visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas – A. Gavėnavičiaus įmonės profesionalų rankomis

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas – A. Gavėnavičiaus įmonės profesionalų rankomis Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas – A. Gavėnavičiaus įmonės profesionalų rankomis

SVĖDASŲ PAMINKLAI, A. Gavėnavičiaus įmonė, UAB

UAB „Arūno Gavėnavičiaus įmonė“ - viena pirmųjų specializuotų kapaviečių projektavimo, montavimo, paminklų ir kitų akmens gaminių gamintoja, kuri savo veiklą pradėjo Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. Bendrovės komanda tęsia šeimos tradicijas ir vykdo veiklą ilgiau nei 25-erius metus, per kuriuos įgyvendino pačius įvairiausius užsakymus – dirbo tiek su kukliais projektais, tiek sprendžiant išskirtinių, originalių kapaviečių kūrinių realizavimo galimybes.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas

UAB „Arūno Gavėnavičiaus įmonė“ gamina įvairaus dizaino antkapius ar kitus granito gaminius, teikia paminklų bei antkapių statymo, naujų ir senų kapaviečių tvarkymo ir projektavimo, akmens skaldos, smėlio, žemės užpylimo paslaugas. Taip pat įmonė rūpinasi raidžių parinkimu, kalimu, o jeigu jos pagamintos iš metalo – klijavimu.

Įmonės direktorė Svetlana Gavėnavičienė pataria kaip tinkamai išsirinkti ilgaamžį paminklą, kuris taps Jūsų pagarbos, meilės ir solidarumo išraiška.

Tinkamas akmens dydis – atsižvelkite į kapavietės plotą, nesirinkite pernelyg didelio paminklo, jei jį statote tik vienam asmeniui. Šeimyniniai paminklai (Rokiškyje taip pat) būna didesni, nes skirti keliems mirusiesiams. Taip pat labai populiarūs dviejų dalių paminklai. Akmens dydis bei forma yra labai individualūs, bet jis nuo seno naudojamas kapavietėse, todėl būtina gerai apsvarstyti jo individualią formą.

Kokybiškos medžiagos – paminklai dažniausiai gaminami iš granito ar marmuro. Renkantis juos bene svarbiausias dalykas – atkreipti dėmesį į kilmės šalį. Švediški, suomiški, norvegiški, lietuviški ar net rusiški paminklai yra gerokai kokybiškesni nei kiniški, nors pradžioje šie labiau vilioja akį savo blizgumu ir gražia forma. Tačiau po kelerių metų kiniški paminklai ima blukti nuo saulės, rūdyti jie iš tiesų nėra ilgaamžiški, tačiau pigesni.

Atkreipkite dėmesį į paminklo spalvą – dažniausiai klientai renkasi neutralias (tamsesnes, pilkšvas ar juodą). Spalvos turi būti subtilios, neiššaukiančios, simbolizuojančios solidumą bei pagarbą mirusiajam, gedulą, o iššaukiančios, ryškios spalvos atrodo pigiai ir nepagarbiai.

Nepagailėkite laiko detalesnei paminklo apžiūrai – įsitikinkite, kad paviršius lygus, gerai nupoliruotas, nėra spalvos pakitimų, defektų, broko.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas


Renkantis gamintojus atkreipkite dėmesį į tai, kiek laiko ši įmonė dirba rinkoje – peržiūrėkite jos darbų pavydžius, įsitikinkite, kad paminklų gamyba atliekama su kokybiškomis medžiagomis ir atitinka visus reikalavimus. Ne paslaptis, jog kaina yra vienas svarbiausių dalykų renkantis ne tik paminklus, bet ir jų gamintojus, tačiau būtina suvokti, jog paminklų ilgaamžiškumas tiesiogiai susijęs su jų gamyba – tam, kad būtų pagamintas ilgaamžis gaminys reikia investuoti į geras medžiagas. Pasirinkus nekokybiškas – paminklai ima griūti, reikia juos remontuoti, kaip tik dėl to naudojame itin aukštos kokybės granitą bei marmurą.

Šiuolaikinė paminklų gamyba susijusi su marmuru ir granitu. Granitas – tai akmuo, kuris turi tokios cheminės sudėties, kuri išgauna daugiau nei šimtą skirtingų atspalvių, taigi naudojant skirtingas technikas išgaunamas vis skirtingas granito vaizdas bei atspalvis. Marmuras taip pat turi skirtingų spalvų, kurios atsiranda dėl akmenyje esančių smėlio, molio ar geležies oksido priemaišų. „Arūno Gavėnavičiaus įmonės“ patyrusių meistrų patirtis susijusi, su paminklų gamyba leidžia išgauti bet kokią jūsų sugalvotą formą laužiant, šlifuojant ar poliruojant.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas



S. Gavėnavičienė rekomenduoja rinktis pilnai apdirbtus, iš visų pusių nupoliruotus antkapius, gaminamus iš kokybiško granito ar marmuro, jeigu siekiate maksimalios kokybės bei minimalių pastangų priežiūroje. Tokių paminklų priežiūra bus lengva, o kainos atitiks lūkesčius – reikės vos karto į mėnesį atlikti būtiniausius darbus: antkapį nuvalyti drėgna kempine tam, jog visuomet atrodytų naujai bei išliktų atsparus rūdims, pažaliavimui, korozijai. Jeigu tokių paminklų kainos per didelės ir renkatės antkapį, kurio poliruota tik priekinė pusė – priežiūra reikalaus daugiau laiko. Nepoliruotų paminklų dalis, kuri yra tik tašyta ar šlifuota (šoninė arba galinė) gali pradėti žaliuoti, samanoti, tačiau to įmanoma išvengti. Žinoma, tokių paminklų kainos mažesnė, tačiau profesionaliai prižiūrint vis tiek teks investuoti į skystus valiklius ar impregnantus, skirtus specialiai granitui, kurie padės nuvalyti cemento dėmes, pelėsį ar užkirsti kelią žaliavimui. Būtina paminėti, kad jeigu atsiranda įsisenėjusių bei nenuvalomų, nenušveičiamų pažeidimų – rekomenduojame kreiptis į paminklų atnaujinimo specialistus. Mūsų įmonė taip pat atlieka kapų priežiūros darbus, o paminklų gamybai naudoja įvairių spalvų granitą bei marmurą, kurie atrodo estetiškai, o taip pat yra atsparūs temperatūrų bei oro pokyčiams.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas

UAB „Arūno Gavėnavičiaus įmonė“ gamina unikalius, kokybiškus, vienetinius antkapius iš granito ar marmuro. Paminklai kuriami pagal užsakovo pageidavimus, kartu kuriant eskizą, arba įgyvendinant jūsų sukurtą brėžinį.

Paminklų gamyba nėra vienintelis sprendimas įrenginėjant kapavietes, vis daugiau žmonių renkasi kapo dengimą plokštėmis tam, kad sutaupytų laiko jo priežiūrai. Jie dengiami taip pat granito plokštėmis, yra lengvai prižiūrimi – lengva nuvalyti, esant reikalui plokštes galima nukelti, jos pasižymi patvarumu, gamyba susijusi su poliravimu, deginimu, šlifavimu.

„Arūno Gavėnavičiaus įmonė“ nuolat domisi savo sritimi bei atsirandančiomis naujovėmis užsakovams siūlo laiko patikrintus, kokybiškų žaliavų gaminius. Jų apdirbimo metu naudojama moderni technika ir metodai padeda užtikrinti darnų kapavietės estetinį vaizdą ir ilgaamžiškumą, kas tampa svarbiausiais aspektais įrengiant vietą, kurioje poilsio atgulė artimas žmogus.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas

Kapavietės įrengimas, paminklų, tvorelių pasirinkimas kartais tampa tikru išbandymu. „Arūno Gavėnavičiaus įmonės“ komanda pasirūpins amžinosios poilsio vietos įrengimu nuo idėjos aptarimo iki pačių mažiausių detalių suderinimo.

Kapavietės įrengimas ir rūpestis ja – labai individualus ir subtilus dalykas, leidžiantis parodyti, kaip mylime, branginame ir ilgimės išėjusiojo. Tiek antkapinis paminklas, tiek visas kapo dizainas gali atspindėti ir įprasminti artimojo asmenybę, šioje žemėje nuveiktus darbus. Todėl „Arūno Gavėnavičiaus įmonės“ darbuotojai visuomet išklausys ir nuoširdžiai patas, skirs daugiau laiko pokalbiams ir gedinčiųjų apmąstymams, kaip jie įsivaizduoja įrengtą kapavietę. Jei reikia, pateiks realių darbų pavyzdžių, kuriuos galima atkartoti, daugiau ar mažiau koreguoti, pasirenkant norimą akmenį, formą, raidžių raštą, pridedant pasirinktą tvorelę, vazas ir kitus akmens gaminius. Pasitelkiant skirtingą akmenį, raidžių iškalimo raštą, statulų siluetus – kapavietė tampa individualiu buvusio gyvenimo liudytoju ir išraiška.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas

„Arūno Gavėnavičiaus įmonė“ gali pasiūlyti kapavietės įrengimo idėjų suderinant kiekvieną smulkmeną individualiai, pateikti galutinį amžinojo poilsio vietos projektą, jį suderinti su kapinių administracija, atlikti montavimo darbus, graviruoti, iškalti raides, pagaminti akmens plokštes kapo uždengimui;

Pagaminti norimo akmens, spalvinės gamos, individualius paminklus, tvoreles, antkapių, vazas ir kitus akmens gaminius;

Teikti kapaviečių priežiūros paslaugas, atnaujinti esamą kapą, patarti prie kapo regimai derančių gėlių, skaldos pasirinkimo klausimais, siekiant darnaus, subtilaus poilsio vietos vaizdo.

Dirbama su kokybiškais, įvairių spalvų švediškais, norvegiškais, koreliškais ir kitais akmenimis, kurių estetiniu vaizdu ir ilgaamžiškumo santykiu neteko nusivilti. Bendradarbiaudami su užsienio tiekėjais,  „Arūno Gavėnavičiaus įmonė“ gali pasiūlyti pačias geriausias žaliavas ypatinga kaina.

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas

Netektis – tai begalinio skausmo, rimties ir išbandymų metas, su kuriuo, deja, tenka susitaikyti ir gyventi toliau… Anapilin išėjęs palieka didelę tuštumą, kurią užpildyti trumpam tegali kapavietės aplankymas, rūpestis ja. Kaskart vedami prisiminimų, negęstančių jausmų sustojame prie amžinojo poilsio vietos, kurioje sielai artimas žmogus atrado ramybę, ir galime bent trumpam mintimis pabūti kartu su juo. Skirdami laiko artimųjų kapavietės aplankymui, priežiūrai parodome pagarbą, rūpestį ir kaip stipriai branginame išėjusią sielą…

Lai amžinojo poilsio vieta tampa ramiu prieglobsčiu išėjusiems…

Paminklų, antkapių gamyba ir kapavietės įrengimas

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus