visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Perdangos aptvėrimai EPS – individualiai pritaikoma modulinė sistema apsauganti nuo kritimo

Perdangos aptvėrimai EPS – individualiai pritaikoma modulinė sistema apsauganti nuo kritimo Perdangos aptvėrimai EPS – individualiai pritaikoma modulinė sistema apsauganti nuo kritimo

Transrifus, UAB

www.transrifus.lt

Deja, statybų pramonėje nelaimingų atsitikimų darbo metu nemažą dalį sudaro kritimai iš aukščio. Įmonė „Transrifus“ kartu su kokybiškais ir saugiais statybų pastoliais, Lietuvos rinkai pristato sertifikuotus „TLC“ perdangos aptvėrimus, sukurtus statybininkų saugumui užtikrinti.

Perdangos aptvėrimai EPS – saugumas pagal Europos standartus

Pastatų statybos etapas, kuomet perdangos jau išlietos, sienų dar nėra, o laiptų ar balkonų turėklai numatomi tik perspektyvoje, yra pavojingas statybininkų saugumui. Kad jie atlikdami savo darbus, nenukristų ir nesusižalotų, būvo imamasi simbolinių priemonių: nutiesiamos perspėjamosios juostos ar sukalami laikini atitvarai iš lentų. Deja, tai prasta ir nesaugi praktika – toks atitvaras neišlaiko atsirėmusio į jį žmogaus svorio, tad gali tarnauti tik kaip simbolinis perspėjimas, įspėjantis laikytis atokiau.

Perdangos aptvėrimai EPS

Atsakingoms šiuolaikinėms statyboms tokių apsaugos priemonių nepakanka. Todėl vis daugiau Lietuvos statybų bendrovių įdiegia modernias apsaugos nuo kritimo sistemas – perdangos aptvėrimus (angl. EPS – Edge protection system). Šios modulinės apsaugos sistemos skirtos pastatų ir konstrukcijų kraštams, technologinėms angoms (liftams ir kt.), stogo kraštams, praėjimams pritvirtinti – visoms vietoms, kur tik kyla pavojus nukristi iš aukščio. Atitikdama visus Europos saugos standartus, EPS perdangos aptvėrimų sistema užtikrina, kad bet kuri ją naudojanti statybvietė atitiks visus griežčiausius ES teisės aktų reikalavimus, apsaugodama visus joje dirbančius meistrus nuo kritimo.

Perdangos aptvėrimai EPS

Sertifikuoti kokybiški ir saugūs TLC perdangos aptvėrimai

Įmonė „Transrifus“ Lietuvai siūlo Švedijos ir Lenkijos koncerno „TLC“ gaminius, skirtus statybų darbuotojams nuo nelaimingų atsitikimų apsaugoti. Perdangos aptvėrimai – tai universali darbuotojų apsaugos nuo kritimo sistema, tinkanti įvairių rūšių statybos ar remonto darbams: karkasui, mūrui, metalo konstrukcijoms, pažymėta CE ženklu kaip statybinis produktas. Apsaugos sistemos atitinka Europos standartą EN 13374 „Laikinos apsaugos nuo nukritimo sistemos“. Visos metalinės sistemos dalys yra cinkuotos ir atitinka EN ISO 2081 ir ISO 1461 standartus.

Šią modernią perdangos aptvėrimų sistemą išbandė Lenkijos Mechanizuotosios statybos ir uolienų kasybos institutas, kad ji atitiktų EN 13374: 2013 standarto bei naujausios Europos direktyvos 305/2011 (CPR) reikalavimus. „TLC“ turi savo gaminių atitikties EN 1090 standartui sertifikatą. Šiuos aukštus standartus atitinka visa koncerno gaminama aptvėrimų sistemos įranga.

ES standartų atitikties sertifikatai – vienas pagrindinių kokybiško ir saugaus gaminio požymių, kuriuos, deja tiekia toli gražu ne visi. Sertifikuoto gaminio pasirinkimas užtikrina saugias ir atsakingas statybas.

Individualiam atvejui pritaikoma perdangos aptvėrimų modulinė sistema

Bendrovės „Transrifus“ tiekiamoje perdangos aptvėrimų sistemoje numatytas visas sprendimų asortimentas, užtikrinantis saugumą statybvietėse, pastatuose, kasinėjimo ir kitose vietose, ten, kur yra tikimybė nukristi. Ji ypač lengvai montuojama ir pritaikoma įvairiems paviršiams. Su specialiais tvirtinimo elementais kraštų apsaugas galima sumontuoti ant betoninių perdangos kraštų, medinių ir metalinių sijų, mechaniškai jų nepažeidžiant. Atitvarai sudaromi iš metalinių tvorelės segmentų, suvirintų iš plieninių strypų su 50 mm žingsniu. Atitveriančius elementus kas 2 m laiko universalūs dviejų aukščių statramsčiai, o statramsčio laikiklis su fiksatoriumi užtikrina konstrukcijos stabilumą ir greitą montavimą. Šie laikikliai gali būti ne tik prisukami prie horizontalios perdangos ar vertikalios konstrukcijos, bet ir turi galimybę būti primontuoti kampu prie laiptų krašto, sudaryti pagrindą saugiems turėklams ar būti smeigiami į gruntą.

Perdangos aptvėrimai EPS

EPS sistemą sudaro trys pagrindiniai komponentai:

  • Statramsčio laikiklis parenkamas pagal montavimo vietą (į arba ant perdangos, ant perdangos sijų, į gruntą, ant laiptų ar pan.).
  • Stabili konstrukcija.
  • Atitvaro apačioje tinklas sutankintas, kad neleistų nukristi įrankiams ar detalėms.

 

Perdangos aptvėrimai EPS

Saugumas ir europinių standartų atitikimas – savybės, kuriomis pagrįstai turėtų didžiuotis kiekviena atsakinga statybų bendrovė. Ir viena iš priemonių tai pasiekti – UAB „Transrifus“ siūlomi kokybiški, sertifikuoti perdangos aptvėrimai, sumažinantys nelaimingų atsitikimų nuo kritimo iš aukščio riziką.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus