visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pastatų renovacijos, rekonstrukcijos ir atnaujinimo sąvokų skirtumai

Pastatų renovacijos, rekonstrukcijos ir atnaujinimo sąvokų skirtumai Pastatų renovacijos, rekonstrukcijos ir atnaujinimo sąvokų skirtumai

ROLAVENTO, UAB

Pastatų renovacijos, rekonstrukcijos ir atnaujinimo sąvokų skirtumai. UAB „ROLAVENTO“, sukaupusi nemažą patirtį pastatų renovacijos, rekonstravimo, pastatų atnaujinimo srityse aptaria pagrindinius pastatų renovacijos, pastatų rekonstrukcijos ir pastatų atnaujinimo (modernizacijos) sąvokų skirtumus.

Lietuvoje galiojantys statybos techniniai reglamentai neišskiria pastatų renovacijos sąvokos. Pastatų renovacijos darbai dažniausiai apibūdinami pastatų rekonstravimo sąvoka, tad renovacija yra į rekonstravimo sąvoką įeinanti dalis. Rekonstravimas apima tokius statybinius darbus, kurie pakeičia pastato gabaritus, aukštų skaičių, konstrukcinį patalpų aukštį arba statinio funkcinę paskirtį. Rekonstrukcijos metu keičiamos esminės pastato savybės ir pritaikomos naujoms funkcijoms vykdyti. Rekonstravimas - tai esminis pastato pertvarkymas, įrengimas iš naujo.

Renovacija tarsi atskira rekonstravimo darbų dalis, kuri apima statybos ir montavimo darbų kompleksą, kuriuo siekiama pagerinti esamo statinio fizines, mechanines, estetines bei kitas eksploatacines savybes, siekiant didesnio energinio naudingumo. Atliekant pastatų renovacijos darbus atnaujinamos pastato konstrukcijos, interjeras, eksterjeras, apšiltinami atitvarai ir atliekami kiti, pagal specialius kliento pageidavimus nurodyti, darbai, reikalingi pagerinti dabartines pastato savybes. Renovacija – tai pastatų bei gyvenamosios aplinkos atnaujinimas ir modernizavimas, naujos kokybės kūrimas.

Neseniai Lietuvoje įvesta ir pastato atnaujinimo (modernizavimo) sąvoka, kuri apima statybos darbus, kuriais atkuriamos ir pagerinamos pastato ir (ar) jo inžinerinių sistemų fizinės ir energinės savybės.

UAB „ROVALENTO“ vykdo pastatų renovacijos, rekonstravimo, pastatų atnaujinimo (modernizavimo) darbus įvairios paskirties pastatams. Kompanija pasitelkia visą turimą patirtį ir teikia visas statybos darbų paslaugas reikalingas pagerinti pastatų energinį efektyvumą – renovuoti pastatą, taip pat keisti pastato savybes, pritaikant jas naujoms funkcijoms – rekonstruoti pastatą. Sėkmingai įgyvendinti šie renovacijos ir rekonstravimo projektai: Antano Vienuolio mokyklos renovacija, Kauno vaikų globos mokyklos renovacija, Grigiškių mokyklos renovacija ir kiti projektai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus