visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

LED T8 lempos – sukurkite sveikesnę ir darbingesnę aplinką

LED „T8“ lempos – sukurkite sveikesnę ir darbingesnę aplinką LED „T8“ lempos – sukurkite sveikesnę ir darbingesnę aplinką

ACME Europe, UAB

Metai iš metų daugumai komercinių patalpų apšviesti naudojamos liuminescencinės „T8“ tipo lempos. Ir ne be priežasties. Jos pasižymi išskirtinai didele šviesos išeiga, yra ypač efektyvios ir ilgaamžės. Tačiau, panašu, jog jų karaliavimo amžius baiginėjasi, nes į rinką įžengė naujas žaidėjas – LED „T8“ lempos, turinčios dar daugiau pranašumų.

LED technologijos sparčiai skverbiasi į apšvietimo rinką ir, pasak ekspertų, yra šios rinkos ateitis. Priešingai nei liuminescencinės, LED „T8“ lempos savo sudėtyje neturi gyvsidabrio. Taigi, jos visiškai saugios, o už jų perdirbimą neriekia mokėti papildomų mokesčių.

Įmonės „ACME Europe“ apšvietimo kategorijos specialisto Martyno Juršio teigimu, Lietuvoje pagamintos aukšto našumo šviesos diodų lempos „T8“ – 70 proc. taupesnės nei įprastos liuminescencinės lempos. Tad jos gali sėkmingai jas pakeisti apšviečiant gamyklas ar biurus, požemines automobilių stovėjimo aikšteles ar avarinius praėjimus. Vidutiniškas šių lempų gyvavimo laikas yra 50.000 valandų, t.y. beveik du kartu ilgesnis nei standartinių liuminescencinių.

Dėl savo atsparumo ir ekonomiškumo liuminescencinės lempos labai populiarios darbovietėse, o namuose naudojamos retai. To priežastis – mirgėjimas. Standartinės liuminescencinės lempos mirga. Ir nors šis mirgėjimas akivaizdžiai nėra matomas, jis dirgina, kelia nuovargį ir vargina akis. Maža to, šios lempos skleidžia teigiamus jonus, keliančius įtampą, o jų kancerogeninis poveikis įrodytas moksliškai. Tad liuminescencinių „T8“ tipo lempų pakeitimas į LED „T8“ galėtų įtakoti ir geresnę darbuotojų savijautą bei darbingumą.  

„Daugelio šiuo metu rinkoje siūlomų „T8“ tipo lempų šviesos efektyvumas yra 80-90 lm/W, todėl dažnas jas naudojantis skundžiasi šviesos trūkumu. Mūsų siūlomų lempų našumas yra 120 lm/W, o netrukus rinkoje pasirodys ir 160 lm/W našumo lempų“, – pasakoja „ACME Europe“ apšvietimo kategorijos specialistas Martynas Juršys.

Daugiau informacijos:

Martynas Juršys „ACME Europe“
Apšvietimo kategorijos specialistas
Raudondvario pl. 127, Kaunas.
Mob. +370 665 18541

 

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus