visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šilumos taupymas namuose – rinkitės specialią langų rėmų tvirtinimo sistemą

Šilumos taupymas namuose – rinkitės specialią langų rėmų tvirtinimo sistemą Šilumos taupymas namuose – rinkitės specialią langų rėmų tvirtinimo sistemą

ROCKWOOL, UAB

www.rockwool.lt

Pagal energinį naudingumą pastatai skirstomi į devynias klases: A++, A+, A, B, C, D, E, F ir G. Aukščiausia A++ klasė rodo, kad pastatas beveik nenaudoja energijos, o A+, A ir B klasės – kad jos naudojama mažai. Pasak specialistų, energiškai taupių namų statyba sparčiai populiarėja, tačiau pastatyti tokį namą be šiuolaikinių technologijų neįmanoma.

Energiškai taupiems namams keliami itin aukšti technologiniai reikalavimai. Kruopščiai užsandarintas namas leidžia pasiekti gerų rezultatų, tačiau svarbu atkreipti dėmesį ne tik į sandarinimo medžiagų savybes, bet ir į statybos technologiją.

Vien tai, jog pastato sandarinimui naudojamos kokybiškos medžiagos dar negarantuoja jo energinio taupumo. Svarbu ir darbų atlikimo kokybė, kompleksiški sprendimai naudojant pažangias technologijas bei medžiagas.

Tyrimai rodo, kad viena iš laidžiausių šilumai atitvarų – langai, o šilumos nuostoliai per langus sudaro iki 21% visų pastato šilumos nuostolių.

Šiluminiai nuostoliai per langus, kurie sumontuoti laikančioje konstrukcijoje, yra penkis kartus didesni už tuos šilumos nuostolius, kurie patiriami pro šiltinimo sluoksnyje sumontuotus langus. Todėl pastaruoju metu populiarėja langų konstrukcijos, kurios statomos apšiltintoje sienoje – taip išvengiama šalčio tiltelių.

Šilumos taupymas namuose

Iš išorės apšiltintuose pastatuose langus stengiamasi montuoti kuo toliau nuo laikančiųjų sienų konstrukcijų plokštumos į išorę, įgilinant šiltinimo sluoksnyje. Ši technologija langų projektuotojams ir montuotojams yra nemenkas iššūkis, nes sumontuoti langų rėmus, kad jų plokštuma būtų kuo arčiau išorinio fasado paviršiaus nėra paprasta. Statybų praktikoje tam naudojami keli konstrukciniai sprendimai, tačiau jie turi nemažai trūkumų, todėl specialistai pataria rinktis specialią langų rėmų tvirtinimo sistemą.

Ši sistema pakankamai lengvai montuojama, yra saugi priešgaisriniu požiūriu ir užtikrina atitvarų sandarumą. „REDAir LINK“ sistema – tai iš padidinto tankio akmens vatos plokščių ir pagalbinių elementų surenkamas langų rėmų tvirtinimo korpusas. Jį sudaro šalčio tiltelius beveik eliminuojančios 32 ar 48 mm storio akmens vatos plokštės, kurių šiluminės savybės mažiau skiriasi nuo pagrindinio sienos šiltinimo sluoksnio savybių ir leidžia užtikrinti atitvaros sandarumą. Lango montavimo rėmai pasižymi visomis savybėmis, kurias turi akmens vata, iš kurių svarbiausi: jie yra nedegūs, atsparūs aplinkos poveikiams, ilgaamžiai bei išlaikantys formos stabilumą. Ši sistema gali būti naudojama visų tipų pastatuose.

UAB ROCKWOOL – akmens vata prekiaujanti įmonė, įkurta 1937 m. Danijoje. Šiuo metu ROCKWOOL grupė valdo 33 gamyklas įvairiose pasaulio šalyse. Iš viso grupės įmonėse dirba daugiau kaip 10 400 darbuotojų. Pirmoji atstovybė Baltijos šalims įsteigta 1995 m. Vilniuje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus