visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kodėl verta rinktis užuolaidas?

Kodėl verta rinktis užuolaidas? Kodėl verta rinktis užuolaidas?

RENVERSA, UAB užuolaidų salonas CELESTINA

www.celestinatekstil.lt

Sunku įsivaizduoti namus be langų. Ten, kur yra langai, reikia ir užuolaidų. Be abejo, galima rinktis žaliuzes ar roletus, tačiau interjero dizaineriai pastebi, jog net tie, kas išbandė kitokius variantus, vis dažniau grįžta prie tradicinių užuolaidų. Kodėl? Apie tai kalbamės su užuolaidų salono „Celestina“ vadove Ingrida.

Kodėl žmonės renkasi užuolaidas?

Atsakymas paprastas – užuolaidos suteikia namams jaukumo, įkvepia patalpai gyvybės. Įsirenginėjant naujus namus ar butą, neretam pirmas pasirinkimas būna žaliuzės, nes taip žmonėms atrodo taupiau ar praktiškiau, tačiau po kurio laiko, pagyvenę ir išbandę, jie visgi grįžta prie užuolaidų.

Ar užuolaidas galima pritaikyti visur, ar kai kur jos netiks (pvz., biuruose, ligoninėse)?

Užuolaidos netiktų nebent labai specifinėje aplinkoje, tarkim, kokioje nors ypatingoje laboratorijoje. Visais kitais atvejais tikrai galima atrasti tinkamą sprendimą. Šiais laikais žodis užuolaidos – daugiau bendrinis pavadinimas, apibūdinantis visą aibę namų tekstilės gaminių. Galime rinktis tarp klasikinių užuolaidų, austriečių, romanečių bei širmų. Siūlomų audinių įvairovė taip pat labai didelė: nuo visiškai natūralių iki sintetinių, skirtų specifinėms funkcijoms. Jei norisi užuolaidų, tinkamą variantą tikrai galima atrasti.

Kodėl verta rinktis užuolaidas?

Kaip vertinate madą apskritai niekuo nedengti langų?

Be abejo, skonio reikalas. Jei pro langą atsiveria gražus peizažas ir jeigu žmogui tai priimtina – kodėl gi ne? Visgi net tokiais atvejais kartais užsinori privatumo. Todėl siūlyčiau tiesiog pagalvoti apie tinkamas užuolaidas, o kada langą dengti, kada ne – spręsite patys pagal to momento nuotaiką. Didelėms vitrinoms rekomenduočiau romanetes ar širmas. Dar vienas sprendimas – širmos. Virtuvės langui, esančiam greta darbastalio, rinkitės trumpas užuolaidėles arba romanetes. Jos nemažina darbo erdvės. Klasikinį interjerą papuoš ir jaukumo aukštai patalpai suteiks – austrietės. Puošti lengvomis austrietėmis langai liks atviri ir neįrėminti. Išradingai panaudojus formą, galima sukurti sprendimus netgi labai ribotoms erdvėms arba didelio funkcionalumo reikalaujančioms vietoms.

Ar egzistuoja užuolaidų mados tendencijos? Jei taip, ar dažnai jos kinta?

Užuolaidų mados tendencijos spėja pasikeisti net per metus ar dvejus. Prieš kurį laiką buvo madingos sunkios klasikinės užuolaidos, dabar – šiek tiek lengvesnės. Pastaruoju metu į madą ateina labiau minimalistiniai sprendimai, norima vienspalvių audinių su faktūra. Žmonės vis daugiau dėmesio skiria sveikatai, didėja lino, medvilnės, šilko audinių poreikis, ypač vaikų kambariams. Natūralus pluoštas visada labiau glamžosi. Tad susiglamžymas tampa savotišku gero tono ženklu, kokybės požymiu. Atsiranda audinių, kurie atrodo lyg šiek tiek paglamžyti net nenaudoti. Išlieka ir audinių su įvairiais augaliniais motyvais paklausa. Daugiau perkama netikėto derinio lininių užuolaidų – su blizgesiu, lyg į vieną būtų sudėti du nesuderinami dalykai. Vėl madingos tiulinės užuolaidos – su užuomina į tas, kurios būdavo mūsų močiučių kraičio skryniose. Šiandien jos atgimė nauju, šiuolaikišku pavidalu.

Kodėl verta rinktis užuolaidas?

Užuolaidos – tik vienas interjero elementas. Kaip jas pritaikyti ir suderinti su visu buto, namo interjeru?

Užuolaidas, romanetes ar širmas siūlome derinti su interjero detalėmis. Iš medžiagos likučių gaminame servetėles, pagalvėles, aptraukiame kėdes. Neretai darome autorinius kūrinius: pasirinkus medžiagą, reikiamus akcentus siuvinėjame, dedame įvairias aplikacijas. Teko medžiaga aptraukti net katino gultą. Priderintos namų tekstilės detalės paryškina užuolaidas bei sukuria išbaigtą interjero visumą. „Celestina“ taip pat siūlo įvairių lovatiesių, pagalvėlių, kutų užuolaidoms, kitų aksesuarų.

Kai kurie žmonės rinkdamiesi užuolaidas pasikliauja savo skoniu ar kaimynų, draugų nuomone, kiti kreipiasi į dizainerius, konsultantus. Kaip neapsirikti?

Yra žmonių, turinčių puikų skonį, tačiau išmanyti audinių ypatybes, tvirtinimo, eksploatacijos bei originalių sprendimų galimybes gali tik specialistas. Profesionalo konsultacija padės pasirinkti praktišką sprendimą už optimalią kainą. „Celestina“ siūlo ir dizainerio paslaugas – pastaruoju metu Lietuvoje tai taip pat įprasta, kaip parduotuvėje pasitarti su konsultantu. Dizaineris gali labai daug patarti ne tik grynai dizaino požiūriu – svarbūs ir techniniai užuolaidų pakabinimo sprendimai, kurių pats nesugalvosi, ypač ten, kur sudėtinga architektūra.

Kodėl verta rinktis užuolaidas?

Dėvimų drabužių audinį renkamės atidžiai: kad būtų estetiškas, praktiškas, natūralus. Užuolaidos nesiliečia su kūnu. Matyt, ir reikalavimai audiniui yra kitokie. O gal apskritai tai ne tiek ir svarbu – pakaks, kad gerai atrodytų?

Dažna klaida – rinktis audinius prekyvietėse, kurios nesuteikia garantijų bei neparodo audinių sertifikatų. Jūs galite šiek tiek sutaupyti, tačiau yra didžiulė rizika, jog po pirmo skalbimo arba saulėtos vasaros pirkinį teks pakartoti. Salonai savo gaminiams suteikia garantijas ir atsako už prekių kokybę. Niuansų daug. Pavyzdžiui, natūralūs audiniai yra lepesni, linkę glamžytis, jiems reikalingas sausas valymas. Natūralus šilkas prabangus, tačiau saulė šį audinį gadina. Natūralių pluoštų atsparumą didina sintetiniai priedai. Maišyti audiniai lengviau valosi ir gražiau krenta.

Kokias dar paslaugas galėtų pasiūlyti salonas „Celestina“?

Turime sukaupę didžiulę patirtį. Kauno Savanorių prospekte, priešais „Hypermaximą“, mūsų salonas jau yra 12 metų, o įkurtas dar anksčiau, 1992 m. – iki tol dirbome kitoje vietoje. Nuo to laiko Lietuvoje įsikūrė ir išnyko daug įmonių, išliko tie, kurie moka dirbti savo darbą. „Celestinos“ specialistams galite patikėti visą užuolaidų kūrimo procesą – nuo idėjos iki pakabinimo. Salone siūlomos karnizų ir užuolaidų kabinimo bei priežiūros paslaugos, jos irgi tampa vis populiaresnės, žmonės mieliau tai patiki specialistams.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus