visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kortagų knygų autorius – apie vaikų finansinę atsakomybę

Kortagų knygų autorius – apie vaikų finansinę atsakomybę Kortagų knygų autorius – apie vaikų finansinę atsakomybę

Vertinga dovana, paliksianti neišdildomą įspūdį Jūsų vaikams

Ugdyti vaiko atsakomybės jausmą padeda pinigai, tad kiekvienas vaikas turi turėti bent simbolinį savų pinigų kiekį. Tėvams reikėtų savo atžaloms paaiškinti pinigų vertę, jų svarbą gyvenime ir panaudojimo būdus. Savi pinigai vaikui parodo, kad juo pasitikima, jis yra gerbiamas. Tad jei matote, kad vaikas skuba išleisti pinigus, nepulkite jo barti, vietoj to geriau paaiškinkite jo veiksmų pasekmes. Vaikas turi suvokti, kad paskubėjęs išleisti kišenpinigius, jis ilgai nebeturės savo pinigų, o juos sutaupęs galės įsigyti brangesnį daiktą.

Finansinis gidas padeda žmonėms išmokyti vaikus atsakingai elgtis su pinigais – jis yra naudingas net ir mažas pajamas gaunantiems.

Pritaikius idėjas iš finansinio gido, Jūsų vaikas:

  • Pradės galvoti apie finansinius dalykus (supras ką reiškia taupyti, užsidirbti, investuoti, galės lengviau nuspręsti, ką pirkti ir kiek jis gali išleisti pinigų, išmoks juos labiau vertinti);
  • Atsakingiau leis pinigus, jo sprendimai taps savarankiškesni įsigyjant daiktus ar paslaugas, pradės suprasti prekės vertę ne tik pinigine išraiška, tačiau ir jos teikiama nauda.

Jūs patirsite pasitenkinimą, žinodami, kad Jūsų vaikai žaisdami mokosi būti finansiškai išprususiais! Be to, Jūsų gyvenimas vieną dieną taps pigesnis, nes vaikai beatodairiškai nebeišleis Jūsų pinigų.

„Kortagai“ – tai lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus.

„Kortagų“ knygų serijos autorius Linas Kėvelaitis

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus