visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Protingo namo sistemos JUNG KNX privačiuose ir viešuose pastatuose

Protingo namo sistemos JUNG KNX privačiuose ir viešuose pastatuose Protingo namo sistemos JUNG KNX privačiuose ir viešuose pastatuose

Statantiems tiek individualius namus, tiek viešojo sektoriaus pastatus be komforto ir saugumo vis labiau rūpi statinio vertės ilgalaikio išlaikymo, valdymo efektyvumo, lankstumo ir ekonomiškumo aspektai. Nuolat papildoma inovatyviais gaminiais JUNG KNX sistema nesunkiai susidoroja su naujai keliamais reikalavimais. Atskirų funkcijų sujungimas į vieningą tinklą ir užtikrina namo „protingumą“. KNX jutikliai integruoja pastatą į įvairios paskirties įrenginių tinklą. Tie įrenginiai vienas su kitu „bendraudami“, „bendradarbiaudami “ automatiškai rūpinasi namu – t.y. kontroliuoja ir valdo apšvietimo, užtamsinimo, šildymo, vėdinimo ar saugos funkcijas. Tai ne tik patogu, bet ir leidžia optimizuoti naudojimo kaštus ir taupyti energetinius išteklius.

 KNX protingo namo sistemos gyvenamuosiuose namuose:

knx-gyvenamuosiuose-namuose

Sujungimas į bendrą tinklą, valdymas ir stebėjimas:

  • Vidaus ir lauko apšvietimo
  • Žaliuzių ir markizių
  • Šildymo ir vėdinimo
  • Saulės ir lietaus vandens panaudojimo įrangos
  • Saugos sistemų ir dūmų jutiklių
  • Garso aparatūros

Produktai ir naudojimas:

Žaliuzių valdymo ir oro kondicionavimo sistemos - „FD“ serijos dizaino KNX patalpos valdiklis

zaliuziu-valdymo-oro-kondicionavimo-sistemos

JUNG KNX sistema suteikia galimybę be ypatingų sunkumų apjungti žaliuzių ir temperatūros valdymo prietaisus, siekiant efektyvios temperatūros kontrolės. Pvz., paspaudus vieną KNX patalpos valdiklio mygtuką bus įjungtas oro kondicionierius ir nuleistos svetainės žaliuzės.

Apšvietimas - spalvotas lietimui jautrus ekranas

JUNG KNX sistema suteikia galimybę valdyti visus vidaus ar lauko apšvietimo prietaisus – tiek kiekvieną atskirai, tiek visus bendrai – ir išsaugoti pasirinktas šviesos scenas. Apšvietimas gali būti valdomas iš neriboto skaičiaus vietų, pvz., iš centrinio pulto, t.y. spalvotame lietimui jautriame ekrane, arba KNX jungikliais kitose patalpose.

sanaudu-rodmenu-stebejimas

Sąnaudų rodmenų stebėjimas - programa „Facility Pilot“ lietimui jautriame ekrane

apsvietimas-spavotas-lietimui-jautrus-ekranas

Ekonomija ir energetinis efektyvumas šiais laikais yra ypatingai svarbūs rodikliai. JUNG pastato vizualizacijos programa „Facility Pilot“ suteikia galimybę nuolat stebėti ir įrašinėti elektros, vandens, kuro ir kitų sąnaudų duomenis. Ji talkina optimizuojant pastato valdymą ir mažinant ekspluatacijos kaštus. Tai taupo ne tik pinignes lėšas, bet ir tausoja gamtinius resursus.

KNX saugos sistema

saugos-sistema

KNX saugos sistema užtikrina saugumą visame name. Ją įrengiant panaudojami jau įdiegti KNX sistemos komponentai, pavyzdžiui, automatinis jungiklis gali būti naudojamas kaip saugos sistemos judesio jutiklis, o mygtukinis jungiklis kaip pranešimo apie užpuolimą mygtukas. Sistemą nesudėtinga išplėsti pritaikant prie pakitusių poreikių. Pakanka tiesiog ją perprogramuoti.

Audio sistema „Multi-room“ - programa „Facility Pilot“ lietimui jautriame ekrane

audio-sistema

KNX sistema suteikia galimybę valdyti ir audio sistemas tiek paprastas ir nepriklausomas, tiek integruotas, t. y. „multi-room“ tipo. Pastaruoju atveju „Facility Pilot“ naudojamas kaip centrinis įrenginys, leidžiantis valdyti skirtinguose kambariuose grojančią muziką. Kadangi naudojamas standartizuotas duomenų apsikeitimo protokolas, galima panaudoti bet kurią šį protokolą palaikančią garso sistemą.

KNX viešuose pastatuose:

pastatu-automatizacijos-sritys

Pastatų automatizacijos sritys:

Pastato automatizavimas - tai įvairios paskirties įrangos sujungimas į bendrą tinklą, jos valdymas ir stebėjimas:

  •     Vidaus ir lauko apšvietimo
  •     Žaliuzių ir markizių
  •     Kiekvienos patalpos
  •     Šildymo ir vėdinimo
  •     Saugos sistemos ir priešgaisrinės saugos
  •     Gaisro, įsilaužimo ar kitų avarinių situacijų nustatymas ir pranešimas
  •     Sistemos veikimo vizualizacija

KNX sistema turi daug privalumų:

knx-sistemos-privalumai

Architektams atsiveria naujos galimybės projektuojant plačių panaudojimo galimybių patalpas
Projektuotojai gali realizuoti sudėtingus kompleksiškus techninius sprendimus tiek projektuojant naujus pastatus, tiek rekonstruojant senus
Išsiplečia elektros įrangos montuotojų veiklos sritis
Investuotojams ir pastatų operatoriams energetinių išteklių taupymas suteikia galimybes pasiekti papildomos ekonomijos

Apšvietimas - spalvotas lietimui jautrus ekranas

JUNG KNX sistema leidžia valdyti visus vidaus ar lauko apšvietimo prietaisus – tiek kiekvieną atskirai, tiek visus bendrai – ir išsaugoti pasirinktas šviesos scenas. Apšvietimas gali būti valdomas iš neriboto skaičiaus vietų, pvz., iš centrinio pulto, t.y. spalvotame lietimui jautriame ekrane, arba KNX jungikliais kitose patalpose. Pageidaujant apšvietimas gali būti sumažinamas arba išjungiamas nustatytu laiku (per pertraukas, savaitgaliais, ne darbo laiku, per šventes ir t.t.) ar priklausomai nuo natūralaus apšvietimo.Tai leidžia sumažinti energetines sąnaudas. Spalvotame lietimui jautriame ekrane patogu peržiūrėti esamą situaciją ir valdyti visų patalpų įrangą.

Apsauga nuo saulės, kritulių ir vėjo - KNX orų stotelė

apasugna-nuo-saules-krituliu-vejo

KNX orų stotelė naudojama apsaugant pastatą nuo meteorologinių veiksnių. Sumanyta kaip centrinis meteorologijos duomenų apdorojimo įrenginys, orų stotelė valdo žaliuzių ir markizių judėjimą priklausomai nuo oro sąlygų. Tai užtikrina ne tik puiką apsaugą nuo saulės, bet ir optimalų patalpų apšvietimą.

Temperatūros valdymas - „FD“ dizaino KNX patalpos valdiklis

Patalpos valdiklis kontroliuoja ir užtikrina optimalią patalpos temperatūrą žmonėms ir jautriai technikai. Remiantis judesio jutiklių pateikta informacija ji gali būti sumažinama, kai patalpa nenaudojama (susitikimų ar konferencijų patalpos), pritaikoma prie laiko (savaitgaliai ar šventės). Rekomenduojamas sujungimas su žaliuzėmis leis apsaugoti patalpą nuo perkaitimo, tuo pačiu taupant oro kondicionavimo sistemos resursus. Į patalpos valdiklį integruotame ekrane patogu bet kada matyti esamą temperatūrą ar ją keisti.

Sąnaudų rodmenų stebėjimas - programa „Facility Pilot“ lietimui jautriame ekrane

Pastato įrangos valdymo sistemos tikslas – sumažinti elektros energijos sąnaudas. Prie KNX sistemos prijungtų skirtingų eletros įrenginių skaitliukų rodmeniys gali būti stebimi, įrašomi ir panaudojami tolesnei analizei, ieškant optimalių režimų ir elektros energijos taupymo galimybių.

KNX saugos sistema

Komercinės ir gamybinės paskirties pastatuose visapusiškas pastato stebėjimas yra itin svarbi užduotis. Svarbu užtikrinti patikimą įėjimo kontrolę ir apsaugą nuo įsilaužimo ar gaisro. Platus JUNG KNX sistemos gaminių asortimentas leidžia užtikrinti visapusišką pastato apsaugą nuo įvairių išorės ir vidaus veiksnių.

KNX buvimo patalpoje jutiklis

sviesos-reguliavimas

Tinkamas apšvietimas - viena iš pagrindinių našaus darbo sąlygų. Tačiau plieskiančios lempos tuščiame biure – jau neūkiškumo požymis. Tad norint taupiai naudoti elektros energiją patartina sumontuoti KNX buvimo patalpoje jutiklį, kuris atsižvelgdamas į natūralų apšviestumą užtikrina tinkamą apšvietimą, kai patalpoje esama žmonių.

KNX programavimas

knx-programavimas


Programavimas yra būtinas diegiant KNX sistemą. Kiekvienas prietaisas turi savo mikroprocesorių, kuris koordinuoja visas to prietaiso atliekamas funkcijas. Atitinkamos taikomosios programos yra įrašomos į prietaisus su projekto planavimo ir kūrimo programa ETS3 per RS232 ar USB jungtis. Planavimo programa naudojama prietaisų adresams aprašyti, jų atliekamoms užduotims ir tarpusavio loginiams ryšiams nurodyti, t.y. projektui sukurti. Tolesnį ilgalaikį projekto veikimą užtikrina patys KNX sistemos komponentai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus