visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Plėvelė stogui: 3 dažniausios problemos

Plėvelė stogui: 3 dažniausios problemos Plėvelė stogui: 3 dažniausios problemos

ŠALTLITA, UAB

Virš 10 metų dirbant stogų srityje pastebėjau, kad labai dažnai žmonėms kyla klausimų dėl difuzinės plėvelės montavimo. Šiandien pasidalinsiu 3 problemomis, susijusiomis su stogo plėvelės montavimu. Papasakosiu, dėl ko atsirado šios problemos, kaip jas reikia taisyti ir ką reikėjo daryti, kad taip neatsitiktų. Tikiu, kad ši informacija Jums bus labai naudinga.

1. PROBLEMA. Ant stogo difuzinės plėvelės, vidinėje pusėje, kaupiasi drėgmė.

Dažnai žmonės susimontuoja stogo dangą, apsišildo vata stogą, sumontuoja garo izoliacinę plėvelę ir pradeda daryti vidaus apdailą kambariuose. Tinkuojant, glaistant ir dažant sunaudojama labai daug vandens. Kai sienos džiūsta, jos išskiria drėgme ir jai kažkur reikia išeiti. Dažniausiai tai būna žiema ir langai, siekiant taupyti šilumą, būna uždaryti. Bet drėgmei reikia kažkur išeiti ir ji „braunasi“ pro blogai užklijuotą garo izoliacinę plėvelę, patenka į vatą ir kylą iki stogo difuzinės plėvelės. Stoginė difuzinė plėvelė nespėja praleisti pro save tokio didelio garų kiekio ir greičiausiai ant jos dar bus susidaręs ledas, todėl ji pradeda kondensuotis ir šlapti.

Kaip išspręsti šią problemą? Reikia labai gerai izoliuoti visus garo izoliacinės plėvelės plyšius, intensyviai vėdinti patalpas ir naudoti drėgmės surinktuvus. Be abejo, gali būti ir kitų priežasčių drėgmei kauptis. Pavyzdžiui, panaudota pati pigiausia plėvelė stogui, kuri negali praleisti labai daug garų.

Difuzinė plėvelė

2. PROBLEMA. Lyjant lietui ką tik sumontuota difuzinė plėvelė praleidžia vandenį.

Niekam nelinkėčiau šios problemos. Jei taip atsitiko, galimos 2 priežastys:

  • Plėvelė stogui sumontuota ne ta puse. Kaip žinoti ar membrana sumontuota teisinga puse? Visi pavadinimai ir logotipai turi būti išorinėje pusėje. Jei palėpėje Jūs matote pavadinimus ant difuzinės membranos, reiškia jau yra montavimo brokas ir stoginę membraną reikės montuoti iš naujo;
  • Panaudota ne stogui, o sienoms skirta difuzinė plėvelė. Sienoms difuzinė plėvelė būna dvisluoksnė, o stogui – trisluoksnė.

3. PROBLEMA. Žiemą pakalime (prie latako) susidaro varvekliai arba pavasarį drėksta pakalimo lentelės.

Teko matyti statybinio broko, kai stogui plėvelė užkeliama ties lataku ir ji negali į jį ištekėti. Žemiau esančiame video pamatysite problemą ir sprendimo būdą.

Taip pat kartais plėvelė neįleidžiama į lataką. Tai nėra blogai, bet būtina įrengti labai gerą ventiliaciją pakalime ir stogo konstrukcijoje, kad kondensatas greitai būtų išgarinamas.

Difuzinė plėvelė

Štai ir sužinojote 3 pagrindines problemas, kurios atsitinka su plėvele stogui. Dabar galėsite išvengti šių klaidų ir sutaupyti daug pinigų.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus