visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stabdžių kaladėlių keitimas – septyni paprasti žingsniai

Stabdžių kaladėlių keitimas – septyni paprasti žingsniai Stabdžių kaladėlių keitimas – septyni paprasti žingsniai

Stabdžių kaladėlių keitimas ir priežiūra užtikrins saugų važiavimą automobiliu. Įvertinkite stabdžių kaladėlių keitimo priežastys ir pasikeiskite stabdžių kaladėles patys.

Kada reikia keisti stabdžių kaladėles (trinkeles)?

Pagrindinis požymis rodantis, jog metas keisti stabdžių kaladėles (trinkeles) – cypimo garsas, kuris skleidžiamas dėl specialios plokštelės. Ji pritvirtinta prie trinkelės tam, jog nudilusi iki reikiamo lygmens, liestų stabdžių diską ir pradėtų cypti. Kokybiškose stabdžių kaladėlėse yra įmontuoti specialūs kontaktai. Stabdžių kaladėlėms sudilus iki tam tikro lygio, perduodamas signalas į automobilio prietaisų skydelio kontrolinę lemputę, atsakingą už stabdžių sistemos būklę.

Dar keli požymiai, kurie rodo apie reikiamą dėmesį Jūsų stabdžių sistemai – netolygus automobilio stabdymas ir skirtingas atskirų ratų stabdymas. Stabdžių trinkeles patariama keisti kas 15 000 30 000 km., priklausomai nuo gamintojo ir važinėjimo stiliaus.

Stabdžių kaladėlių keitimas

Kokias stabdžių kaladėles pasirinkti?

Vienas iš svarbiausių kriterijų, nusakančių apie stabdžių kaladėlių kokybę – kaina. Pigios kaladėlės niekada nebus geros. Pigios kaladėlės būna kietos, cypia stabdant ir bėgant laikui mažai nusidėvi – labiau „ėda“ stabdžių diską. Geros kaladėlės dyla greitai: kuo greičiau jos dyla, tuo geriau sukimba su stabdžių disku ir tuo geriau stabdo. Geros ir kokybiškos kaladėlės yra kitokios sudėties nei pigios. Kokybiškų kaladėlių sudėtyje paprastai yra vario ar bronzos drožlių. Tokios kaladėlės pasižymi geresniu stabdymo efektyvumu, nors sudyla greičiau.

Kaip pasikeisti stabdžių kaladėles patiems?

Pirmas žingsnis. Atlaisvinkite automobilio ratų varžtus neatsukus jų iki galo;

Antras žingsnis. Naudodamiesi keltuvu, pakelkite automobilį ir įstatykite keltuvo atramas;

Tračias žingsnis. Atsukite automobilio ratų varžtus ir nuimkite ratus;

Ketvirtas žingsnis. Atsukite stabdžių suporto vieną varžtą (priklausomai nuo modelio) ir atlenkite suportą;

Penktas žingsnis. Ištraukite sudilusias stabdžių kaladėles (esant poreikiui atjunkite daviklio laidą nuo stabdžių kaladėlių) ir įdėkite naujas. Jeigu naujos kaladėlės netelpa, praplėskite stabdžių cilindriuką’

Šeštas žingsnis. Įdėjus naujas kaladėles, gražinkite suportą į vietą ir užsukite jo varžtą (esant poreikiui sujunkite daviklio laidą su stabdžių kaladėlėmis);

Septintas žingsnis. Uždėkite automobilio ratus, prisukite varžtus ir nuleiskite automobilį. Dar kartą stipriai užveržkite ratų varžtus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus