visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pastatų šiltinimas iš vidaus – jūsų asmeniniam komfortui

Pastatų šiltinimas iš vidaus – jūsų asmeniniam komfortui Pastatų šiltinimas iš vidaus – jūsų asmeniniam komfortui

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Ne paslaptis, kad Lietuvoje yra aktualus tiek senų, tiek naujų pastatų bei namų šiltinimas. Gyvename geografinėje klimato zonoje, kur vyrauja daug drėgmės ir iškrenta daug kritulių, o šaltasis sezonas reikalauja efektyvaus šildymo ir šilumos išlaikymo namo viduje. Deja, tačiau ne visi pastatai šiandien atitinka aukštos klasės energetinį efektyvumą, todėl tenka ieškoti būdų, kaip šį rodiklį pagerinti nepatiriant nepagrįstai didelių išlaidų. Šiltinimas iš vidaus – idealus sprendimas, kuomet pastato fasado šiltinimas yra problematiškas.

Jei pastatas priklauso kultūriniam ar istoriniam paveldui, kyla nesutarimų tarp bendrasavininkų, fasado šiltinimas tampa sunkiai įgyvendinamas ar net neįmanomas, todėl šiltinimas iš vidaus yra puiki ir nebrangi alternatyva kiekvienam. Apšiltinus patalpas iš vidaus galima nesunkiai sumažinti pastato energijos sąnaudas bei šildymo išlaidas, padidinti nekilnojamojo turto vertę, o namuose jausti nuolatinį komfortą.

Šiltinimo iš vidaus darbų eiga

Šiltinimas iš vidaus vyksta šiltinimo technologijos pagalba, kuomet sienos arba lubos yra sujungtos su gipskartonio apdaila. Sudėdami papildomą šilumos izoliacijos sluoksnį su gipsokartonio apdaila iš patalpų vidaus ne tik ženkliai padidinsite savo būsto energetinį efektyvumą, bet ir turėsite gražias, lygias sienas bei lubas.

„Moderni izoliacija“ rekomenduoja tik aukštos kokybės medžiagomis paremtą sienų ir lubų šiltinimo technologiją, kuri leidžia išgauti ypač mažą šilumos laidumą. Priklausomai nuo poreikio ir esamų sienų šilumos pralaidumo lygio, „SAFE R“ (PF) fenolio dervų putų izoliacijos sluoksnis gali būti nuo 25 iki 100 mm storio. Apšiltindami savo namų sienas iš vidaus turėsite ne tik puikią termoizoliaciją, bet ir galimybę nesunkiai atnaujinti savo namų interjerą, kadangi įmonės atstovaujamų modernių šiltinimo medžiagų nereikia papildomai padengti paruošiamuoju sluoksniu. Šios modernios šilumos izoliacinės medžiagos taipogi pasižymi maža degumo klase ir yra ekologiškos. Dėl šios priežasties jos yra tinkamos daugelio žmonių poreikiams. Kitaip nei anksčiau, šiuolaikiškos šilumos izoliacinės medžiagos yra ypač efektyvios, todėl reikia kur kas plonesnio sluoksnio norint išgauti tokį patį šiluminį efektyvumą, tad susikurkite šiltesnius ir jaukesnius namus neprarasdami erdvės!

Būsto šiltinimas iš vidaus gali būti atliekamas keliais būdais – klijuojant specialiais klijais arba naudojant karkasą. Pirmasis būdas yra tinkamas tuo atveju, kai sienos yra pakankamai lygios ir neturi didelio paviršiaus nuokrypio. Su gipso pagrindu paruoštų klijų mišiniu „SAFE R“ (PF) fenolio dervų putų plokštės idealiai sukimba su paviršiumi, todėl tarnauja ilgai, o pritaikius norimą apdailą galima pasiekti puikų rezultatą. Šiltinimo plokštes tvirtinant prie karkaso galima įterpti papildomą „UNILIN“ gamintojo PIR sluoksnį ir išgauti dar didesnį efektyvumą. Svarbu žinoti, kad neatsižvelgiant į tai, kaip bus vykdomas šiltinimas iš vidaus, jis turės žaibišką efektą patalpų temperatūrai. Yra paskaičiuota, jog apšiltinus patalpas iš vidaus, jų temperatūra pakyla vidutiniškai 3 – 4 laipsniais.

Taigi, nieko nelaukite, padarykite paslaugą sau ir savo šeimai, ir atlikite profesionalų būsto šiltinimą!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus