visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis? Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

MM Statyba, UAB

www.mmstatyba.lt

Terasa – puiki vieta leisti laiką su šeima ar draugais. Terasą galima įsirengti ant stogo, prieangyje arba kieme. Šiai dienai siūloma daug skirtingų terasų variantų, iš kurių ne veltui populiariausios – medinės ir medžio plastiko kompozito. UAB „MM Statyba“ daugelį metų montuoja, renovuoja ir prižiūri terasas. Įmonės direktorius Mantas Ungurys pataria kokią terasą išsirinkti, kad ji būtų ilgaamžė, derėtų prie namo eksterjero, jos montavimas būtų greitas, o priežiūra – minimali.

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

Medinė terasa – kokią medieną rinktis?

Terasos gaminamos iš medienos arba iš plastiko. Medienos ir plastiko rūšių yra daug, ir kiekviena pritaikoma skirtingoms situacijoms.

Terasoms įrengti dažnai naudojama suomiška vakuuminiu būdu impregnuota pušis, kuri vertinama dėl malonaus lytėjimo pojūčio, tinkama prie namų, kur žmonės vaikšto basi, kur žaidžia vaikai. Ten, kur yra daug drėgmės – prie pirčių ar ežero – rekomenduojamas sibirinis maumedis. Jis auga pelkėse, nebijo drėgmės, tačiau yra kietas, šiurkštus, nerekomenduojamas ten, kur žaidžia vaikai.

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

Tie, kieno neriboja finansinės galimybės, renkasi terasas, pagamintas iš Afrikoje randamų medžių. Egzotinė mediena vertinama dėl atsparumo drėgmei bei sodrios, neblunkančios spalvos.

Šį pavasarį „MM Statyba“ pasiūlė naujieną – ypatingas teraslentes, kurių nereikia dažyti, jos nekeičia spalvos ir turi neįprastą egzotinės medienos išvaizdą.

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

Terasos iš medžio plastiko kompozito (WPC) – neturintiems laiko arba prabangos mėgėjams

Terasos gaminamos iš paprasto pigaus plastiko arba brangaus plastiko ir medžio mišinio. Pigų plastiką renkasi žmonės, kurie neturi galimybių rūpintis terasa (turintys namą pajūryje ar užmiestyje), plastiko terasos montuojamos ten, kur didelis žmonių praeinamumas – pvz., kavinėse.

Idealus, bet sąlyginai brangesnis sprendimas – plastiko ir medžio mišinio terasa. Į mišinį įmaišoma didelis kiekis medžio drožlių, todėl jis išsaugo visas medienai būdingas savybes, netgi medžio kvapą. Kokybiškas medžio ir plastiko mišinys atsparesnis už paprastą medieną, o terasos tarnavimo laikas – ilgesnis.

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

Terasos priežiūra – ką reikia žinoti

Terasoms labiausiai kenkia saulė. Nuo saulės, medis deformuojasi, plastikas skilinėja, spalvos blunka. Jei terasa yra saulėtoje vietoje, rekomenduojama įrengti ir stoginę – bus geriau ir terasai, ir žmonėms.

Kitas terasos priešas – drėgmė. Norint terasą apsaugoti nuo drėgmės, reikia užtikrinti, kad terasa vėdintųsi, o lietinguoju sezonu, nepalikti jos užgriozdintos baldais – po baldais, kaupiasi drėgmė ir pradeda formuoti puvėsis.

Rekomenduojama kas 3-4 metus susisiekti su terasą montavusia įmone konsultacijai arba išsikviesti meistrą – jis pašalins atsiradusius puvimo židinius, persuks medvaržčius, o terasa tarnaus ilgiau.

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

„MM Statyba“ daugiau nei 8 metus įrengia terasas privatiems namams, daugiabučiams, įstaigoms, viešbučiams, kavinėms ir kt. Įmonė bendradarbiauja su tiekėjais Suomijoje, Estijoje, Rusijoje, Olandijoje, su gamintojais bei importuotojais Lietuvoje. „MM Statyba“ savo klientams siūlo rinktis nebrangios medienos, kokybiškai ir protingai įrengtas terasas.

Kokią terasą – medinę ar medžio plastiko kompozito rinktis?

Daugiau informacijos rasite čia: www.medinesterasos.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus