visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Laistymo sistemos sporto aikštynams - kaip jos atrodys ir veiks realybėje?

Laistymo sistemos sporto aikštynams - kaip jos atrodys ir veiks realybėje? Laistymo sistemos sporto aikštynams - kaip jos atrodys ir veiks realybėje?

Žaliasis kampas, UAB

Iššokančių purkštuvų sistema dažniausiai naudojama žolei ar sporto aikštynams drėkinti. Tad pirmiausiai prieš planuojant sporto aikštynus, reikėtų nepamiršti suprojektuoti ir laistymo sistemos. UAB „ŽALIASIS KAMPAS” supažindina su įrengtomis skirtingomis drėkinimo sistemomis skirtinguose žaliuosiuose plotuose. Jų įvairovę lemia techninės galimybės: vandens trūkumas arba mažas slėgis vamzdynuose, kartais trukdo įrengti modernią drėkinimo sistemą. Taip pat, sistemos modifikacija priklauso nuo finansinių klientų išteklių. Tam pateikiama pigesnė mobilioji drėkinimo sistema. UAB „ŽALIASIS KAMPAS” pateikia keletą sistemų pavyzdžių, kad skaitytojas lengviau suprastų, kaip visa tai atrodo realybėje.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

Pavyzdžiuose jūs pamatysite kokie gali būti pusės ir visą apskritimo spindulį liejančių purkštuvų įdiegimo būdai. Pilną apskritimo spindulį liejantys purkštuvai gali būti montuojami aikštės viduryje, tam jų dangteliai papildomai padengiami dirbtine žole. Pusės apskritimo purkštuvai dažniausia montuojami aikštės kraštuose, kuo mažiau pažeidžiant darbinės vejos plotus.

Kiekvienas aikštės purkštuvas kontroliuojamas elektrinių sklendžių sumontuotų jo viduje ar įdiegtų atskirai. Norint užtikrinti drėkinimo efektyvumą, tuo pačiu metu aikštėje gali veikti tik 2 purkštuvai kraštuose arba 1 centre. Purkštuvai, žaidimo aikštėse su dirbtine danga, kontroliuojami pavieniui, tam kad aikštėje nesusidarytų nepageidaujamos balos. Tinkamai sureguliuota sistema taupys jūsų pinigus ir brangų laiką.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

Vandens tiekimas į purkštuvus:

Jei purkštuvai yra iškart su elektrinėmis sklendėmis, tuomet naudojamas žiedinė vamzdžių išdėstymo sistema. Jei purkštuvų valdymas padaryta per atskiras elektrines (solenoidines) sklendes, tuomet vanduo turi būti paduodamas tiesiai į kiekvieną purkštuvą. Jeigu klientas pageidauja esamoje sistemoje įdiegti papildomą drėkinimo sektorių, tokį sektorių galima įdiegti ir prijungti prie senosios automatinės laistymo sistemos. Jei pateiktuose pavyzdžiuose neradote savo aikštyno plano, kreipkitės į „PERROT” atstovą Lietuvoje, įmonę „ŽALIASIS KAMPAS”, kurios specialistai įrengs laistymą bet kokiame žaliajame plote.

„PERROT” iššokantys purkštuvai - efektyvūs, lengvai valdomi, ekonomiški

„PERROT” purkštuvai pagaminti iš ypač tvirtų detalių, kurios užtikrina ilgą įrenginio tarnavimo laiką. Drėkinimo efektyvumą lemia tobula smūginio sverto sistema. Net ir patį sudėtingiausia purkštuvą, kuris turi dvigubą laistymo antgalį, galima sureguliuoti bet kokiu laistymo kampu nenaudojant specialių įrankių. Futbolo aikštės centruose montuojami purkštuvai yra apsaugotas nuo pažeidimų. Viršutinė jo dalis pagaminta iš kieto plastiko, kuris atlaiko nuo 3 iki 8 barų spaudimą ir net futbolininkų batų spyglių dūrius. Plastikinis dangtelis padengtas dirbtine žole, kad neišsiskirtų iš aplinkos ir apsaugotų krentančius žaidėjus. Purkštuvų aplaistomo ploto spindulys siekia nuo 19 iki 38 m.

„VP2” purkštuvų tipas buvo sukurtas dirbtinių vejos plotų drėkinimui, neįrengiant purkštuvų aikštės viduryje. Pirmieji pasaulyje buvo pristatyti su stūmokliniais varikliais, kurie galėjo drėkinti 60 m spinduliu aplink save.

„PERROT” pagalvojo ir apie lengvą purkštuvų priežiūrą. Norint sugedusį purkštuvą pakeisti nauju, jums nereikės kasti žemės, pakaks atsukti kelis varžtelius ir lengvai išsiims iš savo dėklo. Toks paprastas sistemos remontas leidžia išsaugoti veją net per didžiausią sausrą. Pačio purkštuvo mechanizmo taisymą palengvina tai, kad kiekviena sudedamoji dalis yra taisoma ir prieinama kaip atsarginė.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

„PERROT” vandens kontrolės kontroleriai

Kiekvienas „PERROT” sistemos purkštuvas turi atskirą stotelę, kuri valdoma pagrindiniu valdymo pultu ir gali aptarnauti nuo 2 iki 12 stočių. Visą purkštuvų sistemą galima užprogramuoti pagal kiekvieno savininko poreikius. Laistymo sistemos programa leidžia reikiamu laiku paleisti tam tikrą stotelę nuo 1 iki 99 minučių laistymo trukmės.Tarp atskirų laistymo stočių gali būti įvestos pertraukos iki 99 sekundžių ir nustatoma iki 3 skirtingų programų. Galimybė nustatyti visai savaitei automatinę laistymo programą, kiekvienai dienai įvedant po 4 skirtingus laistymo režimus. Prireikus kiekviena stotis gali būti paleista ir rankiniu būdu. Kiekviena atskira stotis turi apsaugą nuo trumpojo jungimo. Valdymo pultas su dideliu LED ekranu padedančiu lengviau programuoti sistemą.

Laistymo sistemos sporto aikštynams
Laistymo sistemos išdėstymas sporto aikštynuose - iššokantys purkštuvai su vožtuvais

Laistymo sistemos sporto aikštynamsLaistymo sistemos išdėstymas sporto aikštynuose - solenoidiniai vožtuvai vienoje dėžutėje

Laistymo sistemos sporto aikštynams
Laistymo sistemos išdėstymas sporto aikštynuose - iššokantys purkštuvai su atskiru vožtuvu

Laistymo sistemos sporto aikštynamsMobilios drėkinimo sistemos

Didelio spindulio purkštuvas „ZN 23-W”

Mobili laistymo sistema su didelio spindulio purkštuvais, kurie tvirtinasi ant trikojų, pagamintų iš nerūdijančio metalo. Vanduo gali būti tiekiamas per greito sujungimo vamzdžius, požeminį maitinimo tinklą su hidrantais arba per aukštą slėgį atlaikančias laistymo žarnas.

„ROLLCART-V” nepriklausomai judantis, mažais žingsniais, įrenginys. Skirtas naudoti dideliuose žaliuose plotuose, sporto aikštėse ir parkuose. Vos tik paleidus vandens čiaupą, „ROLLCART-V” pats save pradeda traukti į priekį pagal nailono kabelį, kurį reikia patiesti prieš pradedant eksploatuoti įrenginį. Mašinėlė privažiavusi kabelio galą automatiškai sustoja ir nutraukia laistymą. Visą laistymo laiką „ROLLCART-V” paskui save tempia laistymo žarną, kuri ir aprūpina vandeniu. Įrenginio greičio reguliavimas leidžia pilnai sureguliuoti reikiamą vandens kiekį, kurio pakaktų palaistyti vejai.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

Laistymo sistema Jonavoje

Lietuvoje, buvo sumontuota laistymo sistema Jonavos centriniame stadione. Visos aikštės laistymą atlieka 12 naujausios konstrukcijos purkštukų, iš kurių du sumontuoti aikštės viduryje ir dešimt purkštukų aplink visą aikštę. Laistymo procesą valdo centrinė stotis. Laistymas vyksta nakties metu, 1 naudojant pigiausią elektros energiją. Šalia stadiono yra užtvanka iš kurios imamas vanduo, todėl laistymo kaštai yra labai maži. Sistema reaguoja į dirvos drėgnumą, lyjant lietui sistema išsijungia. Purkštukas laisto 27 m spinduliu ir drėkina 23 arus. Tik pakankamo laistymo dėka pavyksta išlaikyti aukštos kokybės stadiono dangą.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

Teniso kortų drėkinimas

Karštos dienos ir karšti žaidimai - tai teniso kortų kasdienybė sezono metu. Tačiau nuostabūs mačai gali virsti nemaloniu dulkių sklaidymo žaidimu. Norint to išvengti, teniso kortų danga turi būti reguliariai drėkinama. Tokiu būdu netik bus tausojama žaidėjų sveikata, bet ir papildomai apsaugota danga nuo perkaitimo. Drėkinimas bus efektyvesnis jei bus naudojami iššokantys „PERROT LVZA” 22 purkštuvai, kurie papildomai apsaugoti nuo smėlio patekimo į vidų.

Laistymo sistemos sporto aikštynams



Vadovas teniso aikštelės drėkinimui įrengti

Nuolatinė ir visiškai automatinė drėkinimo kontrolė: drėkinimas gali būti pradėtas automatiškai arba tam tikrą laiką trumpais laiko tarpais.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

Golfo aikštelės drėkinimas

Laistymo sistemos pavyzdžiai su dvipusiu vandens padavimu ir žaidimų zonos drėkinimu

Laistymo sistemos sporto aikštynams

„PERROT” jodinėjimo laukų drėkinimo įranga

Jokių dulkių ant žaliųjų plotų. Hipodromai su „PERROT” drėkinimo sistema visuomet žaliuojantys ir patrauklūs akiai. Esant pastoviai drėkinimo sistemai bus išlaikytas pastovus pagrindo kietumas, idealiai tinkantis arklių lenktynėms. „PERROT” sistema tinka bet kokiam hipodromo pagrindui drėkinti (veja, smėlis, skalda...). Visa tai jūs galite išsirinkti iš mobilių arba stacionarių laistymo sistemų. Arba ilgai nesukant sau galvos išsirinkti pilnai automatizuotą, su iššokančiais iš žemės purkštuvais, laistymo sistemą.

Laistymo sistemos sporto aikštynams

 

Laistymo sistemos sporto aikštynams


Purkštuvai

Didelis „PERROT” purkštuvų pasirinkimas suteikia daug galimybių. Nesvarbu, ar jūs pasirinksite mobilią ar stacionarią drėkinimo sistemą, turbininius ar plaktukinius purkštuvus, „PERROT” jums siūlo saugią ir ilgaamžę techniką Jau daug metų praėjo kaip buvo įrengti pirmieji „PERROT” purkštuvai, ir jie vis dar veikia be jokių problemų. Tvirta viršutinė „PERROT P1” purkštuvo dalis dar pakartotinai sutvirtinta ZE 30 W metaliniu žiedu, kad purkštuvas būtų pilnai apsaugotas nuo arklių kanopų. Be to, purkštuvai sukurti taip, kad jam sugedus, būtų paprasta ir lengva jį išardyti.Tereiktų atsukti pora varžtelių ir sugedusį pakeisti nauju. Galimą remontą palengvina ne tik tai kad purkštuvas lengvai ardomas, bet ir platus atsarginių dalių pasirinkimas, kas garantuoja mažesnes remonto išlaidas.

Laistymo sistemos sporto aikštynams



Valdymo sistema

Pagrindinė drėkinimo sistemos sudedamoji dalis yra automatinis jos valdymas, kuris ir padaro laistymo sistemą patogią vartotojui. Kad ir kaip sistema bebūtų automatizuota,ją įmanoma valdyti ir rankiniu būdu. „PERROT” automatizuotą vandens valdymo sistemą galima įrengti ir mažesniuose plotuose, iki 3 laistymo sektorių. „GREENKEEPER” dekoderių sistema leidžia laistymo sistema valdyti nuotoliniu būdu (kompiuteriu, mobiliuoju telefonu, komunikatoriumi). Šią sistemą sudaro programavimo pultas, valdymo blokas ir dekoderiai.

Laistymo sistemos sporto aikštynams



UAB „ŽALIASIS KAMPAS” ekspertai pasiūlys geriausią sprendimą jūsų poreikiams.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus