visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Medienos apsauga ir dažai su savaiminio valymosi technologija Stay Clean – iki 16 metų be jokių rūpesčių!

Medienos apsauga ir dažai su savaiminio valymosi technologija Stay Clean – iki 16 metų be jokių rūpesčių! Medienos apsauga ir dažai su savaiminio valymosi technologija Stay Clean – iki 16 metų be jokių rūpesčių!

UAB „Spalvų sala“ savo dažų ir kitų statybos bei apdailos priemonių asortimentą papildė naujaisiais „Pinotex“ produktais – medienos apsaugos priemone „Extreme Lasur“ ir medinių namų dažais „Wood Paint Extreme“ su „StayClean“ technologija.

Kiekvieno medinio namo savininko svajonė – nudažyti fasadą ir šį reikalą pamiršti ilgiems metams. Fasado dažymas yra nelengvas ir daug laiko reikalaujantis darbas, kurio išvengti padės gamintojo „Pinotex“ pristatoma naujiena – unikalios naujoviškos savaiminio valymosi technologijos „Stay Clean“ gaminiai. Tai pusskaidrė medienos apsaugos priemonė „Pinotex Extreme Lasur“ ir dengiamieji medienos dažai „Pinotex Wood Paint Extreme“

Medienos apsauga ir dažai su savaiminio valymosi technologija Stay Clean

Kaip tai veikia?

Pagrindinė idėja – papildžius gaminį koloidiniu siliciu, ant dažų dangos suformuoti hidrofilinių dalelių sluoksnį, kuris leistų vandeniui pasklisti ir sudrėkinti paviršių. Kitaip sakant, vanduo įsigeria į paviršinius dažų dangos sluoksnius, patenka po nešvarumais ir juos sudrėkina. Vėliau, patekus ant paviršiaus vandens, pavyzdžiui, lyjant, išbrinkę nešvarumai lengvai nusiplauna. Sudrėkinus dažų dangą, išgaunamas valymo efektas, priešingai nei tada, kai vanduo paprasčiausiai nuteka, o nešvarumai ant paviršiaus lieka. Kadangi hidrofilinių savybių turinčios silicio dalelės daugiausia laikosi viršutiniame paviršiaus sluoksnyje, vandeniui giliau į paviršių patekti neleidžia kitos dažų savybės, todėl medinis paviršius yra patikimai apsaugotas. Taigi „Stay Clean“ technologija padidina dažų dangos ilgaamžiškumą ir labai sumažina jos priežiūros darbų apimtis.

Savaiminis paviršiaus valymas buvo išbandytas Singapūre, kur oro tarša yra labai didelė. Rezultatai buvo puikūs. Bandymais buvo išrinktos dvi geriausios gaminių receptūros – viena iš jų pusskaidrei, o kita – dengiamajai priemonei, jos užtikrina geriausius gaminių parametrus: atsparumą skilinėjimui ir lupimuisi, gerą sukibimą, atspalvio stabilumą, plėvelės elastingumą, atspalvio patvarumą ir kt. Siekiant apsaugoti paviršių nuo drėgmės, buvo pasirinkta tokia koloidinio silicio koncentracija, kad būtų užtikrintas atsparumas vandeniui ir kartu išliktų savaiminio valymosi savybės.

Medienos apsauga ir dažai su savaiminio valymosi technologija Stay Clean

„Pinotex Extreme Lasur“ ir „Pinotex Wood Paint Extreme“ – vandeniniai gaminiai, gana atšiauraus Šiaurės šalių klimato sąlygomis išliekantys patvarūs atitinkamai iki 12 metų ir iki 16 metų. Gaminiuose yra medžiagų, saugančių nuo sausos plėvelės pelijimo, juos galima tonuoti įvairiais atspalviais. Siekiant didžiausio patvarumo ir geriausių rezultatų, abu gaminius rekomenduojama naudoti kartu su vandeniniu biocidiniu įmirkomuoju gruntu „Pinotex Wood Primer“. Dažant paviršių gaminiu „Pinotex Wood Paint Extreme“, rekomenduojame būtinai naudoti ir sukibimą gerinantį gruntą „Pinotex Wood Paint Primer“. Laikantis dažų gamintojo rekomendacijų, galėsite be jokių rūpesčių net 16 metų džiaugtis medinio fasado ar tvoros grožiu ir ryškia spalva.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus