visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Odontologai perspėja, kad danties skausmas praneša apie didesnes problemas

Odontologai perspėja, kad danties skausmas praneša apie didesnes problemas Odontologai perspėja, kad danties skausmas praneša apie didesnes problemas

Odontologijos klinika RYKLIO DANTIS, UAB

Dantų skausmas – vienas nemaloniausių pojūčių, kuriuos galime patirti. Skaudant dantį sunku susikaupti, toks įprastas kasdienybės aspektas, kaip valgymas, tampa itin sudėtingu procesu, taip pat danties skausmai sutrikdo miego ritmą. Danties skausmai yra simptomas, kad jūsų dantis ištiko didesnės problemos. Todėl laiku nesikreipus į specialistą, galima iššaukti nepalankius rezultatus.

Pirminė danties skausmo priežastis gali būti pažeista ėduonis. Tai pasireiškia jautrumu karštam ir šaltam maistui, danties spaudimu kramtymo metu bei danties skausmu. Jei ėduonies ertmė vis dar atskirta nuo pulpos – danties nervo – sveiku dentito sluoksniu, tada gali pavykti išsaugoti dantį gyvą. Visgi, tam reikia tik pajutus pirmus danties jautrumo ir skausmo pojūčius, kreiptis į odontologą. Kitu atveju bakterijos nukeliaus iki nervo ir sukels jo uždegimą. Tada teks imtis danties šaknų kanalų gydymo ir pašalinti nervą.

Odontologijos klinika ryklio dantis

Patiems beveik neįmanoma nustatyti, ar išsiplėtusi ėduonis perėjo į danties nervų uždegimą. Kadangi danties skausmas gali reikšti, kad jau turime pradinę uždegimo stadiją. Nuolatinis skausmas, kuris reiškiasi sukandus dantis, valgant ir stipriausias yra vakare arba naktį, yra rodiklis, kad nervų uždegimas jau pažengęs. Šiuos simptomus gali lydėti ir bendras negalavimas, karščiavimas, galvos arba gerklės skausmas.

Odontologijos klinika ryklio dantis

Todėl svarbiausia yra neapleisti savo dantų sveikatos ir pajutus menkiausius nemalonius pojūčius apsilankyti pas odontologą. Sveikatos problemų susijusių su dantimis išvengsite reguliariai lankydamiesi pas specialistą. Odontologijos klinika „Ryklio dantis“ teikia aukščiausios kokybės paslaugas ir užtikrina gydymo efektyvumą. Ši klinika naudoja kokybiškas medžiagas ir šiuolaikinę įrangą. Kiekvienas sulauks jam tinkamiausio gydymo ir, jei danties skausmas neramina jus, kreipkitės į kliniką „Ryklio dantis“.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus