visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Sienų šiltinimas užpildant oro tarpus Aminotherm termoputomis – greitai atsiperkanti investicija

Sienų šiltinimas užpildant oro tarpus Aminotherm termoputomis – greitai atsiperkanti investicija Sienų šiltinimas užpildant oro tarpus Aminotherm termoputomis – greitai atsiperkanti investicija

TERMAS, UAB

Kaip teigia specializuotas šiltinimo paslaugas teikiančios UAB "Termas" specialistai, šiai dienai Lietuvoje sienų oro tarpus užpildyti siūloma trimis skirtingomis šiltinimo medžiagomis ir technologijomis: termoputomis, ekovata ir polistireno granulėmis. Iš išvardintų medžiagų vienintelės termoputos yra nebirios, todėl jūsų investicijos pastato izoliavimui bus ilgalaikės.

Sienų užpildymas "Aminotherm" termoputomis tai ne tik cirkuliacijos sustabdymas, tai ir sienos varžos padidinimas. Įmonė UAB "Termas" supažindina su "Aminotherm" termoputų panaudojimu, jų charakteristikomis, bei privalumais. Taigi, kodėl verta rinktis sienų šiltinimą į oro tarpus, naudojant patentuotą "Aminotherm" technologiją?

Vokiečių kompanija "Aminotherm" nuo 1976 metų savo klientams tiekia aukščiausios kokybės šiltinimo medžiagas specialiai skirtas oro tarpų užpildymui. UAB "Termas" yra vienintelis "Aminotherm" produkcijos importuotojas ir pardavėjas Lietuvoje.

Ką daryti jei sienose yra tuščias oro tarpas?

Tuščiame sienų oro tarpe vyksta oro cirkuliacija, kuri yra didžiausias šilumos nuostolių šaltinis. Oro cirkuliaciją galima sustabdyti sienų oro tarpą užpildžius termoizoliacine medžiaga - "Aminotherm".

"Aminotherm" panaudojimas

"Aminotherm" termoputos -  geriausia priemonė apšiltinti senus pastatus, apmūrytus medinius namus, taip pat šiltinami ir nauji pastatai, nes šiltinant termoputomis išlaidos mažesnės. Termoputa nesiplečia, yra pralaidi garams, kvėpuojanti, termoputose negyvena graužikai ir vabzdžiai, pasižymi puikiomis garso izoliacijos savybėmis, taip pat atitinka galiojančius priešgaisrinius reikalavimus.  Termoputomis galima apšiltinti pastatus, kurie buvo apšiltinti biriomis šiltinimo medžiagomis, tačiau jos laikui bėgant sukrito, šiltinant termoputa birios medžiagos suvaržomos.

Ką daryti jeigu sienose yra senos ar blogai panaudotos šiltinimo medžiagos?

Tokiu atveju galima šias medžiagas suvaržyti ir suklijuoti "Aminotherm" termoputomis, kad jo nebesukristų, nenusėstų ir sienos konstrukcija būtų išnaudojama pilnai.

Jeigu oro tarpe yra spaliai, pjuvenos ar panašios medžiagos:

Polistireno granulės susiklijuojamos. Susidaro ištisinis izoliacijos sluoksnis.

Oro tarpe esant nepakankamam vatos sluoksniui, arba jam sukritus, vata suvaržoma.

Sukritusią, sudrėkusią ar blogai suinstaliuotą ekovatą taip pat galima suvažyti.

Šiltinimo procesas

Šiltinant pastatą, tarp plytų išgręžiamos 16 mm skylutės (~ 1 m2 = 1 skylutė). "Aminotherm" termoputa yra dvikomponentė medžiaga, kuri gaminama prieš ją išpučiant, ji pristatoma skystu pavidalu. Skylutės gręžiamos kas metrą vertikaliai ir horizontaliai. Termoputa pučiama į skylutę tol kol ji užpildo oro tarpą iki sekančios skylutės, taip pasiekdama žymeklį. Pastatas pradedamas šiltinti nuo apačios laipsniškai kylant aukštyn, nuo vienos skylutės termoputa ateina iki kitos, taip užtikrinamas visiškas sienos apšiltinimas. Po apšiltinimo skylutės užpildomos mūro mišiniu ir sutvarkoma aplinka. Namas apšiltinamas per 1 - 2 dienas.

Įpurkštos "Aminotherm" termoputos charakteristikos:

Šiluminis laidumo koeficientas – 0,035 W/(mK)
Vandens įgeriamumas pagal tūrį – 6,6 %
Sausas neapdorotas tankis – 12 - 15 kg/m3 (+- 20%)
Terminis stabilumas – -100°C - +120°C
Degumo klasė (B2)
Oro garsų absorbavimas apytiksliai 1,5 dB / cm putų storio

Orientacinė šiluminės varžos lentelė:

termoputu-aminotherm-charakteristikos

Kokybė

Kaip teigia įmonės UAB "Termas" specialistai, šiandieną galime pasiūlyti kokybiškas, sertifikuotas "Aminotherm" termoputas ir itin kokybišką apšiltinimą. Visi puikiai žinome, kad ir geriausias savybes turinčias šiltinimo medžiagas neteisingai panaudojus laukiamo apšiltinimo efekto dažnai nesulaukiama, todėl ypatingą dėmesį skiriame apšiltinimo kokybei. Pas mus dirba 12 metų šiltinimo termoputomis srityje turintis specialistas. Šiltinimo kokybei garantuoti žymiai dažniau tikriname įpučiamos termoputos kokybę, prireikus naudojame bevielę kamerą sunkiausiai prieinamoms ir užpildomoms vietoms patikrinti ar tuštumoms apžiūrėti, jei reikia išgręžiame skylutes ar išimame plytas užpildytos termoputos patikrinimui, apšiltinimo kokybę patikriname termovizoriumi – nemokamai.

Atkreipkite dėmesį, kad termoputomis pastatus šiltinanti įmonė klientui turi pateikti:

ES Atitikties deklaraciją medžiagoms
šiltinimo medžiagos sertfikatą
medžiagos degumo protokolą
medžiagos kenksmingumo ekspertizės protokolą
darbuotojų apmokymo pažymėjimus
Tik tokiu atveju galima pasitikėti įmone ir pačia medžiagos kokybe.

Laikas

Jūsų namas gali būti apšiltintas jau rytoj! Esame pajėgūs apšiltinti keletą namų per dieną, todėl Jums nereikės laukti eilėse ar planuoti laiką kada Jūs galėtumėte būti namuose, atvažiuosime tada, kada Jums bus patogu. Jūsų namas bus apšiltintas per vieną dieną (ypač didelis per dvi) ir atrodys lygiai taip pat kaip ir prieš apšiltinimą. Namo estetinis vaizdas ir aplinka nepasikeis

Sienų šiltinimui UAB "Termas" naudoja patentuotą "Aminotherm" technologiją ir medžiagas šiltinimui termoputomis. Visada tikriname apšiltinimo kokybę, dirbame greitai ir Jums patogiu laiku. Siūlome lanksčias apmokėjimo sąlygas, bei taikome nuolaidas. Šiltiname visoje Lietuvoje vienoda kaina. Saugome gėlytes, krūmelius, kiemo dangą ir kitą turtą.

Nemokamai: konsultuojame šiltinimo klausimais, matuojame ir apskaičiuojame reikalingų medžiagų kiekį, atliekame šiltinimo kokybės ekspertizę išimant plytas, patikriname apšiltinimo kokybę termovizoriumi

Jei aptiksime šiltinimo broką – jį ištaisysime taip pat nemokamai, po to vėl patikrinsime.

Tik pasirinkus kokybiškus šiltinimo sprendimus, Jūsų namo apšiltinimas bus ne išlaidos - o ilgalaikė investicija.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus