visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Plastinė chirurgija - ne lipdymas iš molio

Plastinė chirurgija - ne lipdymas iš molio Plastinė chirurgija - ne lipdymas iš molio

PLASTINĖ IR REKONSTRUKCINĖ CHIRURGIJA

Plastinė chirurgija ne tik egzistuoja, bet esti šalia mūsų ir kasdien pasitarnauja vis didesniam būriui žmonių. Pirmosios plastinės operacijos vakarų regione atliktos jau 1993 m., o šiandien šio regiono ligoninėse dirba ne vienas profesionalus chirurgas. Vienas jų - gydytojas G. Gelžinis, kurio kabinete ant sienos kabanti licencija, suteikianti teisę užsiimti plastine – rekonstrukcine chirurgija, tarsi pati byloja: mūsų aptariama medicinos sritis tarnauja ne grožio kultui, o žmogui.

„Tiek atkūriamoji operacija, tiek estetinė kūno ar veido korekcija gali pacientui suteikti vienodą pasitenkinimą. Dažnai išoriniai trūkumai žmogui sukelia psichologinių problemų, o jeigu juos įveikti pavyksta tik įsikišus chirurgui – tai taip pat tarsi rekonstrukcija, tik dvasinė“, – sakė G. Gelžinis.

Gyvenimo kokybė po operacijų pagerėja įvairiapusiai. Didelių krūtų sumažinimo operacija dažnai padeda atsikratyti nugaros skausmų, po vokų pakėlimo pagerėja matymo laukas. Rankos chirurgija – po operacijų išnyksta rankos ir pirštų skausmai, pagerėja judesiai, atsistato jutimas.

Kadangi plastinę chirurgiją kartais suprantame kaip sudėtingą grožio procedūrą, jos pacientais dažniausiai įsivaizduojame esant moteris. O gal vyrai plastikos chirurgų paslaugomis naudojasi ne ką rečiau? G. Gelžinis atsako, kad ne. Per jo beveik dvidešimties metų darbo patirtį estetiniais sumetimais teko operuoti labai nedaug vyrų.

„Kartais pacientai praranda norą operuotis jau po konsultacijos su mumis. Taip nutinka dėl to, kad pas mus kai kurie ateina manydami, jog plastinė chirurgija tarsi makiažas: pasidarai ir netrukus visas švytintis pasirodai visuomenei. Tuo tarpu vien žodžiai „chirurgija“, „operacija“ turėtų sufleruoti, kad tai nėra labai paprastas ir juolab greitas procesas. Reikia galvoti ne tik apie galutinį rezultatą, bet ir apie netrumpą sveikimo periodą, galima riziką ir daugelį kitų dalykų“ – sakė chirurgas G. Gelžinis.

Pirmiausia pabandykite spręsti psichologinę problemą. Amžina dilema – natūralus grožis ar grožis sukurtas plastikos chirurgo pagalba? Šiandien antrojo varianto šalininkų būtų, ko gero, daugiau, nei jų buvo prieš tą patį dešimtmetį. Žmonės jau supranta, kad medicina gali vis daugiau ir dažniau ryžtasi jos naujoves panaudoti savo gerovei kurti.

Tačiau jei žmogus (artimas jis ar nepažįstamasis) nuolat galvoja apie savo problemą ir mano, kad tai trukdo jam gyventi, visada patarčiau pabandyti tai išspręsti. Bet pirmiausia reikėtų ieškoti psichologinės pagalbos. Jeigu kompleksų, psichologinių problemų nepavyksta atsikratyti, tada jau verta pasikonsultuoti su plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistu.

Parengta pagal: Plastinė chirurgija - ne lipdymas iš molio. Rita Kiupelytė. http://klaipedos.krasto.info/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus