visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Parketo grindų priežiūra – lengva, greita ir paprasta

Parketo grindų priežiūra – lengva, greita ir paprasta Parketo grindų priežiūra – lengva, greita ir paprasta

Tam, kad medinės grindys tarnautų jums ilgai, būtina jas teisingai ir reguliariai prižiūrėti. Taigi, Jūsų interjerą jau papuošė arba ateityje papuoš parketas. Kaip jį teisingai prižiūrėti, norint išlaikyti grindų vertę, išvaizdą bei išsaugoti garantines sąlygas. Pagrindinius žingsnius atskleidžia ilgamečiai medinių grindų atstovai ir pardavėjai Ecofloor.lt.

Parketo grindys yra gaminamos iš gryno natūralios medienos masyvo. Tokios grindys yra ilgaamžės ir praktiškos, jas galima daug kartų šlifuoti ir atnaujinti. Po šlifavimo joms galima suteikti tamsų arba šviesų atspalvį, arba palikti jį natūralios spalvos. Parketo priežiūra nėra sudėtinga – pakanka žinoti esminius jos etapus.

Parketo grindų priežiūra

Ąžuolo arba uosio parketo priežiūra

Parketo grindis reikėtų valyti tik gerai išgręžtais skudurais, nepalikti balų. Nuo per didelio vandens pertekliaus gali pradėti juoduoti parketo lentučių sujungimo siūlės, parketas gali pradėti plėstis, nes mediena, reaguodama į drėgmę – plečiasi. Geriausiai jei grindis valysite drėgna arba sausa šluoste, šluota ar siurbliu. Valymui rekomenduojama naudoti spec. priežiūros priemones. Tam, kad pašalinti nešvarumus panaudokite atitinkamą valymo priemonę ir drėgnai praplaukite parketą. Kad grindų paviršius būtų blizgesnis ir atrodytų švariau ir estetiškiau, galima plaunant grindis naudoti grindų plovimo skysčius, kuriuose yra alyvos arba vaško.

Parketo grindų priežiūra

Paklojus jau gamykloje nulakuotas ar alyvuotas parketlentes, pirmąjį grindų poliravimą Ecofloor.lt meistrai rekomenduoja atlikti iš karto. Poliratorius užpildys visus likusius mikro medienos tarpus ir padidins medinių grindų atsparumą drėgmei. Nedaug kainuojantis grindų padengimas specialiai tam sukurtomis priemonėmis labai prailgina medinių grindų eksploatavimo laiką.

Parketo grindų priežiūra



Bendri eksploataciniai medinių grindų reikalavimai

Stenkitės palaikyti pastovią patalpų temperatūrą bei drėgmės lygį. Geriausios eksploatacinės sąlygos medinėms parketo grindims yra kuomet santykinė drėgmė siekia 40 –60%, o patalpų temperatūra – 20ºC. Šildymo sezono metu patalpos santykinė drėgmė sumažėja iki 20 – 25% ir parketo grindyse gali atsirasti nedideli plyšeliai. Todėl svarbu šiuo metu palaikyti 20 – 22ºC kambario temperatūrą, o santykinę drėgmę stengtis didinti iki 40 – 50%. Tai itin aktualu, jei pas Jus įrengtos šildomos grindys. Jeigu vis dėlto atsiranda tarpeliai (plyšeliai) tarp parketlenčių, vadinasi, patalpos santykinė oro drėgmė yra per maža ir medis susitraukė. Tokiu atveju įsigykite oro drėkintuvą arba kitais būdais drėkinkite orą.

Parketo grindų priežiūra

Patiesus prie lauko durų kilimėlius kojoms nusivalyti, nes smėlis, žvyras – pagrindinis grindų priešas; baldų kojas paklijavus veltinių padukais; po kėdėmis su ratukais patiesus polikarbonato kilimėlius, lengvai pratęsite parketo grindų ilgaamžiškumą.

Parketo grindų priežiūra

Teisingai prižiūrint parketą – drąsiai galima teigti, kad tai grindys visam gyvenimui.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus