visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Lietuviška Fika kavos ir sūrio edukacija – ritualas bei laikas sau

Lietuviška Fika kavos ir sūrio edukacija – ritualas bei laikas sau Lietuviška Fika kavos ir sūrio edukacija – ritualas bei laikas sau

Inovatyvi technologija, MB

Pastaruoju metu Lietuvą yra apėmusi „Speciality“ (rūšinės) kavos ir jos edukacijų manija! Kiekvienas Lietuvos kavos žinovas, edukatorius, kavos pupelių skrudintojas, pranešėjas, kavos gėrimo ruošėjas (barista) akcentuoja „Speciality“ kavos pupelių subtilybes. Ir jų tikrai abstu. Skonių paletė burnoje raibsta ragaujant rūšinių kavos pupelių gėrimus. Tačiau ne visi jų kalba apie kitą informaciją, susijusią su jų siūlomomis kavos pupelėmis, kuri yra svarbi žmogui, pažįstančiam kavą.

„Boutique Coffee“ kavos žodyne kavos pupelės yra vadinamos „Ypatingosiomis“. Tai yra tiesioginis vertimas iš anglų kalbos, bet šios kavos pupelės, apie kurias kalbama bei ragaujama, yra tikrai Ypatingos. Jos ypatingos, nes užauginamos mažuose ūkiuose („Micro lot“), nes jos dar nebuvo pasiūlytos Lietuvos rinkoje, nes „Boutique Coffee“ žino visus faktus apie kavos pupelių augintoją, nes „Boutique Coffee“ klubo kavos pupelės naudojamos mišiniuose („Blend“) dalyvauja sąžiningos prekybos grandyje („Fair Trade“).

Boutique Coffee Lietuviškos Fikos kavos edukacija

„Boutique Coffee“ yra naujas kavos rinkos žaidėjas. Jis yra ir išliks visiškai kitoks nei šiuo metu populiarieji, jis – išskirtinis! Kruopščiai paskrudintos pupelės jau tapo komandos prekės ženklu išgryninęs stipriąsias skirtingų regionų kavos pupelių savybes. „Boutique Coffee“ tai – pagal lietuvišką receptą plautų bei natūraliai apdirbtų ir saulėje džiovintų, lėtai skrudintų kavos pupelių mišiniai.

„Boutique Coffee“ kavos produktų pirmoji linija yra pavadinta – „Fika“. Šiam pavadinimui įtaką padarė du faktoriai: Anne Morrow Lindbergh posakiai apie kavą – „geras pokalbis stimuliuoja tiek pat, kiek stipri juoda kava, ir po jų abiejų sunku užmigti“; ir švediškosios „fika reikšmės“ – kavos pertraukėlė/ kvietimas išgerti kavos susitikus neformalioje aplinkoje. Tai yra socialinis fenomenas, visų švedų pripažįstamas pretekstas sustoti ir pasimėgauti akimirka. Tad „Boutique Coffee Fika“ ir yra socialus kavos puodelis kiekvienam!

Boutique Coffee Lietuviškos Fikos kavos edukacija

Akimirką sustabdanti kavos ir sūrio pertraukėlė „Lietuviška Fika“

„Boutique Coffee“ kviečia pajusti Ypatingą kavos skonių gausą edukacijų renginių metu. Klausiate kuo šios edukacijos yra kitokios? O gi tuo, jog „Boutique Coffee“ edukacijos – tai socialus bendravimas įtraukiantis kiekvieną narį.

„Boutique Coffee“ priešistorė tokia. Kristina, Ypatingos kavos „Boutique Coffee“ klubo įkūrėja, dirbdama Italų kavos skrudintojų „Mokarabia“ kompanijos padalinyje Londone perprato visas kavos verslo pasaulio subtilybes: kavos pupelių mišinių ypatumus, kavos gaminimo įrenginių išskirtinumus, bendravimą su įnoringais kavos mėgėjais bei tiekėjais, skrudintojais ir produkto vežėjais. Grįžusi į Lietuvą, augindama du nuostabius mažylius, rasdavo laiko sau: švietėjišką gilinimąsį į kavos, kaip kultūros išskirtinumą. Visuomet kavos pupelėje, kavos gėrime ieškojo prasmės, kaip visi ieškome gyvenime. Ir ji rado – ritualas bei laikas sau.

Tai socialinis fenomenas – žmonės, kurie sustoja ir randa akimirką pasimėgauti gyvenimu! Įkvėpti aromatą, pajusti jo išskirtinumą ir galią, sužinoti kažką naujo šiame labai sudėtingai valdomame lėkime… Jai gimė puiki idėja, o kodėl gi nesukūrus „Lietuviškos Fikos“ tradicijos?

Švedai mėgaujasi kavos puodeliu ir bandele keletą kartų per dieną. O „Boutique Coffee“ buria lietuvius kavos ir sūrio pertraukėlei! Taip gimsta naujas fenomenas lietuviškose tradicijose – „Lietuviška Fika“. Tai kvietimas išgerti kavos susitinkant neformalioje aplinkoje, tegul tai būna lietuvaičių pretekstas sustoti šiandiena ir pasimėgauti akimirka kartu.

Boutique Coffee Lietuviškos Fikos kavos edukacija


„Boutique Coffee“ tikslas yra kviesti burtis į kavos bendruomenę, kad galėtume ragauti dar neragautų kavos pupelių, diskutuoti apie jų skirtumus kitaip, be konkursų ar įkyrių reklamų, mąstyti, kalbėtis apie kavą nesustojant ir kad palaikytume sąžiningos prekybos grandyje puoselėjamos produktus.

Edukacijos metu vietoje projektorių – asmeninis dėmesys kiekvienam dalyviui. Jos metu kavos ekspertė Kristina supažindins su kavos pupelių ir kavos gėrimo subtilybėmis, o sūrio ekspertas Vytautas su ryškiaspalviu Europos klasikinių sūrių pasauliu. Kiekvienai ragaujamai kavos rūšiai derinami skirtingi sūriai iš Ispanijos, Italijos ar Prancūzijos.

Boutique Coffee Lietuviškos Fikos kavos edukacija

Edukacijų metu atskleidžiamos paslaptys, ką turėtumėte rasti skirtingose kavose. Kas tai yra skirtingos kavos? Kaip tie skirtumai įvardijami? Kaip kavos skonis priklauso nuo kavos pupelių apdorojimo būdų ūkiuose, nuo jų skrudinimo lygio skrudyklose bei nuo jų paruošimo būdų. Ragaujama keletas rūšinių (Ypatingųjų) kavų, kad dalyviai pajustų šių kavos pupelių ypatumus skoniuose. Šiame edukacijos etape visi tampa kavos ekspertais ir yra kviečiami šliurpti kavą kiek įmanoma garsiau! Tuomet analizuojami kavos pupelių Arabikos ir Robustos skirtumai. Dalyviai supažindinami su kavos pupelių apdorojimo būdais, nuo kurių priklauso kavos poskoniai.

Fiziškai juntami plautų ir natūraliai džiovintų kavos pupelių skirtumai. Jaučiami 100% rūšinės Arabikos bei 100% Arabikos pupelių mišinio poskonių skirtumai, analizuojami mišinių ypatumai: skonių subtilybės, procentinės kavos pupelių variacijos.

Boutique Coffee Lietuviškos Fikos kavos edukacija

O kaip gi kavos skonis keičiasi pridėjus į kavos pupelių mišinį šiek tiek Robustos pupelių? Ar žinojote, jog Robusta pupelė kartais yra brangesnė nei Arabika. Kaip kavos skonį įtakoja tamsesnis kavos pupelių skrudinimo lygis?

Taip pat ragaujama kavos paruoštos iš Decaf (be kofeino) kavos pupelių. Toks platus kavos poskonių spektras vienu metu puikių žmonių draugijoje! Degustuojama ne bet kaip, o tausodami ir galvodami apie gamtą, ragaujant šį nuostabų gėrimą iš rankų darbo, pagamintų garsiosios keramikės Kristinos Zazerskienės puodelių.

Savo ruožtu sūrių someljė Vytautas papasakos apie įdomiausias ir apetitą žadinančias sūrių atsiradimo istorijas, gamybos subtilybes, pateiks patarimų, kaip teisingai atsirinkti ir atrasti savo mėgstamiausius. Sūrių derinimas su rūšinėmis Ypatingomis kavomis atskleis abiejų skonių gausą.

„Lietuviškoji fika“ kavos ir sūrio pertraukėlė – tai ne baristų edukacija, tai paprasto žmogaus domėjimasis visais įmanomais kavoje slypinčiais poskonių atradimais ir kavos pupelių unikalumu, taip pat kavos rinkoje vykstančiais pokyčiais, kavos ūkiuose egzistuojančios nelygybės mažinimu. Tai savotiška meditacija sielai ir penas protui! Tai jungimasis į kavos bendruomenę, kad galėtume ragauti dar neragautų kavos pupelių. O gal netgi atrasti savo hobį, kurio lig šiol netgi neturėjai.

Artėjant šventėms, „Boutique Coffee“ kviečia padovanoti sau, savo artimui, savo kolegai ar visam kolektyvui dovaną – ritualą ir laiką sau, pavadinimu „Lietuviška fika“.

Pajuskite dar neatrastus kavos bei sūrių skonius. Pasimėgaukite unikalia, net 1 val. 30 min. trukmės kavos ir sūrio degustacija.

Boutique Coffee Lietuviškos Fikos kavos edukacija

Daugiau informacijos apie privačią kavos ir sūrio degustaciją Lietuviška „fika“: https://boutiquecoffee.lt/kavos-ir-surio-degustacija/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus