visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Saugos ir sveikatos darbe mokymai Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre

Saugos ir sveikatos darbe mokymai Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre Saugos ir sveikatos darbe mokymai Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre

VILNIAUS JERUZALĖS DARBO RINKOS MOKYMO CENTRAS, VŠĮ

Pats svarbiausias dalykas, kuriam turėtų būti skiriamas prioritetinis dėmesys įmonėje, nesvarbu, kokia ekonomine veikla ji užsiima – darbuotojų sauga ir sveikata. Jeigu darbuotojas darbo vietoje jaučiasi saugiai ir sveikai, darbo metu pasiekiami aukštesni rezultatai, dėl ko įmonė gauna didesnę pridėtinę vertę iš kokybiškai ir laiku atlikto darbo.

Norint darbo vietoje dirbti sveikai ir saugiai, asmeninių žinių bei gebėjimų nepakanka. Kartais darbuotojai darbo vietoje, nežinodami esminių ir pagrindinių saugaus darbo organizavimo reikalavimų arba būdami įsitikinę, jog yra savo srities profesionalai, atlieka darbus nesaugiai ir taip gali pakenkti ne tik savo, bet ir kolegų sveikatai ar net gyvybei. Todėl būtina žinoti darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktuose nurodomus reikalavimus, saugius darbo veiksmus prieš darbo pradžią, darbo metu, ypatingais atvejais bei darbo pabaigoje, kad būtų išvengta profesinių ligų ar nelaimingų atsitikimų.

Nelaimingas atsitikimas darbe – tai staigus ir netikėtas įvykis, kurio metu darbuotojo kūną iš išorės veikiantis fizinis, cheminis, terminis ar nuodingųjų dujų poveikis pakenkia darbuotojo sveikatai ar tampa jo mirties priežastimi. Nelaimingi atsitikimai pagal pasekmes ir traumos sunkumą skirstomi į lengvus, sunkius arba mirtinus.

Saugos ir sveikatos darbe mokymai

Remiantis Valstybinės darbo inspekcijos pateikiamais duomenimis, 2016 metais sunkių nelaimingų atsitikimų darbe skaičius siekė 127 atvejus, o mirtinų nelaimingų atsitikimų – 44. Dažniausiai pasitaikančios mirtinų nelaimingų darbe priežastys yra žmogaus kritimas iš aukščio (31 %), daiktų kritimas iš aukščio, virtimas (12 %).

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro Statybos technologijų skyriaus vadovas Andrius Šipkinas teigia, kad kiekvienos įmonės veikla turi būti orientuota ir organizuota taip, kad teisės aktų, reglamentuojančių darbuotojų saugą ir sveikatą, pažeidimai, įvykstančios avarijos, incidentai ar nelaimingi atsitikimai būtų minimizuojami.

Mokymo centras siūlo platų saugos darbe mokymo programų spektrą, kurias baigę asmenys įgyja žinių ir gebėjimų, reikalingų išvengti nelaimingiems atsitikimams, avarijoms, incidentams ir baudoms už darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimus įmonėje. Pagal įmonės vykdomą veiklą ir poreikius gali būti parengtos neformalios mokymo programos, pritaikytos konkrečiai darbo vietai, remiantis profesinės rizikos vertinimais. Mokymo centre darbuotojai gaus ne tik teorines žinias, bet ir praktinius įgūdžius, padėsiančius saugiai atlikti įvairius darbus statybos, pramonės ar transporto sektoriuose.

Saugos ir sveikatos darbe mokymai

Kviečiame Jus pasinaudoti mūsų teikiamomis mokymo ir / ar konsultavimo paslaugomis, gauti reikiamas aktualiausias žinias bei praktinius gebėjimus, kad užtikrintumėte saugias ir sveikas darbo sąlygas sau ir savo darbuotojams!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus