visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Robotikos ir automatizacijos sprendimai – ateities visuomenė

Robotikos ir automatizacijos sprendimai – ateities visuomenė Robotikos ir automatizacijos sprendimai – ateities visuomenė

Dukubu, MB

„Dukubu“ įmonė siūlanti robotikos ir automatizacijos sprendimus kuria bei gamina nuostabą keliančias, kokybiškas ir nebrangias technologijas kiekvienam. Taip pat įmonė atlieka užsakymus nedidelių detalių gamybai, frezavimui, elektromechanikos projektavimui.

Įmonės įkūrėjai Tadas Sperauskas ir Saulius Bartkevičus. Savo pirmąjį robotą – kameros slankiklį „Dukubu“ jie jau pristatė rinkai. Parduodamas ir nuomojamas produktas tapo pagrindu tolesnei veiklai. Šis kameros slankiklis įkvėpė daugybę kitų idėjų.

Robotikos ir automatizacijos sprendimai – ateities visuomenė

„Dukubu“ vizija – kurti robotikos sprendimus kiekvienam. Įmonės sukurtas kameros slankiklis yra labai geras pavyzdys. Kameros slankikliai jau egzistavo. Tačiau dėl savo kainos jie buvo prieinami labai mažam ratui žmonių. Įmonė siūlo tą patį efektą už maždaug 20 kartų mažesnę kainą. Su laiku robotai atsiras vis įvairesnėse darbo vietose. Ypač tokiose, kuriose užduotys yra labai sudėtingos, bet jas reikia nuolat atkartoti.

Kita robotikos pakopa turėtų būti intelektualesnė robotika – visų pirma paslaugų srityje. Pavyzdžiui, robotai parduotuvėse ar net medicinos įstaigose tiesiogiai bendrautų su žmonėmis, atliktų tam tikras užduotis, kurias reikia atkartoti. Robotikos sprendimai vis smulkės ir tobulės bei jie palengvins ir pakeis mūsų visų gyvenimą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus