visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokius interjero stebuklus kuria išmoningas apšvietimas: Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo žmonos Kate Middelton apartamentai

Kokius interjero stebuklus kuria išmoningas apšvietimas: Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo žmonos Kate Middelton apartamentai Kokius interjero stebuklus kuria išmoningas apšvietimas: Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo žmonos Kate Middelton apartamentai

ELMO technologijos, UAB

www.elmo.lt

Kai JAV prezidentas Barackas Obama ir pirmoji ponia Michelle Obama vakarieniavo Kensingtono rūmuose, žurnalistams leido pasidairyti po Didžiosios Britanijos princo William ir jo žmonos Kate Apartmentus 1A, kur Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė apsistoja viešėdami Londone.

Tai retas atvejis, kai žurnalistams buvo leista žvilgtelti į karališkos poros apartamentų vidų, tad dar įdomiau, kaip gi viskas atrodo realybėje. Jei dar nežinote, šie apartamentai  – vieni iš daugelio karališkos poros namų, kuriuose yra 22 kambariai, o juose gyvena William, Kate, Džordžas ir Šarlotė (žinote, tas karališkas gyvenimas…). Iš nedaugelio į viešumą patekusių to vakaro nuotraukų matyti labai įdomių apartamentų dekoravimo smulkmenų – štai ką galima pasakyti apie tai, kaip gyvena karališkoji pora:

1. Mėgsta namus dekoruoti stalinėmis lempomis. Tai, ką matote žemiau esančioje nuotraukoje, yra atskiras kambarys svečių priėmimui su vaizdu į sodą. Įdomu pastebėti, jog vien tik šiame kambaryje yra šešios stalinės lempos ir tai tik pagal vieną šio kambario sieną.

Kodėl tiek daug stalinių lempų? Atsakymas labai paprastas – staliniai šviestuvai kambarių interjerui suteikia jaukumo, rafinuotumo ir prabangos įspūdį. Visų pirma, staliniai šviestuvai skleidžia šiltą ir jaukią šviesą. Ir ne kažkur aukštai, palubėje, o sėdinčio žmogaus akių lygyje – pasąmonėje tai sukuria jaukumo ir saugumo jausmą, prilygstantį plazdenančio židinio asociacijai.

Tuo pačiu tokie šviestuvai yra labai stilingi ir puikiai įsilieja į interjerą. Nuotraukoje matosi, kaip puikiai priderintas šviestuvų stilius prie likusių interjero detalių – visa tai savaime kuria rafinuotumo įspūdį, kuri puikiai papildo auksinis atspalvis tiek nuo šiltos šviestuvo šviesos, tiek nuo ją atspindinčių gelsvos spalvos paviršių. Tarsi visas kambarys spindėtų auksu. Taigi, norint susikurti „auksinį“ ir prabanga alsuojantį kambario interjerą, verta karališkos šeimos atstovų, visai nereikia tikrų aukso luitų – visiškai pakanka išmaniai suderinti interjerą su apšvietimu.

2. Stalinės lempos prie pat langų, daugybė rėmelių su karališkosios poros nuotraukomis ir įvairiausio dydžio ir atspalvių pagalvėlės.

Kokius interjero stebuklus kuria išmoningas apšvietimas: Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo žmonos Kate Middelton apartamentai

Ar nestebina iš pirmo žvilgsnio keistokas sprendimas – stalinės lempos prie sienos su langais? Juk atrodytų, šioje kambario pusėje apšvietimo turėtų visiškai pakakti, tad kokia nauda iš šių lempų? O naudos tikrai yra. Visų pirma, šios lempos kuria kambario interjero vientisumą – jautri pusiausvyra būtų pažeista, jei visi staliniai šviestuvai susikoncentruotų tik vienoje kambario dalyje. Be to, verta pastebėti, jog taip išmoningai sustatyti staliniai šviestuvai kuria ir dekoratyvinį apšvietimą.

Dauguma interjero dizainerių vieningai teigia, jog paprastai vienas prie lubų kabantis šviestuvas blankiai teapšviečia kambarį, o kampai apskritai skendi prieblandoje. Net ir padidinus lubinių šviestuvų kiekį, lieka neišspręstas svarbių interjero detalių apšvietimas – pavyzdžiui, kaip išryškinti karališkosios poros nuotraukas su dekoratyviais rėmeliais?

Štai tokiais atvejais ypatingai praverčia akcentinis arba dekoratyvinis apšveitimas. Kuriant klasikinio stiliaus prabangų interjerą vienareikšmiškai rekomenduojama naudoti dekoratyvinį apšvietimą su stalinėmis lempomis. Jas išmoningai pastačius ant stalviršių, neryški stalinės lempos šviesa padeda žaisti šešėliais, paryškina svarbiausias ir įdomiausias kambario detales.

Ir žinoma, nepamirškite įvairiausių formų ir spalvų pagalvių – argi jos nesuteikia papildomo jaukumo, o ir yra ypač patogios svečiams?

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus