visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stiklo plėvelės – kad gyvenimas būtų skaidrus, saugus ir stilingas...

Stiklo plėvelės – kad gyvenimas būtų skaidrus, saugus ir stilingas... Stiklo plėvelės – kad gyvenimas būtų skaidrus, saugus ir stilingas...

APERTURA, UAB

Stebint bendrąsias interjero ir eksterjero tendencijas, akivaizdu, kad stiklas – skaidri, lengva, daug pasirinkimo galimybių teikianti, erdves atskirianti, bet ne atribojanti medžiaga – čia naudojamas vis dažniau. Kita vertus, nors stiklas ypač vertinamas būtent dėl vizualinio lengvumo, visiškas ar dalinis perregimumas ne visada pageidaujami, ypač tokiose vietose kaip biurai, kur reikia sukurti izoliuotas darbo vietas, ar grožio salonai, kur pageidautina išlaikyti intymumą.

Tačiau, pasitelkus modernias technologijas, ir šiais atvejais stiklas gali būti kuo puikiausiai naudojamas, padengus jį matinėmis, įvairių spalvų bei atspalvių dekoratyvinėmis plėvelėmis. Be to, įvairių tipų plėvelėmis padengtais stiklais galima ne tik paįvairinti interjerą, bet ir užtikrinti patenkančios saulės šviesos kontrolę pastato viduje ar net apsaugoti turtą nuo vagysčių.

dekoratyvines-stiklo-pleveles1

Dekoratyvinės stiklo plėvelės – standartinės ir kuriamos pagal individualius užsakymus

UAB „Apertura“ – pirmoji ir vienintelė oficiali JAVprekių ženklo „LLumar“ atstovė Lietuvoje ir kitose Rytų Europos šalyse. Visame pasaulyje žinomos „LLumar“ plėvelės vertinamos dėl tokių ypatybių kaip patvarumas, stabilumas ir atsparumas braižymui, užtikrinančių ilgalaikę funkcinę ir estetinę vertę.

Šiuo metu vis populiaresnės tampa specialios dekoratyvinės „LLumar“ stiklo plėvelės, su kuriomis galima sukurti originalias, netikėtas erdves, rasti naujų interjero dizaino sprendimų, sukurti vientisas kompozicijas ir privačiose, ir viešose erdvėse. Taškeliais, juostelėmis, kvadratėliais ar kitais standartiniais ornamentais išmarginti stiklai puikiai tinka parduotuvių vitrinoms, durims, biurų pertvaroms ir pan., o ieškantiesiems netradicinių, išskirtinių dizaino elementų UAB „Apertura“ siūlo šį tą ypatinga – pagal individualius užsakymus sukurtą vienetinį stiklo dekoravimą.
 
Matinės, spalvotos ar visiškai skaidrios plėvelės su įvairiais raštais, vaizdais ir ornamentais gali būti naudojamos ne tik pertvaroms, spintų durims dekoruoti, bet ir ant tokių netikėtų paviršių kaip veidrodžiai ar dušo kabinų sienelės. Ant stiklo perkeltas vaizdas ne toks ryškus kaip ant nepermatomo paviršiaus, tačiau būtent tuo jis patrauklus – lengvas, skaidrus, subtilus, o jei dar kartu panaudojamas specialus apšvietimas – rezultatai stulbinami. Įspūdingas efektas pasiekiamas stiklą dekoruojant iš abiejų pusių – taip sukuriama 3D erdvė.

dekoratyvines-stiklo-pleveles2

Naujos stiklo plėvelių ir skaitmeninės spaudos naudojimo galimybės interjere

Aukštos kvalifikacijos UAB„Apertura“ darbuotojai, turintys didelę darbo patirtį ir išmokyti bei atestuoti „LLumar“, ne tik įrengia stiklo plėveles, bet ir dekoruoja jas specialiais raštais, pjausto logotipus ir atlikdami savo darbus bendradarbiauja su dizaineriais, architektais, fotografais, menininkais.

Būdami profesionalai, o tai reiškia – siekiantys tobulėti, rasti vis įdomesnių galimybių, kaip iššūkį jie priima net sudėtingiausius užsakovo pageidavimus: ant stiklo plėvelės atspausti norimą fotografiją, vientisumo teikiantį tapetų ar užuolaidų motyvą, išpjaustyti smulkiausius raštus, derinant kelias skirtingų tipų plėveles, sukurti ypatingus stiklo perregimumo efektus. Beje, dekoruotas stiklas mažina susižeidimo pavojų ir didina patalpų funkcionalumą, o kartu naudojamos berėmės konstrukcijos dar labiau išryškina skaidrumo ir lengvumo jėgą.

dekoratyvines-stiklo-pleveles3

Vienas iš UAB „Apertura“ pranašumų rinkoje – įmonė įsigijusi spaudos mašiną, kuri labai padidina technines galimybes vykdant nestandartinius užsakymus. Be to, dėl gamybos sutelkimo į vienas rankas (nuo medžiagos atvežimo ir projekto sudarymo iki galutinio produkto įrengimo) padidėja produkcijos bei darbų kokybė ir sumažėja jų kaina. Kita vertus, spaudos mašina stiklo plėvelių meistrų rankose – tai unikali proga pakeisti tradicinių dekoratyvinių medžiagų sampratą. UAB „Apertura“ moderniu spausdintuvu ir originaliais dažais kliento pageidaujamą piešinį, fotografiją ar logotipą gali išspausdinti ne tik ant dekoratyvinės stiklo plėvelės, bet ir ant bet kokios kitos ritininės medžiagos, pavyzdžiui, tento, lipdukų, tekstilės ar popieriaus. Taip interjero idėjų įgyvendinimo galimybės dar labiau padidėja – dekoruoti galima ne tik atskirų detalių paviršius, bet ir sienas, lubas, sukurti fototapetus ar grafitinius piešinius.

apsaugines-pleveles

Stiklo plėvelės – puiki apsauga nuo žaibiškų vagysčių

„Apertura“ profesionalai pabrėžia, kad naudojant tinkamai parinktas stiklo plėveles galima ne tik sukurti išskirtinį interjerą bei eksterjerą, bet ir apsisaugoti nuo nereikalingų žvilgsnių, sutaupyti šildymui, kondicionavimui reikalingų lėšų, netgi apsaugoti turtą ar gyvybę, sumažinti gaisro ar apiplėšimo metu patiriamus nuostolius. Kaip rodo statistika, daugiau nei pusė žaibiškų vagysčių įvyksta įsibraunant per išdaužtą langą, vitriną ar durų stiklą, kartais net neužeinant į pačias patalpas, tik per kelias sekundes surenkant ranka pasiekiamus daiktus. Tokios vagystės trunka tik kelias akimirkas ir saugos tarnybos nespėja į įvykio vietą atvykti laiku. Žaibiško įsilaužimo riziką galima sumažinti keliais būdais (signalizacija, grotomis, žaliuzėmis), tačiau vienas iš veiksmingesnių – stiklą apsaugoti specialia plėvele „LLumar Anti-Bandit“. Ja sutvirtintas stiklas išsiskiria keletu svarbių ypatybių: pirma, vizualiai jis nesiskiria nuo paprasto stiklo, tad vagys apie apsaugą sužino tik bandydami įsilaužti, antra, jis nebyra, o tik sueižėja, trečia, jam įveikti reikia daug laiko ir pastangų. Dėl šių priežasčių vagims paprasčiausiai nepakanka laiko savo sumanymui įvykdyti.

Specialios plėvelės „LLumar Anti-Bandit“ gali būti klijuojamos ant bet kokio stiklo ir pritaikomos bet kokiai konstrukcijai, jos patikimos ir patvarios, tačiau dėl keleto veiksnių (reikia žinoti, kokio storio plėvelė kuriuo atveju tinkamiausia, kaip ja padengti stiklą, kokią signalizaciją įrengti, kad būtų reaguojama ne tik į stiklo dūžius, bet ir į įtrūkimus) iš tiesų efektyvios jos bus tik tuo atveju, jeigu bus įrengtos profesionalų.

pleveles-nuo-saules

Apsaugą nuo saulės užtikrinančios stiklo plėvelės

Dar viena šiuolaikinio stiklo ypatybė – patalpose, kuriose įrengti dideli langai, vitrinos ar stikliniai stogai, juo galima sukurti optimalų apšvietimą bei temperatūrą ir sumažinti šildymo bei kondicionavimo išlaidas, t. y. užtikrinti tinkamą apsaugą nuo saulės, kartu apsaugant asmeninę erdvę nuo nepageidaujamų žvilgsnių, žmogaus organizmui ir net buitinei technikai ar baldams žalingo per didelio šviesos kiekio. Šios problemos modernioje architektūroje sprendžiamos kompleksiškai dažniausiai dar statybų metu ir viena iš sprendimo sudedamųjų dalių – naudoti stiklą nuo saulės. Kitas sprendimo būdas, itin tinkamas jau įrengtose patalpose, – paprastus stiklus padengti plėvelėmis. Geriausiomis iš jų dėl puikių techninių ir eksploatacijos ypatybių, įvairaus refleksiškumo ir tamsinimo koeficiento, didelės spalvų gamos laikomos „LLumar“ plėvelės, kurios filtruoja iki99proc. UVspindulių, užtikrina apsaugą nuo saulės ir papildomą apsaugą nuo šukių, sudužus stiklui. Plėvelės ant stiklo dengiamos iš vidaus arba iš išorės, jos patvarios ir nereikalauja daug priežiūros, o investicijos į jas dėl sumažėjusių vėdinimo ir kondicionavimo išlaidų atsiperka per keletą metų.
 
Ne tik Lietuvoje, bet ir Kaliningrado srityje, Baltarusijoje, Rusijoje, Estijoje, Latvijoje įgyvendintais projektais besidžiaugianti UAB „Apertura“ bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos stiklininkais, didžiausiais langų gamintojais, garsiausiais architektais bei dizaineriais. Įmonės specialistų nuomone, kiekvieną, kad ir pačią mažiausią, užduotį reikia atlikti atsakingai ir dedant visas pastangas, tada rezultatai džiugins, o geriausia reklama bus klientų rekomendacijos ir nuveikti darbai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus