visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Oro šalinimo - degazavimo sprendimas verslo centruose

SĖKMĖS ISTORIJA: VIEŠBUTIS „Europa Royale“ SĖKMĖS ISTORIJA: VIEŠBUTIS „Europa Royale“

Dažnai pasitaiko, kad projektuojant, montuojant, renovuojant ar aptarnaujant šildymo, vėdinimo ir vėsinimo (toliau: ŠVOK) sistemas neišsprendžiama blogo šildymo problema: vis tiek blogai šyla ir „burbuliuoja“ radiatoriai, nešyla stovai, garsiai dirba cirkuliaciniai siurbliai. Tada lieka nepatenkinti patalpų nuomininkai, svečiai ir kiti gyventojai.

Projektavimo ar montavimo klaidos, sugedę įrengimai (pvz., išsiplėtimo indai) ir nesumontuota ar neveikianti nuorinimo įranga – tai keletas priežasčių, kodėl negalime tinkamai pašalinti oro iš ŠVOK sistemų. Tada lieka vienintelis variantas – degazavimo stotelė, kuri vakuumo pagalba pašalina iš sistemų net vandenyje ištirpusį orą.

Oro šalinimo - degazavimo sprendimas verslo centruose

SĖKMĖS ISTORIJA: VERSLO CENTRAI – Technopolis Ozas

Po UAB „Absoliuta“ išleisto naujienlaiškio apie degazavimo stotelę „Servistek T60+P“ į įmonę kreipėsi Vilniaus „Ozo parko“ verslo centrų ALFA, BETA ir GAMA ŠVOK sistemų prižiūrėtojai. Pasitarėme, ar ši stotelė išspręs jų prižiūrimų pastatų problemas, kurias sukeldavo sistemose esantis oras. Buvo įvardintos šios problemos:

  • Didelės laiko sąnaudos, susijusios su dažnu sistemos nuorinimu;
  • Nešylantys radiatoriai pastato aukštuose ir zonose;
  • Pašaliniai garsai šildymo sistemoje;
  • Patalpų nuomininkų nusiskundimai ir nepasitenkinimas.

2014 m. rudenį pastatus administruojanti įmonė nusprendė įsigyti „Servitek T60+P“ degazavimo stotelę ir sumontuoti ją viename komerciniame pastate GAMA, esančiame adresu Kalvarijų g 204c, Vilniuje. Šiame objekte buvo daugiausia problemų dėl oro šildymo ir vedinimo sistemoje. Stotelė sumontuota ir paleista lapkričio 14 dieną. Po 3 dienų (savaitgalio), lapkričio 17 d., oro problemos sistemoje buvo išspręstos:

  • Neliko iškvietimų dėl šildymo sistemos garsų ir dalinio neveikimo;
  • Išaugo klientų pasitenkinimo lygis tiek sistemų patikimumo, tiek pastatą administruojančios kompanijos atžvilgiu;
  • Teoriškai padidėjo kai kurių įrenginių eksploatacijos laikas.

Įsitikinus, kad degazavimo stotelė pateisino administruojančios įmonės lūkesčius, 2015 metais nuspręsta tokias pat stoteles rugsėjo mėnesį sumontuoti ir kituose, šalia esančiuose pastatuose ALFA ir BETA, kad naują šildymo sezoną pasitiktų be oro problemų šildymo – vėdinimo sistemose.

Paskutinė šio oro šalinimo būdo sėkmės istorija – „Europa Royale“ viešbutis Vilniuje, Aušros g. 6.

2015 metų rudenį buvo pakeistas dujinis šildymo katilas, bet po sistemos paleidimo radiatoriai nešilo. Tada įmonės „Inžinerijos slėnis“ specialistai šildymo sistemą išplovė su chemija. Radiatoriai pradėjo šilti, bet nepakankamai ir tai netenkino užsakovo. Buvo nuspręsta panaudoti degazavimo stotelę šiai problemai išspręsti. Pasamdyta įmonė atliko degazavimo paslaugą su T60+P degazavimo stotele ir šildymas pradėjo veikti puikiai. Viešbučio „Europa Royale“ viešbučio ūkvedys p. Vladimiras Dubovas pasidžiaugė, kad radiatoriai taip gerai nešildė per visą viešbučio istoriją, nors iki tol netinkamai veikiančią sistemą bandė remontuoti ne viena santechnikos įmonė.

Dėl techninės informacijos bei įrangos parinkimo prašome kreiptis į UAB „Absoliuta“.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus