visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ragenos sutvirtinimo operacija CROSS-LINKING, atliekama LASERVIEW klinikoje

CROSS-LINKING arba ragenos sutvirtinimo operacija CROSS-LINKING arba ragenos sutvirtinimo operacija

ULTRALASIK, UAB LASERVIEW regėjimo korekcijos klinika

www.laserview.lt

Ragenos sutvirtinimas, atliekamas  LASERVIEW regos korekcijos klinikoje- tai procedūra, kurios metu UV spindulių ir fotosensibilizatorių (riboflavino) pagalba sutvirtinamos ragenos cheminės jungtys; kolageno fibrilės suformuoja stiprias papildomas chemines jungtis su gretimomis fibrilėmis, taip ragenos tamprumas padidėja iki 300% ir daugiau.

Procedūros tikslas – sustabdyti progresuojantį ragenos formos kitimą – ektaziją. Progresuojant ragenos ektazijai, plonėja bei išsigaubia priekinis ir vidinis ragenos paviršiai – tai sukelia aukšto laipsnio trumparegystę ir netaisyklingą astigmatizmą.

Ektazija dažniausiai pasireiškia dėl keratokonuso/degeneracinių ragenos ligų ar po refrakcinės operacijos, stipriai pakeitus pradinį ragenos storį.

Riboflavinas (vitaminas B2) - tai natūraliai randamas junginys, yra vienas iš būtinų elementų žmogaus mityboje; vandenyje tirpus, audiniuose nesikaupiantis vitaminas. Tai fotosensibilizatorius, kuris paveiktas UV-A spindulių (365-370 nm), aktyvuojasi ir gamina reaktyvius deguonies junginius;

Cross-linking procedūroje naudojamas riboflavinas:

Riboflavinas 0.1% dekstrano T500 20% tirpale; 0,1%; 0.2%; 0,25%

Riboflavino rūšys (Hipotoninis/izotoninis riboflavinas):

Riboflavino 0.1% dekstrano T500 20% tirpale – dehidratuojanti medžiaga, gali sumažėti ragenos storis. Naudojamas, kai ragenos storis >400µ;

Hipotoninis riboflavinas – kai ragenos storis <400µ. (pastorina rageną ~30-120µ)

Metodai:

Pašalinant epitelį – standartinė procedūra* (Epi-off);

Nepašalinus epitelio (Epi-on);

Paliekant epitelio saleles;

Cross-linking su kontaktiniais lęšiais (contact lens-assisted).

LASERVIEW - tai Vilniuje veikianti akių lazerinės chirurgijos klinika, įkurta 2006 metais metais ir toliau sėkmingai tęsia savo veiklą bei plečia paslaugų spektrą. Pradžioje buvo atliekamos tik LASIK operacijos, o šiuo metu regą koreguoti galima ir PRK bei LASEK metodais, taip pat 2012 metais pradėtos botulino injekcijos vokų bei kaktos srityje, taip pat galimos vokų plastinės operacijos.

Refrakcinės operacijos klinikoje sėkmingai atliekamos jau dešimtus metus LASIK („Laser Assisted in-situ Keratomileusis“ - vidinė keratomaliacija, panaudojant lazerį), PRK ("Photorefractive keratectomy") ir LASEK ("Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy") metodais. Taip pat taikomas ir PTK ("Phototherapeutic keratectomy") metodas, skirtas besikartojančių ragenos erozijų, ragenos paviršinių drumsčių bei nelygumų pašalinimui.

Akių lazerinės chirurgijos klinika LASERVIEW gali Jums pasiūlyti pagerėjusį regėjimą, minimalų gijimo laiką bei maksimalų komfortą už mažiausią kainą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus