visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pasidaryk pats: kaip be meistro pagalbos apšiltinti namus, palėpę ar sandėliuką

Pasidaryk pats: kaip be meistro pagalbos apšiltinti namus, palėpę ar sandėliuką Pasidaryk pats: kaip be meistro pagalbos apšiltinti namus, palėpę ar sandėliuką

Krintanti oro temperatūra apnuogina opiausias namų kerteles. Pro neapšiltintas ar prastai apšiltintas sienas ar lubas, stogą iš namų iškeliauja ne tik šiluma, bet ir pinigai – kuo daugiau šilumos prarandame, tuo daugiau šildome, o tai didina išlaidas šildymui ir plonina piniginę.

Pasidaryk pats: kaip be meistro pagalbos apšiltinti namus, palėpę ar sandėliuką

„Neapšiltintas ar blogai apšiltintas būstas – didelė problema. Būna, kad žmonės apšiltina namo sienas, tačiau norimo efekto nepasiekia. Dažna to priežastis – neapšiltinta palėpė ar stogas. Šiluma kyla į viršų, tad pro prastai apšiltintą ar neapšiltintą palėpę, stogą, priklausomai nuo aplinkybių, dydžio, gali iškeliauti net iki trečdalio namų šilumos. Vien gerai apšiltinus palėpę ar stogą, net jei namo sienos nėra itin sandarios, galima pasiekti akivaizdžių rezultatų: namuose bus šilčiau ir jaukiau, o netrukus pastebėsite, kad ir namo šildymui išleidžiate gerokai mažiau“, – sako sertifikuotas apdailos meistras Domantas Butkevičius.

Neapšiltintos ar prastai apšiltintos vietos – viena didžiausių namų problemų, kurią šiandien galima nesunkiai išspręsti be meistro pagalbos. Lietuvos bendrovė „Tegra State“ sukūrė naują unikalų produktą, skirtą paprastam, greitam ir efektyviam problemos sprendimui: palėpių ar sandėliukų, sienų, ventiliacinių ir rekuperacinių sistemų, vamzdynų apšiltinimui. Inovatyvus „Gudfor“ prekės ženklo produktas – tai purškiama termoizoliacija, kurios 5 cm storio sluoksnis savo savybėmis prilygsta 70 cm storio plytų sienai.

Tokiu pat būdu galima apšiltinti ne tik palėpę, bet ir, pavyzdžiui, nešildomą sandėliuką, balkoną ar tiesiog bet kokią sieną bei lubas. „Tai vienas iš paprasčiausių būdų įrengti patalpą, kurioje bus maloniau dirbti ne tik pačiam, bet ir, pavyzdžiui, nereikės baimintis, kad gerokai atvėsus orams sušals žiemos atsargos: uogienės, daržovės, vaisiai ir kitos gėrybės. Mūsų skaičiavimai rodo, kad apšiltinus patalpą 5 cm storio purškiama termoizoliacija be jokių papildomų šildymo priemonių, net lauke oro temperatūrai pasiekus 0 laipsnių, apšiltintoje patalpoje išlaikoma 12 laipsnių šiluma“, – sako D. Butkevičius.

Pasidaryk pats: kaip be meistro pagalbos apšiltinti namus, palėpę ar sandėliuką

„Gudfor“ purškiama termoizoliacija yra pagaminta iš specialių polimerinių medžiagų. Ji puikiai sukimba su bet kokiomis statybinėmis medžiagomis, todėl paviršiaus nereikia papildomai paruošti ar išlyginti, taip pat nereikia ir jokių tvirtinimo elementų, kaiščių ar klijų. Purškiama termoizoliacija pasiekia bet kokias vietas ir nepalieka tarpų, šalčio tiltų. Be to, tokiu būdu apšiltinti patalpą pavyks kur kas greičiau. Meistras skaičiuoja, kad naudojant purškiamą termoizoliaciją, apšiltinimo procesas vyksta maždaug iki 7 kartų greičiau nei šiltinant kitomis medžiagomis, pavyzdžiui, „Gudfor“ purškiama termoizoliacija padengti 5 kv. metrų plotą užtruks vos keletą minučių.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus