visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Palėpės šiltinimas – ką reikia žinoti?

Palėpės šiltinimas – ką reikia žinoti? Palėpės šiltinimas – ką reikia žinoti?

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Jei prieš daugelį metų mūsų tėvų ar senelių namuose esančios palėpės buvo skirtos sandėliavimui, nereikalingiems daiktams ar instrumentams susidėti, šiais laikais ši patalpa įgavo visai kitokią paskirtį. Palėpės tapo madingomis, o jų poreikis ir toliau pastebimai didėja. Žmonėms vis labiau siekiant išnaudoti turimo būsto plotus, palėpės po truputį tapo gyvenamaisiais plotais: vieniems jos įdomios dėl sukuriamo jaukumo gyvenamoje patalpoje, kitiems – tobula studija ar asmeninės erdvės suteikianti vieta.

Tačiau visais atvejais palėpė gali tapti neatskiriama jūsų kasdienybės dalimi. Šiuolaikiniai architektai ir dizaineriai sugeba paversti palėpes tikrais meno šedevrais su įdomiomis ir nestandartinėmis dekoravimo detalėmis, tačiau viena esminių bet kurios palėpės vietų – šiltinimas. Jeigu palėpė bus pakankamai neapšiltinta, bet kokia jūsų vizija gali virsti niekais. Kokybiškas palėpės šiltinimas suteiks komfortą bet kuriuo metų laiku, todėl galėsite sukurti erdvę savo ar savo šeimynos poreikiams tenkinti.

Ar palėpės šiltinimas sudėtingas?

Natūralu, kad nuo kokybiško stogo šiltinimo, kaip ir nuo sienų bei grindų, priklauso viso namo šildymo sąnaudos. Palėpės šiltinimas yra ne mažiau svarbus nei kitų namo dalių šilumos izoliacija. Palėpės pagal konstrukciją gali būti įvairių dydžių, su skirtingomis perdangomis bei stogo elementais. Tad tam, kad nustatyti, koks apšiltinimo būdas reikalingas palėpei, rekomenduojame kreiptis į šiltinimo specialistus, kurie tinkamai įvertins situaciją, pakonsultuos, kokias medžiagas rinktis apšiltinimui ir kaip vyks darbų eiga.

Šiltinant palėpes labai svarbu, kad būtų tinkama pakabinama konstrukcija, prilaikanti šiltinimo medžiagas tarp gegnių. Palėpėms būdingos nelygios plokštumos ir kampai bei šlaitinė stogų konstrukcija, todėl kokybiškų medžiagų parinkimas yra ypač svarbi užduotis. Šiltinimui skirtos medžiagos turi būti aukštos kokybės, nebijančios drėgmės ir lengvos. Standartiškai dažniausiai yra naudojama mineralinė vata, tačiau šiandien egzistuoja kur kas pažangesnės technologinės medžiagos ir sistemos šiltinimui. Tokios medžiagos, kaip PIR (poliizocianurato) plokštės, „SAFE R“ PF (fenolio putų) plokštės, plokštės kartu su kitomis komplektacinėmis medžiagomis nesunkiai gali užtikrinti A/A+/A++ klasių energetinį efektyvumą. Naujos kartos šiltinimo medžiagos tarnaus ilgai, puikiai apšiltins palėpę, apsaugos ją nuo drėgmės bei garų. Kokybiškas palėpės apšiltinimas taipogi padės ženkliai taupyti elektros energijos sąnaudas, saugos nuo išorinio triukšmo, vasaros metu leis džiaugtis vėsa, o žiemą ilgiau išlaikys šilumą, todėl patirsite kur kas mažesnes šildymo išlaidas.

Palėpės šiltinimas

Palėpės šiltinimas – ką reikia žinoti?

Bet kuri palėpė gali būti apšiltinta net ir tuo atveju, jei joje nesiruošiama gyventi. Stogas yra ta vieta, per kurią dažniausiai yra prarandama didžiausia sukauptos šilumos dalis, o jei tai yra palėpė, tuomet labiausiai tikėtina, kad šiluma išeis per aukščiausius palėpės taškus – šlaitinio stogo sandūrą. Siekiant išvengti šilumos nuostolių specialistai rekomenduoja visų pirma kokybiškai apšiltinti palėpę ir tik vėliau imtis sienų, lubų ar grindų šiltinimo. Jeigu palėpėje gyvenama nebus, šilumos izoliacinė medžiaga yra klojama ant perdangos kartu įrengiant ir vandens garų bei oro izoliaciją. Nenaudojamoje palėpėje galima nesunkiai pakloti reikiamą šilumos izoliacinį sluoksnį, išvedžioti ortakius, vėdinimo įrangą, kitas būtinas komunikacijas.

  • Verta žinoti, kad tinkamos kokybės palėpės šiltinimui naudojamos šilumos izoliacinės medžiagos yra nedegios, gerai izoliuojančios šilumą bei garsą ir yra nelaidžios laidžios vandens garams. Tik aukščiausios  kokybės produkcija gali užtikrinti ilgalaikį šiluminį efektą, saugumą ir ekologišką gyvenamąją aplinką, todėl „Modernios izoliacijos“ profesionalų komanda jums pasiūlys tai, ko negali kiti!
  • Šiltinant palėpę turi būti įrengiamos vėdinimo sistemos pastato galuose, nes palėpei būtinas  vėdinimas.
  • Jei tvarkomas stogas, apšiltinami palėpės langai ir perdanga. Taip padidinamas šilumos išlaikymas name ir garantuojamas viso namo sandarumas.
  • Kartu su specialistais nutarkite, kokie šiltinimo bei sandarinimo darbai būtini jūsų namuose; įvardinkite, kokie jūsų lūkesčiai, kiek žadate skirti tam lėšų.
  • Pasirinkite tinkamus ir tikrai gerus meistrus šiltinimo darbams atlikti. Atliktų darbų kokybė priklauso ne tik nuo kokybiškų medžiagų, bet ir nuo aukštos kvalifikacijos specialistų.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus