visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Slaugivita, UAB

Pastaruoju metu internetinėje erdvėje neretai randame nemažai informacijos, kaip teisingai išsirinkti lovą ar čiužinį. Tačiau dažniausiai tai patarimai apie namų aplinkos lovas, tačiau įstaigoms šis klausimas, tikriausiai, rūpi ne ką mažiau.

Šiuo metu, kai rinkoje yra daug funkcinių lovų gamintojų ir modelių, ligoninės personalui ar vadovybei be galo sunku nuspręsti, kuris iš jų labiausiai atitiktų įstaigos poreikius ir būtų ekonomiškai naudingiausias.

Tačiau aišku, kad funkcinė lova – ilgalaikė įstaigos investicija, ji turės tarnauti ilgą laiką, net ne kelis, o keliolika metų, todėl renkantis lovą būtina pagalvoti apie jos patvarumą, funkcionalumą ir tinkamumą Jūsų įstaigos poreikiams.

Šiame straipsnyje jus rasite keletą patarimų, kas renkantis funkcinės lovos modelį, į kokius klausimus reikėtų atsakyti, kokie parametrai yra svarbūs, ir ką reiškia kai kurios lovų funkcijos.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Lova – svarbus slaugos, o gal net ir gydymo įrankis ligoninės personalo rankose. Lovos funkcijų pagalba galima:

  • palengvinti personalo darbą ir taupyti darbo laiką;
  • skatinti pacientų savarankiškumą ir mobilumą;
  • mažinti traumų skaičių tiek slaugytojų, tiek pacientų tarpe,
  • išvengti pragulų atsiradimo,
  • palengvinti pacientų būklę ir pagreitinti jų gydymo procesą.

Slaugos lovų funkcijos

Trendelenburgo\Anti Trendelenburgo funkcija – naudojama siekiant pagerinti paciento kraujotaką į smegenis ar galūnes, palengvinti kvėpavimą, taip pat pacientams su virškinimo problemomis, refliuksu.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Dviguba autoregresija\Dvigubo praplatėjimo funkcija – nugaros atramos ir šlaunų dalies atitraukimas. Taip užtikrinama natūrali žmogaus kūno padėtis, nes nugaros atrama dar pailgėja, atsiranda žymus praplatėjimas sėdmenų srityje ir taip sumažinama trintis ir apkrova sėdmenyse bei sumažinama rizika atsirasti praguloms.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Cardio gulėjimo pozicija – patogiai išformuotas lovadugnis, pakeltas galvūgalis bei lova yra anti-Trendelenburgo padėtyje. Šios funkcijos pagalba pacientui patogu paduoti pusryčius lovoje, jam palengvėja kvėpavimas, pagerėja virškinimo funkcija, pacientą lengviau iškelti, įkelti su keltuvu.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Pusiau Fowler 30° pozicija – galvos atrama šiek tiek pakelta (30°) ir tuo pačiu visos lovos kampas nuleidžiamas, kad galvūgalis nusileistų, šlaunų atrama irgi šiek tiek pakelta (30°), blauzdos tiesios. Ši automatiškai suformuojama poza dar labiau sumažina pragulų atsiradimo riziką, kadangi sumažinamas spaudimas kūnui ir sudaroma minimali trintis. Ši pozicija taip pat yra naudinga pacientams, kurie serga širdies, kvėpavimo ligomis ar turi neurologinių problemų, ir dažnai optimali pacientams, kuriems yra įstatyti nosies\skrandžio vamzdeliai.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Fowler pozicija – kai lovos nugaros atrama pakeliama 45°. Pacientai dažnai guldomi į Fowler padėtį siekiant pagerinti vėdinimą, ir skatinti atsipalaidavimą po krūtinės srities operacijų, taip pat pacientai, turintys širdies ir kraujagyslių problemų.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Lateralinio pavertimo funkcija – dažniausiai naudojama intensyvios terapijos palatose, kai lova paverčiama į vieną ar kitą šoną. Tai puikiai tarnauja pragulų profilaktikai bei labai praverčia pacientams, kuriems yra pooperacinių kvėpavimo komplikacijų rizika.

Lateralinio pavertimo terapija – automatinis paciento pavertimas per nustatytą laiko tarpą. Didelė pagalba slaugytojams – pacientas vartomas automatiškai, atliekama pragulų profilaktika.

Svarstyklės – į lovos konstrukcijas integruoti sensoriai, kurie leidžia sekti paciento svorį, jo pokytį.

Pedalai funkcijų valdymui kojų pagalba, kad slaugytojoms abi rankos būtų laisvos.

5-tas ratukas geresniam lovos apsisukimui, manevravimui, tolygus važiavimas tiesiai.

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

Slaugos lovų funkcijos ir jų nauda

UAB „Slaugivita“ jau beveik 20 metų siūlo įstaigoms aukščiausios kokybės slaugos, medicinos ir reabilitacijos įrangą. Įmonės asortimente rasite visus gydymo ar reabilitacijos įstaigų poreikius atitinkančias funkcines medicinines lovas: mechanines, hidraulines, elektra valdomas, aukščiausio lygio intensyvios terapijos lovos. Galite rinktis iš kelių Europos gamintojų asortimento, labiausiai jūsų įstaigos biudžetą ir profilį atitinkančius modelius.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus