visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Plauko tyrimas. Tikslus organizmo elementų sudėties tyrimas iš Jūsų plaukų

Plauko tyrimas. Tikslus organizmo elementų sudėties tyrimas iš Jūsų plaukų Plauko tyrimas. Tikslus organizmo elementų sudėties tyrimas iš Jūsų plaukų

NATŪRALAUS GYDYMO CENTRAS, UAB

Plauko tyrimas. Tikslus organizmo elementų sudėties tyrimas iš Jūsų plaukų. Kiekvienas gyvas organizmas žemėje susideda iš mūsų planetos cheminių elementų. Taipogi ir žmogaus kūnas turi visa spektrą mikro- ir makroelementų iš Mendelejevo lentelės, žinomos nuo mokyklos laikų. Kai esame sveiki – organizme yra elementų pusiausvyra. Bet koks nukrypimas šioje pusiausvyroje ankščiau ar vėliau sukelia rimtas pasekmes– įvairias ligas.

Mokslinių pasiekimų dė­ka yra sukurta įvairiausių prepara­tų, maistinių papildų. Vaistinės lūžta nuo plataus asortimento, tačiau tai sukelia ir sunkumų. Kaip sužinoti, ko tiksliai reikia Jūsų organizmui? Kaip tiksliai pasirinkti preparatą? Juk nuo to priklauso Jūsų sveikata, stiprybė, savijauta.

Dabar yra puiki galimybė Jums padėti. Šiuolaikiškas ir tikslus organizmo elementų sudėties tyrimas, atliekamas iš plaukų! Taip, tai unikalu ir be galo tiks­lu: nėra jokio iškreipto vaizdo, jokios intervencijos. Jūsų plaukuose yra vi­sa informacija apie ligas ar sutrikimus, sukeliančius (ar sukeltus) mikro-makroelementų trūkumą ar perteklių. Plau­kai labai tiksliai atspindi organizmo persirg­tas lėtines ligas bei informuoja apie dar nepasireiškusį sutrikimą. To neįtakoja net naudojamos plauku priežiūros priemonės - dažai, šampūnai.

Kraujyje nustatomi 5-7 mikro-makroelementai, o iš plauko — net 25- 42. Efektyviau­siai nustatomi toksiniai elementai, susikau­pę Jūsų organizme. Plaukų tyrimas parodo žmogaus „elementinį" portretą. Kiekvienas iš mūsų nuo gimimo gali atsinešti polinkį kurio nors mikro-makroelemento trūkumui ar pertekliui, o tai sąlygoja atitinka­mų susirgimu atsiradimą. Kraujas atspindi 2-3 dienų medžiagų apykaitą, o iš plauko gau­name informaciją net apie 8 mėnesių procesus, vykstančius mūsų organizme! Pavyzdžiui, seleno nustatymas plaukuose visiškai tiks­liai parodo jo kiekį kraujo plazmoje, ląstelėse, kepenyse.

Mikro-makroelementų funkcijos

Kiekvieno mūsų kūne yra daugiau kaip 80 mikro- ir makro­elementų iš 92, esančių gamtoje. Daugiau kaip 80 proc. žmonių turi nukrypimą nuo normos šių elementų „karalystėje", o tai dažnai yra lėtinių ligų atsiradimo priežastis.

Kiekvienas mikro-makroelementas turi tik jam būdingą funkciją. Vieni elementai veikia ūgį, kiti padeda praeiti nerviniams impulsams, treti tarnauja kaip statybinė mū­sų kūno medžiaga. Šios statybinės medžiagos dalyvauja daugybėje biocheminių reakcijų. Visi žinome, kokią reikšmę turi geležis, jodas, kalcis, kalis. Ne mažiau reikšmingi yra ir mažiau „populiarūs" mikroelementai- manganas, selenas, chromas, kobaltas ir kiti.

Kodėl svarbu tiksliai žinoti chemi­nių elementų kiekį organizme?

Svarbu todėl, kad cheminiai elementai nesintetinami mūsų organizme, o gaunami su maistu, oru, per odą, gleivinę. Deja, tik apie 20 proc. žmonių neturi jokių nuokrypų ir yra harmoningai susiję su gamta. Šis tyrimas atskleis, ar teisingai maitinatės, ar iš maisto pasisavinate būtinus elementus, ar ne­kenksminga aplinka, kurioje gyvenate ir dirbate, ar gerai funkcionuoja Jūsų virškinimo sistema, ar nesergate lėtinėmis ligomis.

Pavyzdžiui, dažnai sergantys vaikai 80-90% atveju kenčia nuo cinko deficito. Esant osteoporozei, gali trūkti silicio, vario, mangano, ne tik kalcio. Paprastai ilga laika ir dažnai sergantys net neįtaria, jog jų bėdos priežastis - mikroelementu pusiausvyros sutrikimas. Rūkoriams mikroelementu trūksta 3 kartus dažniau, kaip nerūkantiems bendraamžiams.

Šis diagnostikos ir gydymo metodas — efektyvi profilaktika prieš ankstyvą senėji­mą, onkologines ligas, nuplikimo, nevaisin­gumo atvejais, taip pat imuninės sistemos stiprinimui.

Ar tinkami kompleksiniai prepara­tai?

Vartojant kompleksinius mikro-makro­elementus preparatus galite pagilinti svar­baus cheminio elemento deficitą. Pavyz­džiui, kalcis trukdys pasisavinti cinką, man­ganą bei fosforą. Cinko preparatai trukdys mūsų kūne nusėsti geležiai bei variui. Mūsų kūne karaliauja 15 gyvybiškai būtinų mikro-makroelementų: CINKAS, KALIS, SELENAS, MAGNIS, VARIS, MANGANAS ir kt. Tarp jų yra glaudūs tarpusavio ryšiai, t.y. jie veikia vienas kito įsisavinimą bei pasis­kirstymo procesus. Tarp 15 gyvybiškai būti­nų elementų yra 105 dvigubi bei 455 trigubi ryšiai, todėl išplaukia tikslios diagnostikos būtinybė, kurio gi konkrečiai mikro-makroelemento trūksta Jūsų organizmui.

Mikro-makroelementai ir sportas

Šis diagnostikos bei gydymo metodas labai svarbus sportuojantiems žmonėms. Sportas — tai labai didelis krūvis orga­nizmui... Kiekviena sporto šaka turi savo elementinį portretą. Todėl prieš ruošiant vaiką čempionu, reikia patikrinti, ar jis „mikroelementiškai sveikas". Sportininku gali tapti tik tas, kurio organizme pakan­kamai mikro-makroelementų, t.y. pilnas „depo", iš kurio jis gali eikvoti energiją. Be to, tai gali padedi išsirinkti ir sporto šaką.

Pasinaudoję šiuo unikaliu diagnostikos metodu Jūs geriau suprasite savo organiz­mo individualumą ir ypatumus, lengviau rasite sveikatos stiprinimo būdus, pajusite visaverčio gyvenimo džiaugsmą!

Kam dažniausiai gresia medžiagų apykaitos sutrikimai susiję su cheminių elementų deficitu ar pertekliumi?

Cheminių elementų trūkumas (ryškiausiai) pasireiškia:

vaikams ir paaugliams intensyvaus augimo periodu;
nėščioms ir krūtimi maitinančioms motinoms;
„darboholikams“;
sergantiesiems lėtinėmis ligomis,
sportininkams;
žmonėms, kurie dažnai laikosi įvairių dietų ar badauja, piktnaudžiauja alkoholiu, vartoja narkotikus;

Cheminių elementų perteklius (susikaupimas) dažniausiai būdingas:

Gyventojams, gyvenantiems teritorijose, kur yra metalurgijos, chemijos, radio­technikos, stiklo gamyklos, akumuliacinės elektrinės, taip pat esant intensyviam transporto judėjimui ir sankaupai. Taip pat į rizikos grupę patenka šių profesijų žmonės: metalurgai, suvirintojai, šaltkalviai, chemikai, vairuotojai, degalinių, autoservisų ir policijos darbuotojai, kirpėjos.

Kokios ligos ir sutrikimai dažniausiai susiję su elementų disbalansu? Pirmiausia šios:

odos, nagų, plaukų ligos (nuplikimai);
alerginiai susirgimai;
nutukimas;
sąnarių skausmai, osteoporozė, osteochondrozė;
kraujo ligos (anemija);
nevaisingumas, potencijos sumažėjimas;
vaikų ūgio ir vystymosi sutrikimai;
nervingumas, dirglumas, depresija.
susilpnėjusi imuninė sistema;
nuovargio jausmas;

Sužinoti savo cheminę formulę - tai gyventi atmerktomis akimis, žinoti, kuo gydytis, kokie sutrikimai ir kaip jų išveng­ti, kur gyventi, kokią specialybę pasirinkti.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus