visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Magnetinės lentos: jų nauda ir pasirinkimas

Magnetinės lentos: jų nauda ir pasirinkimas Magnetinės lentos: jų nauda ir pasirinkimas

Magnetinė lenta – viena iš populiariausių priemonių, naudojamų norint vizualiai pateikti informaciją raštu ar prezentacijos metu. Ji – paprasta naudoti ir funkcionali, dažnai pritaikoma ne tik mokyklų ar universitetų, bet ir biurų, konferencijų salių reikmėms. Kokie kiti šios lentos privalumai ir kaip išsirinkti tinkamiausią?

Balta magnetinė lenta: kuo ji išsiskiria?

Vieni iš pagrindinių magnetinės lentos privalumų yra paprastas naudojimas ir platus pritaikymas. Baltas lentos paviršius tinka ne tik rašyti, jis gali atstoti projektoriaus ekraną. Taip pat tokią lentą galima naudoti kaip vietą priminimams, tvirtinamiems magnetiniais laikikliais. Tai – praktiškas pasirinkimas norintiems sutaupyti. Toks magnetinės lentos universalumas pastaruoju metu yra itin vertinamas.

Verta pabrėžti dar vieną šios lentos savybę – patvarumą. Jei magnetinė lenta prižiūrima tinkamai, ji gali būti naudojama ir kelias dešimtis metų. Patvarumą lemia ir tai, kad ši lenta pasižymi dideliu atsparumu aplinkos poveikiui: drėgmei, tiesioginiams saulės spinduliams. Kiekvienoje aplinkoje – biure, mokykloje, universitete – balta magnetinė lenta skatina didesnį įsitraukimą ir bendradarbiavimą, todėl darbas vyksta produktyviau.

Magnetinės lentos priežiūra

Tam, kad kasdien naudojama magnetinė lenta išliktų kuo ilgiau balta, o paviršius nesusibraižytų, labai svarbu daugiau dėmesio skirti rašymo ir valymo priemonių pasirinkimui. Lentą sugadinti gali pernelyg šiurkščios kempinės arba netinkamos, sunkiai nuvalomos rašymo priemonės. Todėl perkant magnetinę lentą taip pat rekomenduotina kartu įsigyti specialių valymui skirtų priemonių. Pateikiame kelis patarimus, kaip reikėtų prižiūrėti magnetinę lentą, nes tik tinkama lentos priežiūra garantuos jos patvarumą.

• Rekomenduotinas lentos valymas specialia veltiniu padengta kempine. Nenaudokite šiurkštaus popieriaus ar audinių – nepažeiskite paviršiaus.

• Jei matote, kad balta magnetinė lenta sunkiai valosi, tikėtina, kad buvo pasirinktos netinkamos rašymo priemonės. Permanentinio žymeklio žymės nuvalomos tik spirituotais valikliais, kurie pažeidžia lakuotą lentų paviršių ir lenta valoma vis sunkiau ir sunkiau. Tokiu atveju negalioja lentos garantija dėl netinkamo naudojimo. Tinkamai intensyviai naudojamų lentų paviršių patartina kartais valyti ir tik baltoms lentoms skirtu valymo skysčiu ar putomis: papurkškite skysčio ant lentos ir švelniai nuvalykite švelnia miktopluošto ar popierine servetėle, toliau vėl naudokite kempinėlę lentai.

• Rekomenduojame reguliariai keisti kempines ar kempinių veltinių padukus. Ant jų kaupiasi dulkės, nuvalytas rašalas, tad seniai nekeista šluostė ar kempinė taip pat gali išpurvinti lentą. Tokiu atveju ją nuvalyti bus daug sunkiau.

• Nevalykite lentos rankomis. Tai gali pakenkti lentos paviršiui, o valymas taps dar sudėtingesnis.

Kaip išsirinkti tinkamiausią?

Magnetinė lenta gali būti kelių skirtingų rūšių ir paviršių. Daug jos pasirinkimo variantų galite rasti ir elektroninėje biuro prekių parduotuvėje Biurogidas.lt. Du populiariausi modeliai – keraminiu arba lakuotu paviršiumi. Palyginus su keraminiu, lakuotas lentų paviršius mažiau atsparus įbrėžimams, lengviau pažeidžiamas netinkamai naudojamų cheminių valymo priemonių, susidėvi greičiau. Lakuotiems baltų lentų paviršiams taikomas trumpesnis garantinis periodas. Lakuotos baltos magnetinės lentos – puikus kainos ir kokybės santykis.

Keraminis magnetinės lentos paviršius itin atsparus ir ilgaamžis. Keramikinės lentos, gaminamos ir matiniu paviršiumi, todėl gali būti naudojamos ir kaip projektorių ekranai prezentacijoms.

Magnetinės lentos gaminamos su įvairaus tipo aliuminio rėmais. Lentos gali būti kabinamos ant sienos, pastatomos ant joms skirtų stovų arba jau gaminamos su stovais – tada naudojamos dvi lentos pusės. Tokios lentos yra mobilios (stovai su ratukai) ir daug kur pritaikomos. Mokyklos dažnai naudoja magnetines lentas su atvartais – taip išnaudoja visą laisvą erdvę. Baltų lentų segmentavimui naudojamos įvairių spalvų segmentavimo juostos – taip lenta pritaikoma individualiam poreikiui (paruošiamos nuolat naudojamos lentelės).

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus