visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Keraminės čerpės - atsparios laikui ir klimato sąlygoms stogų dangos

Keraminės čerpės - atsparios laikui ir klimato sąlygoms stogų dangos Keraminės čerpės - atsparios laikui ir klimato sąlygoms stogų dangos

NORD PROFIL, UAB Stogo dangų prekyba

www.stogodanguprekyba.lt

Stogas yra viena svarbiausių namo sudedamųjų dalių. Žinoma, į jį tenka investuoti nemažus pinigus, todėl norisi, jog galutinis rezultatas džiugintų akį ir ilgai tarnautų. Šiuo metu galima rinktis iš daug įvairių stogo dangų, kurios skiriasi savo kaina, išvaizda, tarnavimo laikotarpiu, montavimo būdu, eksploatavimo ir priežiūros ypatumais. Kiekvienas žmogus įvertinęs visus šiuos kriterijus renkasi tinkamiausią variantą, tačiau viena populiariausių ir dažniausiai pasirenkamų stogo dangų yra čerpės.

Klausiame UAB "Nord Profil" Stogo dangų prekybos specialistų, kodėl būtent čerpės yra tas variantas, kurį noriai renkasi daugelis? Juk atrodo, jos atėjusios dar iš senųjų laikų. Tačiau, vienas didžiausių čerpių privalumų ir yra tas, jog jos jau yra patikrintos laiko bei išbandytos mūsų tėvų, senelių, kurie yra patenkinti jų tarnavimu. Čerpės yra viena seniausiai naudojamų stogo dangų, kurios gali tarnauti net šimtus metų, kadangi yra labai patvarios. Eidami senamiesčiu galime pamatyti prieš šimtus metų statytų pastatų su autentiškomis stogo čerpėmis. Jų danga taip pat dengia istorinių pilių, vienuolynų ir kitų objektų stogus.

keramines-cerpes-koramic

Šiuo metu statyboje naudojamos savo išvaizda praeitį primenančios čerpės, tačiau pasitelkus naujausias technologijas, jų eksploatavimo savybės dar geresnės ir pritaikytos įvairioms klimato sąlygoms. Taip pat labai patobulėjo bei palengvėjo čerpių dangos montavimo bei remonto darbai: jeigu suiro viena čerpė, tikrai nereikia keisti visos stogo dangos, užtenka pakeisti susidėvėjusią čerpę. Dengiant stogo dangą, galima pasirinkti iš dviejų čerpių rūšių: betoninių ir keraminių čerpių.

keramines-cerpes-koramic2

Keraminės čerpės yra būtent ta danga, kuri nebijo atšiaurių ir nuolat besikeičiančių klimato sąlygų, kurios būdingos ir Lietuvos klimatui. Ši danga atlaiko didelį kiekį šlapio sniego, stiprų vėją, audras. UAB "Nord Profil" Stogo dangų prekyba dirba tik su patikimais čerpių gamintojais, todėl klientams gali pasiūlyti dvi itin kokybiškas keraminių čerpių dangas: „Koramic“ ir „Monier“.

Ekologiškos keraminės „Monier“ gamintojo čerpės išsiskiria itin didele spalvų ir glazūrų gausa. Raudonos, juodos, pilkos, rudos, geltonos, žalios, rožinės ir netgi mėlynos, o taip pat – blizgančios ir matinės čerpės leidžia sukurti kokią tik pageidausite stogo išvaizdą..

Čerpės „Koramic“ – tai aukštos kokybės keraminės čerpės, kuriomis savo stogus dengia daugybė Europos šalių gyventojų. Siūlomos lenkiškos, estiškos ir vokiškos keraminės stogo dangos čerpės. Galima rinktis iš daugybės skirtingų formų, matmenų bei banguotumų. Klasikinė degto molio spalva primena apie tokių čerpių istoriją – raudoni čerpiniai stogai į dangų žiūri net ir seniai statytuose miestų senamiesčiuose.

Taigi, UAB "Nord Profil" siūlomos keraminės čerpės leis sukurti gražų, elegantišką stogą, kuris bus ilgaamžis. Ši stogo danga labai sandari, todėl žiemą puikiai saugo nuo šalčio, o vasarą nuo karščio, be to ji neleidžia prasiskverbti drėgmei.

keramines-cerpes-koramic3

Galima pasirinkti iš labai daug įvairių spalvų čerpių, todėl nesunkiai priderinsite stogą prie namo eksterjero dizaino bei visos supančios aplinkos. Čerpės yra dažomos aukštos kokybės dažais, todėl nereikės jaudintis, jog dažai nusilups, nusiplaus ar nubluks. Keraminių čerpių įvairovė leidžia susikurti tokį stogą, apie kurį visada svajojote. Šia stogo danga galima dengti tiek modernius, naujoviškus, tiek klasikinius, senove dvelkiančius, pastatus. Taip pat svarbus keraminių čerpių privalumas tas, jog šia danga galima dengti archajiškus, senamiesčio pastatus, kurie yra įtraukti į paveldo sąrašus.

keramines-cerpes-monier1

Įstojus į Europos sąjungą ėmė didėti reikalavimai čerpinei stogo dangai, o dabar šie reikalavimai yra ypač griežti: dar gamykloje jos yra išbandomos ir turi atlaikyti 150 ciklų šalčio ir karščio pasikeitimus, negali praleisti vandens, kaupti drėgmės. Taip pat šios čerpės pasižymi ekologiškumu, garsų atsparumu, yra nedegios, puikiai apsaugo namus nuo išorės poveikio.

keramines-cerpes-monier2

Todėl pasirinkus šią dangą padidėja ir bendra namo vertė. Keraminių čerpių panaudojimo galimybės labai didelės: jos tinka ir mieste, ir kaime, statant tiek individualius namus, tiek visuomeninius pastatus. Kas be ko, keraminių čerpių danga atrodo daug gražiau, estetiškiau ir prabangiau negu kitos stogo dangos. Nors daugelis mano, kad ši danga labai sunki, tačiau ji yra labai tvirta ir atlaiko sudėtingas klimato sąlygas bei nereikalauja ypatingos priežiūros.

keramines-cerpes-monier3

UAB "Nord Profil" - svarbiausia turėti gerą stogą!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus