visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje

PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje

PERI, UAB

Kuo sudėtingesnis projektas, tuo geriau atskleidžiamos stipriosios „PERI“ pusės. Tai įrodo daugelis kompanijos įgyvendintų projektų, tarp kurių iki šiol esanti viena didžiausių Lietuvoje, turinti beveik 15 000 vietų ir 60 įėjimų - Kauno pramogų ir sporto arena.

Arenoje organizuojami aukšto lygio renginiai, krepšinis ir kiti sporto žaidimai, taip pat, koncertai, specialūs renginiai bei cirkas, per kuriuos arenos plotą galima sumažinti iki 2 tūkstančių žiūrovų. Šios arenos statytojas buvo UAB „Vėtrūna“, kuri laimėjo Kauno arenos statybų rangovo konkursą. Arenos infrastruktūros plėtrai buvo numatytos dviejų tiltų į Nemuno salą statybos iš kurių vienas pastatytas naudojant „PERI“ klojinius. Jį pastatė AB „Kauno tiltai“, kuri yra viena didžiausių Lietuvoje kelių tiesimo ir tiltų statybos sektoriaus bendrovių ir per savo veiklos metus yra pastačiusi daugiau kaip 80 tiltų ir viadukų.

PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje

Pramogų ir sporto arenos statybos buvo rimtas išbandymas tiek arenos statytojams, nes tokios apimties projektai nėra kasdieniai ir reikalauja didelės kompetencijos iš statytojų realizuojant projektą, tiek ir klojinių tiekėjams, nes dauguma tokio statinio konstrukcijų yra nestandartinės ir reikalauja didelio kūrybiškumo parenkant klojinių sistemas, galinčias ne tik užtikrinti reikiamus apkrovų parametrus, bet ir optimizuoti darbo jėgos poreikį, padėti sutaupyti lėšas bei užtikrinti aukštą statybininkų saugumo lygį.

Sudėtingiausia šio projekto dalis buvo perdangos plokščių bei žiūrovų tribūnų konstrukcijos. Šį sudėtingumą įtakojo 4 pagrindiniai faktoriai: konstrukcijų aukštis, perdangos konfigūracija t.y. perdanga buvo betonuojama kartu su sijomis, laikas, nes statybos vyko gan suspaustu grafiku ir nepakankamai tvirtas ir patikimas pagrindas.

PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje

Kadangi perdangų betonavimą atliko 4 skirtingos įmonės, „PERI“ inžinieriai šio projekto realizavimui panaudojo 3 skirtingas „Rosett“, „ST100“ ir „Multiprop“ perdangos bokštelių sistemas, leidžiančias betonuoti tokio tipo perdangas ir užtikrinančias didelę laikančiąją galią bei stabilumą. Nors visos šių bokštelių sistemos turi vienokių ar kitokių konstrukcinių skirtumų, bet visus juos vienija vienas bendras kriterijus – tai trumpas montavimo ir ardymo laikas bei galimybė perimti dideles apkrovas. Be to, kadangi perdanga buvo betonuojama kartu su sijomis, buvo panaudoti specialūs elementai UZR 190/150, kurie leidžia optimaliai išnaudoti bokštelių galimybes, tuo pat metu palengvinant ir optimizuojant montavimo darbus.

Perdangos bokšteliai „Multiprop“

PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje



Perdangos bokšteliai „ST100“

PERI įgyvendinti projektai: Pramogų ir sporto arena Kaune, Nemuno saloje


Prieš perdangos betonavimą buvo tikrinamas klojinių išdėstymo atitikimas „PERI“ pateiktiems brėžiniams, ieškoma galimų defektų ar nukrypimų ir mėginama numatyti visas galimas problemas ir užkirsti kelią joms kelią. Visos šios priemonės ir glaudus bendradarbiavimas su UAB „Vėtrūna“ inžinieriais leido sėkmingai realizuoti šį projektą, nepaisant įvairių sunkumų ir keliamų aukštų reikalavimų tiek konstrukcijų estetiniam vaizdui, šio projekto autorius aktyviai dalyvavo ir siekė, kad jo vizija būtų tiksliai įgyvendinta, tiek darbų saugai, tiek laiko sąnaudų atžvilgiu, nes darbai vyko gan įtemptu grafiku.

„PERI“ mano, kad tokie projektai yra techniškai sudėtingi, bet tuo pat metu įdomūs, nes tik tokio tipo objektuose įmonė gali atskleisti savo stipriąsias puses, įrodyti plačias savo įrangos panaudojimo galimybes ne tik žodžiais, bet ir darbais.
 
Čia tik viena svarbi priežastis dėl kurios tokie objektai mums labai patrauklūs, o kita yra ta, kad „PERI“ inžinieriams tai buvo gera galimybė patobulinti savo projektavimo sugebėjimus, nes tik praktika padeda specialistus tobulėti, didinti savo kompetenciją ir neprarasti kvalifikacijos.

Panaudotos „PERI“sistemos:

„MULTIPROP“ didelės laikomosios galios statramsčiai

„PERI UP Rosett Stair Alu 64“

„MULTIFLEX“ sijiniai klojiniai perdangai

„TRIO“ klojiniai sienoms

„DOMINO“ lengvi klojiniai sienoms ir pamatams

Sijos klojiniams „GT24“, „VT20“

„RS“ reguliuojamos atramos

„ST 100“ bokštelis

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus