visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Neįgaliųjų terapija ir fizinis aktyvumas su eisenos treniruokliu EIK

Neįgaliųjų terapija ir fizinis aktyvumas su eisenos treniruokliu EIK Neįgaliųjų terapija ir fizinis aktyvumas su eisenos treniruokliu EIK

SVEIKATINGUMO IR TERAPIJOS CENTRAS, VŠĮ

Fizinis aktyvumas yra būtina neįgaliųjų gyvenimo kokybės gerinimo sąlyga. „Sveikatingumo ir terapijos centro“ specialistų tikslas – padėti žmonėms, turintiems fizinę negalią, per sportinę veiklą integruotis į visuomenę.

„Sveikatingumo ir terapijos centre“ naudojamas eisenos treniruoklis „EIK“ skirtas asmenims, patiriantiems statinės ar dinaminės pusiausvyros laikymo bei judėjimo sunkumus po traumų, operacijų, insultų ir kitų sveikatos sutrikimų. Įrangos konstrukcija leidžia pradėti saugią reabilitaciją ankstyvojoje gydymo stadijoje, lengvai priderinama prie paciento fizinių gebėjimų, padeda lengviau atlikti savarankiškus judesius. Kojų valdymo mechanizmas sukurtas, atsižvelgiant į sveiko žmogaus eisenos biomechaninius principus.

Neįgaliųjų terapija ir fizinis aktyvumas

Eisenos treniruoklis „EIK“

Eisenos treniruoklis „EIK“ - tai medicinos įranga, kurią sudaro kūno pusiausvyros palaikymo sistema su kojų valdymo mechanizmu, skirta lavinti pusiausvyros laikymo, ėjimo bei kitas judėjimo funkcijas ir naudojama medicininei reabilitacijai bei fizinėms neįgaliųjų treniruotėms.

Kojų valdymo mechanizmas sukurtas, atsižvelgiant į sveiko žmogaus eisenos biomechaninius principus, padeda atlikti taisyklingo ėjimo judesius. Eisenos treniruoklis „EIK“ sukurtas bendradarbiaujant su kūno lavinimo, sporto, medicinos bei tekstilės mokslininkais bei tobulintas, atsižvelgiant į treniruoklį naudojusiųjų pastebėjimus.

  • Suteikia galimybę be didelių fizinių pastangų pakelti pacientą į vertikalią padėtį.
  • Užtikrina visišką paciento saugumą lavinant pusiausvyros laikymo gebėjimus ir atliekant fizinius pratimus.
  • Leidžia pacientui išbūti įrangoje ilgą laiką.
  • Leidžia lengvai reguliuoti paciento kojų apkrovimą.
  • Suteikia juosmens ir klubų laisvę visomis kryptimis.
  • Padeda atlikti taisyklingo ėjimo judesius
  • Įrangos modulinė konstrukcija praplečia panaudojimo galimybes nuo reabilitacinės priemonės iki  efektyvios visiškai judėjimo sugebėjimus praradusio žmogaus sporto priemonės.

Vaikščiojimo treniruoklis „EIK“ skirtas vaikams, turintiems judėjimo sutrikimų, po galvos smegenų traumų, insultų, esant vaikų cerebriniam paralyžiui, vangiai parezei, po neuroortopedinių ir ortopedinių operacijų, ligonio vaikščiojimo (ėjimo) ugdymui.

Vaikščiojimo treniruoklio „EIK“ sistema stabilizuoja dubenį, užtikrina norimą pėdų atramą ir padėtį. Stuburo fiksavimo aukštis priklauso nuo ligonio funkcinio pakenkimo lygio. Šis treniruoklis skirtingai nuo kitų vaikštynių ir judėjimo treniruoklių leidžia stuburui aktyviai judėti, atlikti judesius visoms kryptims, tai pagerina stuburo liemens kontrolę ir užtikrina vertikalizacijos stabilumą. Amortizuojanti pakabinamoji sistema sukelia raumenų ir skeleto vibraciją tuo pačiu sumažindama raumenų tonusą (esant spastinei paraplegijai) galima naudoti stabilų (be vibracijos) metodą (esant parezei).

Paprasta ir efektyvi kojų ir pėdų padėties korekcijos ir žingsniavimo sistema leidžia ligoniui pajusti žingsnio elementus, stimuliuoja receptorinę kojų funkciją.

Treniruoklis gali būti individualiai pritaikytas kiekvienam ligoniui palaipsniui ugdant vertikalizaciją (stovėjimą, ėjimą), tai atlieka kineziterapeutas, apmokytas ligonį slaugantis asmuo. Adaptuotas ligonis gali savarankiškai naudotis, nes jis yra saugus ir negali nukristi. Šio treniruoklio pagalba ligoniai pajunta ėjimo galimybę, džiaugsmą, nugali baimę, įgauną motyvaciją judėjimui.

„Sveikatingumo ir terapijos centro“ sveikatos priežiūros specialistų komanda jau daugiau nei septyniolika metų, padeda turint sveikatos problemų, norint išlaikyti optimalią sveikatos būklę ar ją pagerinti. „Sveikatingumo ir terapijos centro“ turi visas licencijas teikti reabilitacijos, kineziterapijos ir masažo paslaugas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus