visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pirmenybė – ekologiniams šeimos ūkiams

Pirmenybė – ekologiniams šeimos ūkiams Pirmenybė – ekologiniams šeimos ūkiams

Ateityje ekologiniai ūkiai bus skatinami intensyvinti savo gamybą, numatoma remti šeimos ir ekologinę gyvulininkystę plėtojančius ūkius. Šiuos ir kitus ekologinio žemės ūkio 2015-2020 m. strateginius tikslus ir jų įgyvendinimo priemonių planą aptarė Žemės ūkio ministerijoje susirinkę ekologinio žemės ūkio specialistai, mokslininkai, ūkininkai.

Artimiausius penkerius metus didžiausias dėmesys bus skiriamas tam, kad ūkiai, kurie šiuo metu yra iš dalies chemizuoti, taptų visiškai ekologiniai. Remiant tokius ūkius, didesnis paramos intensyvumas bus skiriamas mišriems (gyvulininkystė ir augalinininkystė) bei šeimos ekologinės gamybos ūkiams. Tačiau kai kurie specialistai nuogąstauja, kad jei bus žymiai padidintos išmokos, tai gali duoti ir nepageidaujamą poveikį – gali įsikurti daug fiktyvių ūkių. Susitikime taip pat diskutuota dėl sertifikavimo paslaugų įkainių diferencijavimo, mokslinių tyrimų, mokymo ir konsultavimo paslaugų finansavimo.

Vienas iš tikslų yra sudaryti palankias sąlygas ekologinės gamybos ūkių kooperavimuisi gamybos, perdirbimo ir realizacijos srityse. Planuose yra ir įvairių specializacijų parodomųjų ekologinės gamybos ūkių sukūrimas, informacijos sklaidos  apie ekologinės gamybos šeimos ūkius, ekologiškų produktų išskirtinumą aktyvinimas, visuomenės teigiamos nuomonės formavimas. Siekiama, kad ekologiškų produktų prekybos taškų daugėtų ne tik didžiausiuose miestuose, bet ir regionuose.

2015-01-23. LR ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA. Pirmenybė – ekologiniams šeimos ūkiams. Žemės ūkio ministerijos informcija. www.zum.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus