visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokoso riešutų aliejus - natūrali plaukų ir odos priežiūros priemonė

Kokoso riešutų aliejus - natūrali plaukų ir odos priežiūros priemonė Kokoso riešutų aliejus - natūrali plaukų ir odos priežiūros priemonė

RUDUGYS, UAB Parduotuvių tinklas ALIEJUS

UAB „Rudugys“ parduotuvių tinkle „ALIEJUS – pasaulio skonių namai“ galite įsigyti aromatingą ir pasižymintį savitu skoniu šalto spaudimo kokosų aliejų. Kokosų aliejuje dominuojančios laurino sočiosios riebalų rūgšties dėka, aliejus ir yra baltos spalvos, tvirtos konsistencijos ir turi antibakterinių, antivirusinių, uždegimą malšinančių savybių. Aliejus ypač minkština ir drėkina odą, apsaugodamas nuo išdžiūvimo.

Sudėtyje esantis vitaminas E gali padėti atitolinti senėjimo procesus, pagerinti odos išvaizdą ir spalvą, užkirsti kelią smulkių raukšlelių susidarymui, o mononesočiųjų riebalų rūgščių dėka šis aliejus gali padėti padidinti atsparumą infekcijoms, skatina regeneracijos procesus, giliai drėkina. Tai vienas populiariausių aliejų, naudojamų kosmetikoje. Tinkamas naudoti kūnui, veidui, rankoms, lūpoms drėkinti, ypač šaltuoju sezonu. Puiki priemonė kūdikių odos priežiūrai. Mažina odos pleiskanojimą, niežėjimą, saugo nuo neigiamo aplinkos poveikio, ramina sudirgusią, sutrūkinėjusią odą.

Kokosų aliejus labai tinkamas plaukams prižiūrėti. Naudojamas ilgesnį laiką gali padėti pagerinti jų struktūrą, atkurti pažeistus, sausus plaukus. Tai puikus plaukų kondicionierius, ne tik maitina, bet ir minkština, suteikia plaukams elastingumo. Grynu kokosų aliejumi galima ištepti sausus plaukus nuo šaknų iki pat galiukų ir po valandos perplauti šampūnu – bus nuostabi plaukus puoselėjanti kaukė. Gera priemonė lūžinėjantiems ir skilinėjantiems plaukų galiukams.

Mūsų klienčių ypač pamėgtas, kvapnus ir nepakartojamas kokosų aliejus išgaunamas iš riešutinių kokospalmių vaisių vidinio minkštimo. Kambario temperatūroje (žemesnėje nei 23-24˚C) šis aliejus būna kietas (bet lengvai tepamas), aukštesnėje temperatūroje suskystėja, pasidaro visiškai skaidrus. Šalto spaudimo aliejus baltas, riebus, kreminės tekstūros, labai kvapnus ir skanus. Tinka maistui (kepimui, virimui, kepiniams) bei kaip kosmetinė priemonė. Dėl savo išskirtinės nei kiti aliejai sudėties, kokosų aliejus apibūdinamas kaip stabilūs arba patvarūs riebalai, juos kaitinant nesusidaro kenksmingos rūgštys. Dėl šios priežasties aliejus tinka maisto gaminimui aukštesnėje temperatūroje (šalto spaudimo aliejų kaitinant nerekomenduojama viršyti 180˚C, o rafinuotą – 220˚C).

Įdomu:

Kokosų aliejus išgaunamas drėgnuoju ir sausuoju būdu. Naudojant drėgnąjį metodą, pirmiausiai iš kokoso minkštimo pagaminamas kokosų pienas, o tuomet iš jo išskiriamas aliejus. Sausuoju metodu kokosų minkštimas išdžiovinamas ir iš jo presu spaudžiamas aliejus. Pastaruoju būdu dažniausiai išgaunamas rafinuotas kokosų aliejus.

Kokosų aliejus, dėl sudėtyje esančių specifinės sočiųjų riebalų struktūros, yra lengvai virškinamas ir greit pasisavinamas, kai kuriose pasaulio virtuvėse dažnai naudojamas kaip sviesto pakaitalas, ypač gardus tepamas ant duonos su prieskoniais. Prieskoniai, kaitinami su trupučiu kokosų aliejaus, ypač nuostabiai atskleidžia savo aromatą, todėl šis aliejus taip mėgstamas rytietiškoje virtuvėje.

Mūsų patarimai:

Kokosų aliejus ypač puoselėja suskirdusią, sutrūkinėjusią rankų odą. Tinkamas žmonėms, kurie, pvz., žiemą turi dirbti lauke atšiauriomis sąlygomis.

Gerai išsukite dvi dalis kokosų aliejaus su viena dalimi šaltalankių aliejaus. Gautą mišinį supilkite į indelį ir palikite, kad sustingtų. Mišinys – puiki pagalba jūsų odai, jei ji atrodo pavargusi, prarado švytėjimą, elastingumą, stangrumą, kamuoja įtrūkimai, yra žaizdelių. Tinka nudegusioms ar nušalusioms vietoms drėkinti.

Kokosų aliejus ypač naudingas dažytiems plaukams – ilgiau išlieka spalva, o plaukai atrodo švytintys ir natūralūs.

Naudokite šį kvapnų aliejų po pirties. Jūsų oda bus itin švelni ir minkšta.

Kokosų aliejumi pamaitinkite savo šiurkščias pėdas – vakare, einant miegoti, gerai įmasažuokite į pėdas šiek tiek kokosų aliejaus ir miegokite su kojinaitėmis. Ryte džiaukitės kūdikio švelnumo pėdomis.

Jei per ilgai lepinotės saulės voniomis ir jūsų oda paraudo, taip pat gali pagelbėti kokosų aliejus. Jis apramins ir sudrėkins perštinčią odą. Kokosų aliejus galėtų būti puiki priemonė ir prieš kaitinantis saulėje, oda taip greit nepraras drėgmės ir lygiau įdegs.

Aliejus - pasaulio skonių namai
UAB „Rudugys“ valdo nuolat besiplečiantį parduotuvių tinklą „ALIEJUS – pasaulio skonių namai“. Šiuo metu įvairiuose Lietuvos miestuose veikia keliasdešimt parduotuvių, kuriose pirkėjams siūlome kokybiškų, natūralių, išskirtinių produktų, atgabentų iš įvairiausių pasaulio kampelių: daugiau kaip keturiasdešimties rūšių pilstomo ir fasuoto augalinio aliejaus, pasižyminčio savitais skoniais ir aromatais, tinkančio grožiui puoselėti ar mitybai praturtinti, nemažiau natūralių eterinių aliejų, tinkančių aromaterapijai, masažams ir sveikatai stiprinti, dešimtis rūšių prieskonių ir jų mišinių, pastų, actų, padažų, garstyčių, užtepų ir kitų pagardų, skirtų maisto paįvairinimui, platų vaistažolių, įvairių arbatos rūšių bei kavos pupelių asortimentą, egzotinių skanėstų ir saldumynų, įvairiausių džiovintų vaisių ir riešutų, kakavos pupelių, didžiausią grūdų ir sėklų įvairovę, supermaisto kategorijai priskiriamų produktų ir dar daugiau visko, kas sveika, naudinga, įdomu, neregėta ir neragauta. Dedame pastangas, kad mūsų produktai patenkintų paties išrankiausio vartotojo skonį bei poreikius.

Mūsų parduotuvėse sau tinkančių produktų gali rasti vegetarai, veganai, žaliavalgiai, tiek tradicinio, tiek sveiko gyvenimo būdo šalininkai. Turime galimybę savo klientams pasiūlyti kasdien čia pat vietoje šviežiai spaudžiamo (šaltuoju būdu), dar „šilto“, kvapnaus ir itin naudingo skirtingų rūšių - kanapių, linų, saulėgrąžų, moliūgų, judrų ir kitokio aliejaus.

Apsilankykite mūsų parduotuvėse bet kuriame Lietuvos kampelyje, o mes mielai sutiksime, patarsime ir pasiūlysime tai, kas jums tinka ar patinka!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus