visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis – ekonomiškai geriausias sprendimas

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis – ekonomiškai geriausias sprendimas Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis – ekonomiškai geriausias sprendimas

EkoPutos, UAB

www.ekoputos.lt

Poliuretano putos – idealiausia sandaraus šiltinimo medžiaga, pasižyminti puikiomis fizikinėmis savybėmis – jos yra atsparios trinčiai, dilimui, plyšimui, turi puikią tūrinę grįžtamąją atmintį (net ir po ilgalaikių deformacijų), gerai slopina vibracijas, smūgius, taip pat ši medžiaga yra atspari riebalams ir daugumai naftos produktų.

Aukščiausias sandarumo lygis

Poliuretano putos naudojamos vidaus ir išorės sienų, grindų, mansardų šiltinimui, plokščių stogų ir terasų hidroizoliacijai bei šiltinimui (uždarų porų putos sudaro pilną hidroizoliaciją), rūsio sienų hidroizoliacijai ir šiltinimui, angarų, cechų, fermų šiltinimui. Poliuretano putos prikimba prie įvairių paviršių, užpildo sunkiai pasiekiamas ertmes ir akivaizdžiai pagerina pastato šilumines savybes. Šiltinant poliuretano putomis išgaunamas sandaresnis pastatų šiltinimas, nelieka siūlių, užpildomos nepasiekiamos ertmės, darbai atliekami žymiai greičiau. Užtikrinus gerą pastato sandarumą nepatiriami šilumos nuostoliai, todėl mažėja ir sąskaitos už šildymą.

Poliuretano putos – patvari ir ilgalaikė šiltinimo medžiaga

Manoma, kad poliuretano putos, kaip ir dauguma sintetinių polimerų, po žeme suyra per 500 – 1000 metų (plastikas, guma, plastmasė ir kt.). Dėl šių savybių poliuretano šiluminės ir tūrinės savybės nesikeičia per ilgą laiką. Šiai dienai sertifikatuose pateikiamos poliuretano šiluminės ir gniuždymo stiprio savybės įvertintos atsižvelgiant į 25–еrių metų senėjimo poveikį. Taip pat svarbu paminėti, kad užpurškus šios tvirtos ir patvarios medžiagos ant šiltinamo paviršiaus, automatiškai stiprėja pastato konstrukcija ir ilgėja jo eksploatavimo laikas, todėl kyla ir pastato vertė.

Poliuretano putos – draugiška aplinkai medžiaga

Poliuretano putos savo sudėtyje neturi jokių sveikatai kenksmingų medžiagų, jos purškiamos naudojant tik vandenį, o mikroporos užpildomos 100% oru, todėl yra draugiškos aplinkai ir netgi rekomenduojamos žmonėms turintiems įvairaus pobūdžio alergijų. Šios putos yra neutralios, neišskiriančios jokio kvapo ar dujų, jose nesiveisia bakterijos ir kiti mikroorganizmai. Poliuretano putos neleidžia į patalpas patekti dulkėms, alergenams bei kvapams. Tokiu būdu patalpoje sukuriamas sveikesnis mikroklimatas. Taip pat, svarbu paminėti, kad ši medžiaga nėra patraukli įvairiems graužikams.

Poliuretano putos – maksimaliai saugi medžiaga

Poliuretano putos nepalaiko degimo, kilus gaisrui putos savaime užsigesina. Taip pat yra atsparios ir cheminiam poveikiui, tokiam kaip riebalų, tepalų ar kitų naftos gaminių išsiliejimas.

Pastatų šiltinimas poliuretano putomis – rinkitės profesionalus

Poliuretano putų rūšys

Poliuretano putos yra skirstomos į atvirų ir uždarų porų poliuretaną. Jos skiriasi tam tikromis savybėmis: šiluminėmis, gniuždymo, vandens garų pralaidumo, vandens įsigėrimo. Dėl to skiriasi ir jų panaudojimo galimybės, nors tiek atvirų, tiek uždarų porų poliuretano putos puikiai tinka gyvenamųjų, ūkinių, pramoninių, administracinių ir komercinių pastatų šiltinimui. Galima šiltinti tiek lauko, tiek vidaus sienas, pertvaras, lubas, pastoges ir kt. Abiejų rūšių poliuretanas pilnai užpildo net mažiausius tarpelius ir tinkamai izoliuoja visas konstrukcijas.

Atvirų porų poliuretanas

Atvirų porų putos gerai praleidžia vandens garus ir yra elastingos. Atvirų porų putos gerai tinka mediniams karkasiniams statiniams, kur svarbus medienos kvėpavimas, medienos judėjimo amortizavimas. Taip pat jos pasižymi puikiomis garso izoliacinėmis savybėmis.

Uždarų porų poliuretanas

Uždarų porų putos yra standžios ir labai šiltos, jos geriau izoliuoja konstrukciją bei yra atsparios oro ir vandens garų skverbimuisi, dėl šios priežasties puikiai tinka baseinuose, pirtyse ar kituose specialios paskirties objektuose. Uždarų porų poliuretanu rekomenduojama šiltinti pamatus, plokščius stogus ir kitokias nestandartines konstrukcijas. Nors uždarų porų poliuretano putų tankis yra didesnis, medžiagos išeiga taip pat yra didesnė, tai lemia ir kainos skirtumą.

Pastatų šiltinimas poliuretano putomis – rinkitės profesionalus

Kodėl verta šiltinimui naudoti poliuretano putas?

Pastato šiltinimas poliuretano putomis yra pats efektyviausias ir tinkamiausias sprendimas bet kokios konstrukcijos pastatui. Poliuretano putomis teisingai ir kokybiškai apšiltintas pastatas žiemą sugebės ilgai išsaugoti šilumą, o vasarą pastate bus vėsu. Tinkama oro temperatūra ir drėgmės koeficientas – jaukių namų rodikliai.

Pagrindinė užduotis, kurią turi atlikti pastato konstrukcijų šiltinimas – sukurti optimaliai patogią atmosferą, kurios dėka galėsite organizuoti savo patogų gyvenimą. Šiltinant pastatą poliuretano putomis pastatas tampa ne tik šiltesnis, bet ir sutvirtinamos jo konstrukcijos. Šiltinimas poliuretano putomis yra dėkingas tuo, kad užpildo visus tarpelius pro kuriuos prarandama šiluma ir nesuteikia galimybės į vidų skverbtis šaltam orui.

Kaip poliuretano putomis apšiltinami pastatai?

Ilgametė „EkoPutos“ meistrų patirtis rodo, lyginant su įprastais šiltinimo būdais, šiltinimas poliuretano putomis dvigubai (ir daugiau) gali sutaupyti laiko sąnaudų ir investicijų. Šis metodas puikiai padeda izoliuoti net ir kritines ar sunkiai pasiekiamas vietas.

Poliuretano putas naudojant pastatų šiltinimui svarbu yra ne izoliacijos sluoksnis, o šio sluoksnio sandarumas, faktas, kad užpurškus dvigubą sluoksnį, šilumos dvigubai nėra sutaupoma. Poliuretano putomis galima šiltinti įvairias konstrukcijas, nuo rūsio grindų, lubų, pastato vidinių ir išorinių sienų iki pat stogo. Poliuretanas pilnai užpildo net mažiausius tarpelius ir tinkamai izoliuoja visas konstrukcijas.

Prieš purškiant poliuretano putas ant šiltinamo stogo paviršiaus labai svarbu išdžiovinti senąjį šiltinimo sluoksnį, o tai taip pat yra nelengvas daug laiko ir kruopštumo reikalaujantis darbas. Kalbant apie stogus, poliuretano putas taip pat nesunkiai galima užpurkšti ant jau esamų bituminių dangų, jos sukietėja vos per kelias minutes, o rezultatas išties įspūdingas.

Putų purškimui yra naudojama speciali dozavimo įranga, vienu purškimu formuojamas 1 – 2 cm putų sluoksnis, norint storesnio sluoksnio tenka purkšti per kelis kartus. Per vieną darbo dieną „EkoPutos“ kvalifikuotų specialistų komanda gali visu reikiamu storiu padengti net iki 300 m2 ploto.

Tik kokybiškos medžiagos ir profesionaliai atliktas darbas gali atnešti norimų rezultatų. Poliuretano putas naudojant pastatų šiltinimui svarbu naudoti kokybiškas ir sertifikuotas medžiagas ir darbą patikėti savo srities profesionalams – tik tokiu būdu galima pasiekti rezultato pranokstančio Jūsų lūkesčius.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus