto kartono pakuotės, o esant sunkioms klimatinėms sąlygoms ir siekiat apsaugoti krovinius nuo mechaninio poveikio, rekomenduojamos padidinto striprumo dėžės, gaminamos iš didelio stiprumo gofruotojo penkių ar net septynių sluoksnių gofruotojo kartono. Atsparios drėgmei gofruotojo kartono rūšys žymimos šiuos antspaudu:

stamp

UAB "Lipaka" eilę metų projektuojanti ir gaminanti pakuotes, atskleidžia pagrindinius gofruoto kartono skirtumus, nuo ko priklauso gaminio kokybė ir atsparumas. Gofruotasis kartonas susideda iš vieno arba dviejų išorinių sluoksnių ir iš gofruoto popieriaus sluoksnio arba, daugiasluoksnis - iš keleto tarpinių sluoksnių. Gofruotasis kartonas klasifikuojamos priklausomai nuo išorinių bei vidinių sluoksnių skaičiaus ir savybių.

 

kartonines-dezes-gofruoto-kartono-deziu-gamybaTaigi, prieš renkantis geriausiai poreikius atitinkančią pakuotę, svarbu žinoti iš ko ji bus pagaminta, nes priklausomai nuo kartono sluoksnių skaičiaus atitinkamai skiriasi ir atsparumas gniuždymui, kuris didėja esant didesniam sluoksnių skaičiui, o taip pat ir panaudoto popieriaus kokybės. Gofruoto kartono i apibudina tokios pagrindinės atsparumo charakteristikos:

Atsparumas trūkimui [kPa ]
Atsparumas pradūrimui [ J]
Atsparumas išilginiam gniuždymui [ kN / m ]

Pagal atsparumą gofruotas kartonas skirstomi į klases, kurios yra apibrėžtos DIN standarto 55.468 .

 

Dviejų sluoksnių gofruotas kartonas

Dviejų sluoksnių gofruotas kartonas susideda iš vieno išorinio sluoksnio kartono ir vieno, prie jo priklijuoto, sluoksnio iš gofruoto popieriaus.

dvieju-sluoksniu-gofruotas-kartonasTrijų sluoksnių gofruotas kartonas

Trijų sluoksnių gofruotas kartonas susideda iš dviejų išorinių sluoksnių kartono ir vieno tarpinio sluoksnio iš gofruoto popieriaus.

triju-sluoksniu-gofruotas-kartonasPenkių sluoksnių gofruotas kartonas

Penkių sluoksnių gofruotas kartonas susideda iš dviejų išorinių sluoksnių kartono ir dviejų sluoksnių gofruoto popieriaus bei tarp jų vieno vidinio sluoksnio kartono.

penkiu-sluoksniu-gofruotas-kartonas

Septynių sluoksnių gofruotas kartonas

Septynių sluoksnių gofruotas kartonas susideda iš dviejų išorinių sluoksni kartono bei trijų vidinių sluoksnių iš gofruoto popieriaus bei tarpe jų dviejų vidinių sluoksnių kartono

septyniu-sluoksniu-gofruotas-kartonas


Kartoninės dėžės

Visi Europos dėžių iš gofruoto kartono gamintojai vadovaujasi Tarptautinės organizacijos FEFCO  (The European Federation of Corrugated Board Manufacturers) techniniais reglamentais. Į FEFCO katalogą įtrauktos bene visų tipų pakavimo dėžės. Pateikiame įmonės UAB "Lipaka" gaminamų, į FEFCO katalogą įtrauktų, įvairių tipų pakavimo dėžių pavyzdžius.

FEFCO 02xxx KLAPANINĖS DĖŽĖS

Tai kartoninės dėžutės, kurios gaminamos su vienu suklijuotu, susiūtu ar kitokiu sujungimu ir turi viršutinius bei apatinius atlankus. Jos gabenamos plokščios. Prieš naudojimą tiesiog užlenkiami atlankai.

FEFCO-klapanines-dezes1

FEFCO 03XX - SUDEDAMOSIOS DĖŽĖS

Tai kartoninės dėžutės, sudarytos daugiau nei iš vienos dalies. Galima gaminti ir vieną pasirinktą detalę - dėžutės pagrindą ar jos dangti.

FEFCO-sudedamosios-dezes1

FEFCO 04XX – SULANKSTOMOSIOS DĖŽĖS

Tai taip vadinama „vyniojamoji“ pakuotė. Šio tipo pakuotė ypatinga tuo, kad neturi nei vieno sujungimo. Visa pakuotė yra tarsi vienas lapas, kur viena pakuotės sienelė yra kitos tęsinys. Šio tipo pakuotė „apvynioja“ pakuojamą daiktą, todėl ypač tinka didelių gabaritų daiktams (baldams, jų dalims, durims, langams) pakuoti. Gali būti naudojamos įvairios fiksavimo detalės bei rankenėlės.

FEFCO-sulankstomos-dezes1

FEFCO 05XX – SUMAUNAMOSIOS DĖŽĖS

Tai įstumiamo, rankovės ar voko tipo kartoninės dėžutės. Jos yra gaminamos iš kelių dalių, kurios komplektuojamos įstumiant jas vieną į kitą priešingomis kryptimis. Šiam tipui priklauso ir įvairios slankiojančios dalys, kurios gali būti pritaikomos ir kitokios rūšies pakuotei.

FEFCO-sumaunamos-dezes1

FEFCO 06XX – KIETOSIOS DĖŽĖS

Tai dėžės, kurios dažniausiai susideda iš dviejų šoninių detalių ir vienos pagrindinės, kuri sudaro dėžės dugną ir viršų. Prieš naudojant šias dėžes būtina šonines detales sujungti su pagrindine susegant kabėmis ar susiuvant.

kietosios-dezes1

FEFCO 07XX – KLIJUOTOS DĖŽĖS

Jas sudaro viena dalis sujungta klijavimo siūle. Tokios dėžės gabenamos plokščios. Prieš naudojimą jas tereikia atitinkamai sulankstyti.

klijuotos-dezes1

FEFCO 09XX – PAKAVIMO ELEMENTAI

Tai atskiri elementai, pagal poreikį dedami į dėžės vidų: grotelės, perdengimai, paminkštinimai, įvairūs įdėklai... Jie gali būti komplektuojami su įvairaus tipo dėžėmis ar naudojami kaip savarankiška pakuotė.

pakavimo-elementai

Įmonė UAB "Lipaka" gali pasiūlyti įvairius kokybiškus gaminius iš gofrokartono, medienos, plastiko, taip pat vienkartinius indus, popierinius puodelius, pakuotes maistui, popierines kepimo formas, plėvelę, maišelius ir kt.

Bendrovė neseniai įsigijo įrangą ir pirmieji Lietuvoje įsisavino pasaulyje plačiai naudojamą gaminių iš putų polietileno - Stratocell® gamybą. Stratocell® - tai puiki, ekonomiška alternatyva daugeliui įprastų medžiagų, kaip pavyzdžiui poliuretano putoms, putų polistirolui ir gofruoto kartono gaminiams. Stratocell® tai - aukštos kokybės, ekonomiška medžiaga, leidžianti apsaugoti įvairaus svorio daiktus, taigi dažniausiai iš šios medžiagos yra gaminami įdėklai, fiksuojantys ir saugantys pakuotės dėžėje esančius gaminius nuo pažeidimo. Dėl plataus Stratocell® produktų spektro su įvairiausiomis fizinėmis savybėmis (tankis, izoliacinės savybės ir pan.), panaudojimo sritys gali būti pačios įvairiausios - nuo gaminių iš trapaus stiklo iki mašinų plieninių detalių pakavimo.

UAB "Lipaka" gali suprojektuoti ir tiekti tiek nedideles vienkartines bei vidutinio dydžio, tiek dideles, nuolatines gaminių partijas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus