visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Netikėtos blogo burnos kvapo priežastys

Netikėtos blogo burnos kvapo priežastys Netikėtos blogo burnos kvapo priežastys

Blogo burnos kvapo priežastys yra pačios įvairiausios. Dauguma mano, kad dažniausia jį sukelia nepakankama burnos higiena. Tačiau galbūt Jūs kasdien ir kruopščiai valotės dantis, nepamiršdami pasinaudoti dantų siūlu ir burnos skalavimo skysčiu, bet to gali būti negana dėl kitų priežasčių, kurios sukelia blogą kvapą burnoje.

Medikamentai, pavyzdžiui, antidepresantai, diuretikai ir aspirinas, gali išsausinti burnos ertmę. Išsausėjus burnai trūksta seilių, o būtent seilės nuplauna blogą burnos kvapą sukeliančias bakterijas.

Bakterijos – kai kurie žmonės turi didesnį polinkį į blogą burnos kvapą nei kiti. Ant liežuvio gyvuojančios anaerobinės bakterijos, besimaitindamos maisto likučiais ir kitomis seilių skaidomomis medžiagomis, išskiria dujas. Kadangi miegant sulėtėja seilių gamyba, tos bakterijos naktį ypač sparčiai dauginasi. Radusios progą apsigyventi Jūsų burnoje, helikobakterijos gali sukelti skrandžio opas, blogą burnos kvapą ir dantenų ligas.

Kvėpavimo takų infekcijos – nemalonų burnos kvapą sukelti gali ne tik dantų ir dantenų ligos, bet ir bronchitas, sinusitas ar net paprastas peršalimas. Kvėpavimo takų infekcijų metu ima tekėti gleivės ir ląstelės, kuriomis minta blogą burnos kvapą sukeliančios bakterijos.

Praleisti pusryčiai – pusryčiaudami ne tik pamaitinate savo kūną bei protą, bet ir skatinate seilių gamybą bei nuo liežuvio paviršiaus nuvalote bakterijas (žinoma, priklausomai nuo to, ką valgote).

Dieta – mažai angliavandenių turinčios dietos degina riebalus ir skatina nemalonaus kvapo ketonų atsiradimą. Didelius kiekius amino rūgščių išskiriantis maistas, pavyzdžiui, pieno produktai ir daug baltymų turintis maistas, gali paskatinti blogą burnos kvapą sukeliančių bakterijų dauginimąsi. Su blogu burnos kvapu siejamas ir nutukimas.

Kvėpavimas per burną – išsausėjus burnos audiniams, seilės nebegali nuplauti bakterijų, todėl atsiranda rytinis burnos kvapas. Taip dažniausiai nutinka kenčiantiems nuo miego apnėjos, astmos ar knarkimo.

Lėtinės ligos – tam tikras burnos kvapas gali signalizuoti apie ligą. Pavyzdžiui, negaluojant inkstams gali atsirasti žuvies kvapas, o dėl nevaldomo diabeto gali atsirasti „vaisių“ kvapo užuomina. Daugiau apie blogą burnos kvapą sukeliančias ligas.

Alkoholis – viskas labai paprasta: alkoholis dehidratuoja organizmą, o išsausėjus burnai atsiranda nemalonus kvapas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus