visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kineziterapija – efektyvus gydymas judesiu

Kineziterapija – efektyvus gydymas judesiu Kineziterapija – efektyvus gydymas judesiu

MASAŽO NAMAI, UAB-MASAŽO NAMAI ir ŠEIMOS MASAŽO NAMAI masažo ir grožio procedūrų centrai Vilniuje: veido ir kūno masažas, kosmetologija, masažo kursai

www.masazonamai.lt

Kineziterapija – terminas, kilęs iš graikų kalbos – „kinesis“ reiškia judesį, o „therapeia“ – gydymą. Tai yra viena pagrindinių reabilitacijos priemonių, kuri pagrįsta tinkamu kūno judėjimu ir gali padėti pagerinti ir išlaikyti raumenų, kaulų, kraujagyslių ir kitų organizmo struktūrų būklę. Kineziterapeutas sudaro individualų kineziterapijos planą atsižvelgdamas į individualų klientą ir į jo konkrečius sutrikimus ir bendrą organizmo sistemų būklę ir tokiu būdu grąžina normalią fizinę būklę, jos palaikymą bei gerinimą.

Kineziterapija yra naudinga esant šiems sutrikimams:

  • Skausmas pečių, nugaros, juosmens srityse, taip pat gali padėti numalšinti varginančius sąnarių skausmus.
  • Atliktos sąnarių operacijos, kurių pasekoje atsiranda raumenų silpnumas, sąnario judesių amplitudės sumažėjimas.
  • Trauma, sumušimai, sąnarių išsukimai. Kineziterapija pagreitina gijimo procesą ir stiprindamas bendrai arba lokaliai tam tikrą kūno vietą atitolina pakartotinės traumas riziką.
  • Netaisyklingos laikysenos buvimas.
  • Judesio terapija padeda klientams atsikratyti nerimo, pagerinti miego kokybę, sumažinti jautrumą aplinkos dirgikliams ir to pasekoje pagerinti gyvenimo kokybę. Tam tikrais atvejais kineziterapija yra naudinga sergant tam tikromis psichologinėmis ligomis, pavyzdžiui, depresija.
  • Kineziterapija gali būti ir kompleksinė nutukimo gydymo dalis, normalizuojanti medžiagų apykaitą bei gerinanti bendrą vidaus organų veiklą.

Taisyklingas ir tikslingai parinktas kūno judesys padeda atnaujinti, gerinti ir išlaikyti kaulų, raumenų, širdies kraujagyslių ir kitų sistemų funkcinę būklę. Ypatingai ryškią kineziterapijos naudą ir sveikatos gerėjimą jaučia tie asmenys, kurie kenčia nuo širdies veiklos ir kraujotakos sutrikimų, išsiplėtusių venų, užkalkėjusių kraujagyslių ar turi širdies ydą. Kineziterapijos užsiėmimai gerina smegenų veiklą, padeda atsipalaiduoti, didina serotonino kiekį bei gerina nuotaiką. Siekiant užtikrinti kineziterapijos efektyvumą, taikomi skirtingi procedūrų metodai – aktyvūs (gydomoji gimnastika, sporto elementai) ir pasyvūs (masažai ir fizioterapija).

Kineziterapija yra viena pagrindinių reabilitacijos priemonių, kuri gali būti derinama su fizioterapija ir masažais. Geriausi rezultatai yra pasiekiami tada, kai visos šios priemonės yra kompleksiškai taikomos kartu.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus